PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=723372}

Terminator: Mroczne przeznaczenie

Terminator: Dark Fate
2019
5,9 33 tys. ocen
5,9 10 1 33030
4,7 32 krytyków
Terminator: Mroczne przeznaczenie
powrót do forum filmu Terminator: Mroczne przeznaczenie

Oczywiście większość gimbusów nie oglądała jeszcze filmu ale do oceny pierwsi :/ Brak słów..

USManiac

To, że ktoś negatywnie ocenia "Terminator: Dark Shit" i uznaje za gniot nie oznacza, że jest gimbusem.

PanKracjusz

Problem z czytaniem z zrozumieniem? Nie chodzi o to czy komuś się podobało czy nie, tylko o wystawianie ocen jeśli filmu się nie widziało.

kaladann

A skąd wie, że filmu nie widzieli? Z żółtego paska tvn-u?

PanKracjusz

Wystarczy porównać daty wpisu z premierą myślicielu.

kaladann

No to porównaj sobie :)

Premiera na zachodzie miała miejsce kilkanaście dni temu. Wpisy, które się pojawiały były dość obszerne i odnosiły się stricte do fabuły, scenariusza i konkretnych scen, więc to dowodzi temu, że te osoby musiały widzieć film i to o czym pisały nie wzięło się z powietrza. Krytykowali tę produkcję, ale mieli ku temu argumenty opierając się na materiale źródłowym, bo nie było to przecież pustosłowie na zasadzie "kupa, nie polecam", więc nie bardzo rozumiem postawę USManiaca.

Pewnie jemu wydaje się, że data premiery w Polsce = data premiery światowej, więc nikt przed 8 listopada nie mógł filmu zobaczyć i nic o nim napisać :), Premiera tutaj z wiadomych względów zaliczyła tygodniową obsuwę. Poza tym użytkownicy filmwebu nie są uwiązani na terytorium Polski, więc jeśli ktoś mieszka w UK czy gdzieś indziej bez problemu mógł ten film zobaczyć po 20-stym października, zalogować się tu i podzielić się swoimi odczuciami.

Nie ma w tym żadnego spisku czy wykupionej kampanii przeciwko temu filmowi. USManiac błędnie coś założył przez co ma wypaczony ogląd na sprawę. Przynajmniej na to mi wychodzi z tych szczątkowych informacji, które wypluł.

PanKracjusz

A pankracjusz wciąż wymyśla zamiast wylać sobie wiadro z zimną wodą na łepetynę i oznajmić wszem i wobec "co ja tu odwalam i głupoty wypisuje".
Tłumaczę łopatą: wpisy z ocenami sie pojawiają daleko przed premierą filmu nie tylko w pl. Wpisy się pojawiają wraz z ocenami jak ledwo zwiastun wychodzi.. Dlaczego tak się dzieje? Ano dlatego ze komuś się nie podoba aktor, kolor okładki, zwiastun, temat, nie ma humoru lub co mu do łba przyjdzie. Do tego odnosi się wpis - do tej patologii. Czy to już jasne? Jeśli nie, porozmawiaj z mamą może ona wytłumaczy. Następnym razem w ramach eksperymentu poobserwuj jak magicznie pojawiają się gwiazdki zanim film gdziekolwiek sie jeszcze pojawi.

kaladann

To już doszliśmy do ekstremum, że jeśli twórcy wypuszczają dziadowskie zwiastuny to nie można napisać, że są słabe i sam film raczej też wypadnie kiepsko i nie ma co za dużo od niego oczekiwać? Pozdrawiam :)

PanKracjusz

Człowieku nIkogo nie obchodzi czy ktoś napisze jakąś opinię przed, po premierze. To co nas/mnie interesuje to OCENA filmu. Widzisz takie żółte gwiazdki na FW na górze po prawej, albo przy komentarzach? Może masz coś z wzrokiem.

kaladann

Widzę i z czym masz problem jeśli chodzi o gwiazdeczki? Bo ktoś napisał komentarz powiedzmy 20 września, że zwiastun jest dziadowski i przy nicku pojawiła się gwiazdeczka z oceną od 1 do 10? Nie wiesz jak to działa? To spieszę z wyjaśnieniem.

Ktoś napisał komentarz kilka miesięcy wcześniej, a gdy pojawiła się już możliwość wystawienia oceny, dał notę i ta się pojawia automatycznie pod każdym napisanym komentarzem na forum danego filmu, gdy użytkownik nie ma ukrytych ocen. A Ty co sobie myślałeś? Że gwiazdka pojawiła się w dniu napisania komentarza? :)

PanKracjusz

"A Ty co sobie myślałeś? Że gwiazdka pojawiła się w dniu napisania komentarza? :)"
Powtórzę: "Tłumaczę łopatą: wpisy Z ocenami sie pojawiają daleko przed premierą filmu nie tylko w pl."
Jakim naiwniakiem poza tym trzeba być by sądzić ze ktoś, kto to już w maju czy wrześniu totalnie w komentarzu unorał film z błotem nie wystawił odrazu gwiazdki. Czego zresztą jesteśmy często świadkami.

Ok. Czas postawić diagnozę. Naiwniak z dysleksją z szcz naciskiem na "problem z czytaniem z zrozumieniem".
Dawno nie spotkałem człowieka, który nie może zrozumieć prostej rzeczy - że jak się czegoś nie widziało, to się nie ocenia.

kaladann

Nie mógł jej wystawić od razu, bo była zablokowana możliwość oceniania :) Rozumiesz tę prostą rzecz? Gwiazdki pojawiają się dopiero po zdjęciu blokady :)

A tak z ciekawości zapytam. "Polityce" dałeś 1/10 - widziałeś i na tyle oceniłeś czy notę wystawiłeś bez oglądania? :)

PanKracjusz

Mam rozumieć że wg ciebie jak wystawię ocenę filmowi PRZED premierą, choć jeszcze na razie widoczność ocen dla ogółu jest zblokowana to mi anuluje wcześniej wystawioną ocenę i nie zliczy jej do puli w dniu premiery?

