Ja mam jakieś dziwne myśli :( niby jest Arni i Linda , a gdzie postać J.Connora ? Dodatkowo główną bohaterką ma być młoda meksykanka, jak zostanie pociągnięty wątek powstania skynetu po T2 ? (co prawda zakończenie T2 wcale nie zamyka dalszych losów bohaterów) . Oby niebyła to kalka z T3 , gdzie T-850 mówi do Johna "dzień sądu jest nie unikniony" (sorry ale prawie 16 lat temu jak to usłyszałem to szczena mi odpadła). Poza tym ma to być część nowej trylogi, czyli zapewne będzie to pożegnanie z bohaterami z dwóch pierwszych części (a nawet nie wiadomo tak naprawdę co i ile zagrają w tym filmie). To wszystko zaczyna przypominać czas przed T4 gdy wszystko wyglądało ciekawie newsy i trailery, a potem głupota w filmie goniła głupotę. Nie wiemy jeszcze jaka będzie kategoria wiekowa, czy będzie to coś na wzór T1 gdzie T800 miał rozerwaną twarz z wystającymi częściami, czy T5 , gdzie terminator miał tak "skąpe" obrażenia twarzy że myślałem że to żart. Jedyna nadzieja w Cameronie, że z pod jego ręki nie wyjdzie gniot, jednak na ten czas słabo to widzę.
A wy co myślicie ?
Powinni pokazać jak powstał Skynet i Terminatory.Co do tego doprowadziło.Dorobić jakąś nową historie że np naukowiec wymyślił Terminatora dla armi USA ale odrzucili projekt więc chciał się zemścić i podbić Ameryke ze swoją armią.Potem szczegółowo pokazany dzieñ sądu a na koniec założenie ruchu oporu i wstęp do następnego filmu z wojną.
No właśnie , to jest ciekawe jak powstał skynet , pytanie za 100 punktów.
Bo przecież w Pierwszej części Kyle Reese nie pamiętał tego , jak mówił "Nie wiadomo kto zaczął ludzie czy maszyny " , natomiast W T1 na samym początku w Los Angeles rok 2029, słyszymy "Maszyny odrodziły się z popiołów wojny jądrowej , od dziesięcioleci starają się wyniszczyć ludzkość."
Dlatego też można sądzić że USA w konflikcie z ZSRR użyło nie tylko inteligentnych systemów ale również broni atomowej co mogło sprawić ewolucje systemów w Skynet
W T2 wiemy że Skynet powstał z CPU terminatora przysłanego do zabicia Sary , który był przerabiany przez Miles Dyson-a jednak do zastosowań cywilnych (co widać w rozszerzonej wersji). Natomiast terminator opisał przebieg powstania skynetu z tego procesora, lecz Skynet to jest dalej system.
No zobaczymy co teraz wymyślą. Marcin5800 twój pomysł jest mocno szablonowy, ale i tak o wiele lepszy od powstania skynetu w T3.
Ja chciałbym historię w przyszłości, po dniu sądu. Coś jak Salvation, ale zrobione lepiej. Nie chciałbym za to podróży w czasie i terminatora z przyszłości ścigającego jakiegoś bohatera, bo to już było w T1, T2, T3, T5. Wolałbym coś nowego.