...w wersji która pozwoli wam ocenić kto jest gdzie na 15 calowym ekraniku. Beznadzieja.. ściągają wersje siano z dźwiękiem z wiadra i rodzą się fachowcy od reżyserki ....co nie którzy w ogóle filmu nie widzieli a swoje opinie wyrabiają sobie na recenzjach lub innych postach. Waszym wyznacznikiem jest nazwisko reżysera plus oglądalność ... ale tracicie w tym wszystkim logikę :((
...Bo ileż można wałkować temat czy T4 jest lepszy od T4?? podziwiam kogoś kto T3, bękarta całej serii Terminatora uważa za film lepszy??? Dla mnie to różowa parodia ..komedia zamiast mroku zagrożenia...no ale cóż każdy ma swoja opinie..
..ZA DUŻO EFEKTÓW SPECJALNYCH w filmie Sci-Fi ??!! Litości !!! to tak jak pretensje do garbatego ze ma dzieci proste!! Nie zaskoczyły cię sekwencje akcji ?? tzn co jeszcze mają ci pokazać spece od FX byś czuł sie zaskoczony???? Zadaj sobie pytanie czy to jest jeszcze możliwe ?? (pomijam tech 3D)
świat T4 ma swój klimat jest surowy...w około pył gruz i eksterminacja niedobitków....z mało fabuły ?? to idź na "Przedwiośnie" i obyś zrozumiał przekaz bez klucza maturzysto 2009 :/
T4 nawiązuję do starych wątków i rozwija nam cała historie Terminatora do przodu... gdzie T3 potraktowało ja z buta wstawiając T800 w różowych okularach i sadząc dowcipne teksty rodem z sitcomu :(((
Oby tak dalej bo kolejne zsyłki Terminatora do czasów obecnych staja sie nudne ... ile razy przeciwstawiać sobie kruchość ludzka z siłą maszyny ???
Brak logiki i bezsens....a co niby T1 i T2 to święte krowy??? tam logika była???? ...."Skok Harleyem z wiaduktu" bez jego uszkodzenia ...śmieszne!! To tylko przykład bo czepiacie się świata Terminatora który po prostu rządzi się swoimi prawami! I gdyby tak analizować cała serie to nigdy bym nie obejrzał żadnej z części!
T4 jest dobrym filmem, powiem śmiało- poradził sobie z syndromem "kolejnej części " i na pewno nie zhańbił całokształtu.
brawo dla tego pana. byłem na czwórce 2 razy i zamierzam raz jeszcze :)
co do trójki to osobiście ...cholernie mi się podobała :) a pościg z dźwigiem fenomenalny!
No to na żer rzuce ci po kolei twoje tezy :
"Za dużo efektów specjalnych" : mamy 3 - 4 ciotowate terminatory, z czego jeden jest cyfrowym Arniem, mamy motocykle które nie wiadomo po co są i można je hakować przez USB, mamy mecha który został chyba pożyczony z Transformers i ? I ta znikoma ilość wielkiej majestatycznej wojny z robotami przysłania znikomą fabułę.
Świat T4 ma klimat ? w retrospekcji przyszłości na początku Terminatora 2 czułem więcej klimatu : mrok, terminatory przerażające, stosy czaszek, wielki goliat powoli i morderczo przemieszczający sie na gąsienicach, i M. Edwards o twarzy prawdziwego weterana i dowódcy. Całe T4 nie ma tego klimatu.
Eksterminacja niedobitków ? T-600 strzela z precyzją Arniego z Terminatora 2 => zabitych 0,0. A same maszyny są chłopcami do bicia. Pani pilot po wyjściu z samolotu, musi sie rozebrać aż do kusego podkoszulka, bo postnuklearny klimat działa dobrze na cere. A stosy maszyn, sprzętu, paliwa, części zamiennych to oczywiście zestawy "młody technik - zrób to sam" (wojne przeżyją tylko żołnierze amerykańscy). My nie jesteśmy w stanie poważnie latać F-16 już teraz, amerykanów nie zatrzyma nawet Dzień Sądu.
T4 nawiązuje to starych wątków tak często że mam wrażenie że brakowało pomysłu na własne kultowe elementy.
Nikt nie chciał zsyłek Terminatorów do przeszłości, chcieliśmy brutalną i poważną wojnę z robotami, a mamy Transormers 0.5.
T1 i T2 braki w logice nadrabiały powagą, tematem, mrocznym klimatem, muzyką, postaciami itd.. T4 nie nadrabia niczym, z jednego błędu w drugi leci, w dodatku przedstawiając to w łopatologiczny sposób , bo WSZYSCY mamy po 13 lat.
>T-600 strzela z precyzją Arniego z Terminatora 2 => zabitych 0,0
Świetne :) A jeszcze co do "ciotowatych terminatorów", to wydaje mi się, że sponiewierane i spalone pół T-800 na koniec pierwszej części było bardziej śmiercionośne niż większość tych super-maszyn, które można oglądać w tym filmie.
Bardzo dobra i rzeczowa krytyka bez powielania ogólnych opinii...
Argumenty podałeś na tyle silne że trudno z nimi polemizować :/
...jedynie czym mogę obronić moje tezy to nadzieja że prawdziwą wojnę i śmiercionośne zastępy naked T800 ruszą na r. oporu w kolejnej części a T4 jest wstępem..początkiem końca wojny ze Skynetem...
...dobrze że pominąłeś T3