"A tak z ciekawości zapytam. "Polityce" dałeś 1/10 " - lubimy zaglądać pod kołderkę ? ojoj. Jeszcze do profilu dojdzie "podglądacz, analityk".

kaladann

Ale jak chcesz wystawić ocenę filmowi przed premierą, gdy w panelu ta możliwość jest zablokowana do dnia premiery?

Wtedy tylko widzisz, że "film czeka na swoją premierę" oraz liczbę użytkowników, którzy chcą go zobaczyć.

Wystawienie noty jest możliwe w dniu premiery jeśli chodzi o polski film, bo wtedy spada blokada i w dniu premiery światowej jeśli chodzi o zagraniczny film.

Wcześniej nie ma takiej opcji.

Jesteś teraz w stanie wystawić gwiazdki filmowi "Psy 3" lub któremukolwiek innemu czekającemu na premierę?

Nikomu nie zaglądam pod kołderkę. To jest prosta prawidłowość. Sam oczekujesz od ludzi, by oceniali dopiero po seansie, więc sam musisz się liczyć z tym, że będziesz przez ten pryzmat sprawdzany, bo jeśli czegoś oczekuje się od innych to wypada najpierw samemu spełniać te warunki.

PanKracjusz

"Ale jak chcesz wystawić ocenę filmowi przed premierą, gdy w panelu ta możliwość jest zablokowana do dnia premiery? "
Właśnie przed chwilą to zrobiłem na przypadkowym filmie z premierą na 2020 dla sprawdzenia twoich rewelacji.

bo jeśli czegoś oczekuje się od innych to wypada najpierw samemu spełniać te warunki." - czyżbyś coś sugerował? No proszę dochodzi jeszcze manipulant - niby nie ale jednak coś sugeruje. W psychologii jest nawet tez na to nazwa.. tj przerzucenie oskarżenia/sugestii na stronę adwersarza

Nie ppotrafisz zrozumieć prostej zasady: nie oglądasz nie wystawiasz oceny. Taki jest tytuł otwierającego post. Proste jak 2+2 czego ty wciaż nie rozumiesz.

kaladann

Nie kituj :) Nie ma takiej opcji, by wystawić gwiazdki przed premierą.

Powtórzę się: skąd wiesz, że ludzie oceniający nie widzieli tego filmu? Na jakiej zasadzie tak twierdzisz? Dowody, konkrety, a nie jakieś wydumane przez ciebie fantazje.

PanKracjusz

Ty sam jesteś nie ma takiej opcji.
Dowody... już pędzę...do detektywa rutkowskiego lulkiego by tobie dowody przedstawić na oczywistą rzecz jak robią tu ludzie.
Dobra kończę. Poddaje się tak samo jak rozmawiałem z gościem który przekonywał mnie że nie ma problemu by wołodyjowskiego zagrał denzel. Pozdro!

kaladann

No, bo nie ma :)

Gwiazdki można wystawić w dwóch przypadkach. Gdy film miał już premierę i możliwość oceniania została odblokowana w panelu i, gdy film miał premierę za granicą i oczekuje na polską. Innych możliwości nie ma, a ty piszesz, że niby jakiemuś filmowi, który będzie miał premierę w 2020 już wystawiłeś gwiazdkę, ale nie chcesz tego udowodnić? Czemu? Podaj, co to za film, napisz tam komentarz i wszystko będzie jasne :) i widoczne :) No, ale że nie możesz udowodnić to dezerterujesz. Standard i tego się w sumie spodziewałem. Nie pozdrawiam.

PanKracjusz

Smierdzący leniu mały, poszukaj kilka filmów na próbę które bedą miały premierę np w 2020 i sprawdź czy nie możesz wstawić oceny. Jesteś jakieś dziecko ze nie umiesz niczego sam tylko wszystko na tacy? Wstawiasz gwiazdkę a po premierze jest widoczna w puli dla wszystkich i tym samym przy dawniejszym komentarzu. (inaczej by to nie miało sensu). Czego ty wciaż nie rozumiesz. Jeśli ktoś komentuje i orze film na jeden czy trzy i np. w dniu premiery od razu widać że ma już od tego osobnika ocenę to co ..nagle obejrzał i to jeszcze za granicą? Uzyj mózgu chociaż raz a nie wołaj detektywów na pomoc. Powiem więcej... wystawianie ocen filmowi, którego się nie widziało jest nagminne nie tylko na FW. Z czym ty dyskutujesz? Przecztaj jeszcze raz tytuł OW i swój wpis pod nim - kompletnie z d.y i nie na temat a później się jeszcze droczysz.

kaladann

A po co mam szukać skoro wiem, że taka możliwość nie istnieje, bo panel głosowania jest zablokowany i okraszony napisem "FILM CZEKA NA PREMIERĘ"?

PanKracjusz

To prawda. Tutaj się chyba zgadza. Kliknąłem na szybko cokolwiek co ma premierę wprzód, ale w pl. Nie zmienia to tego o czym mowa. ale nie lubie kogoś "skrzyczeć" niesprawiedliwie więc odnotowywuję na dobranoc.

USManiac

jesteś dystrybutorem albo dla niego pracujesz nie wchodź na forum