Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

No powiedzcie, czy nie razi Was w nowym Terminatorze ten właśnie blask dnia? Gdzie się podziała mroczna noc przeszywana laserami Skynetu?

Jestem jednym z milionów maniaków Terminatora i po tym co widzę w trailerach liczę, że coś nam pozostanie z tej dawnej wizji przyszłości. I niech John C. nie ściemnia, że:

"to nie jest przyszłość, o której mówiła mi matka... nie będzie laserków i będziemy walczyć w biały dzień!"

Po co? Żeby zobaczyć resztki trawy?

pozdrawiam wielbicieli mroku w "T" !

ocenił(a) film na 7
OLD_VHS

Widać że McG w T4 postawił na dzinne zdjęcia, może T5 i T6 będzie w innej stylistyce.

użytkownik usunięty
OLD_VHS

Bez przesady.. oczekujesz że cały film miałby się dziać w nocy?;) Obejrzyj sobie jeszcze raz zwiastun.. widać i nocne i dzienne zdjęcia.. czego będzie więcej okaże się po premierze.. wszak zwiastun to zaledwie kilka wyrwanych z kontekstu scen i nic więcej..;)

OLD_VHS

wielbicielu mroku i klimatu w "T" i wszystkich pozostalych wyznajacych !!

Trzeba sie pogodzic z tym iz film 'Terminator Salvation' laczy z poczciwym "T" jedynie TYTUL i to wszystko. Jedno slowo. Sam film nijak ma sie do filmow T1 & T2 !

Ale nie moze byc inaczej ! gdyz tych wszystkich milionow troli rodu 'Wojtek_dpo' nie poszlo by do kina i film by sie nie sprzedal gdyz prawdziwych wyznawcow "T" jest malusko.

Wielki "T" jest artystycznym kultem natomiast T:S to tylko szybki FASTFOOD zapychajacy zoladki dawcow kasy dla producenta nie czujacych prawdziwego smaku !!!

Niech MroK i LaseR bedzie z Wami FANAMI !

~

ocenił(a) film na 1
czesio

Zgadzam się z Czesiem i założycielem tematu...
Ale wciąż mam nadzieję. No bo terminatora to tak łatwo nie odpuszczę...

janko_bzykant_

zeby nie powiedziec definitywnie ze nie ogladne..... zostawie sobie otwarta furtke i bede czekal az moze "dojrzeje" do T:S - tak to podsumuje.

Do Alien vs. Predator rowniez dojrzalem, ale juz do drugiej czesci AvP nawet nie probuje dojrzec , zepsul bym sobie tylko klimat calej postaci Predatora ktorego jestem olbrzymim fanem. I dlatego tak sie bronie przed dzisiejszymi filmami - remeakami lub kontynuacjami gdyz moga zburzyc caly KLIMAT oryginalnego filmu.

czesio

Jakby na to nie patrzeć to laserwoe "pcium" było w latach około 2025 czyli troche później niż to co widzimy na filmie. Akcja TS jest w 2018 i nawet T800 tam nie ma, więc lasery będą pewnie w kolejnych częściach.

Pozatym wszystkie urywki w T1 i T2 pokazywały noc, walki w nocy. Tutaj nie pokazują tylko walki w nocy.

Pozatym dlaczego tak dużo osób sądzi że to będzie wystrzelany gniot typu "Szklana Pułapka 4.0"? Wszyscy tacy widzieli tylko trailery, a wypowiadają się jakby zobaczyli cały film.

Chyba nikt nie myślał, że gdy będzie ekranizowana wojna z maszynami to wszystko będzie dziać się bez akcji, strzelania, walk i wybuchów? W końcu do wojna, a nie dwa wysłane w przeszłość Terminatory...

Jestem dużym fanem pierwszej i drugiej części, trzecia jak jak dla mnie dobra-średnia, nie kasuje jej do końca, ale ładnie zrobiona i nawet jeżeli mnie zbesztacie to jak dla mnie niezła.

Mimo wszystko wierze że TS będzie dobrym filmem, a nie stopionym T1000.

zossin_2

Szczerze watpie czy w kolejnych czesciach beda lasery jak w T1 i T2 - dla wielu bowiem te lasery to kompletna porazka nie do przyjecia , dla mnie wlasnie ta tandeta i prostota tworzy ten niesamowity klimat, ktorego dzisiejsze komputerowe efekty nie przebija !!!

Powiem tak jako fan , nie laczac T:S z dwoma pierwszymi czesciami i w ogole nie patrzac przez pryzmat "terminatora" - bedzie to calkiem dobra produkcja. Dla mlodszych ktorzy w T1 i T2 nie maja tyle sentymentow bedzie to zajebista produkcja. Dla mnie fana ktory wychowal sie na T1 i T2 nie moge patrzec na T:S nie porownujac go z poprzednimi czesciami....

EnD oF MesSagE eRROr no wAr nO tERrOR @#%$(@Q*$%@*@!*!!(%($# :)))

użytkownik usunięty
czesio

e tam, pieprzysz. wszystkie termki to miłe filmy do oglądania. nie ma w nich nic kultowego.

użytkownik usunięty
OLD_VHS

Mnie natomiast razi to ze tworcy T:S nie rozumieja co znaczy T600 i ze nie ma to nic wspolnego z innym modelem samego cyborga ale to nazwa oznaczajace serie ktora w przeciwienstwie do T800 pokryta jest sztuczną skórą. Stworzyli kuriozalnego olbrzyma, który mógłby być równie dobrze pokryty ludzką tkanką, a i tak nikt by nie uwierzył, że to człowiek...

ocenił(a) film na 7
OLD_VHS

Dokładnie. Zdecydowanie brak tego mroku, który tak fantastycznie budował klimat T1 i T2. Już w T3 tego strasznie brakowało.

I pamiętajmy o tym, że sam Kyle Reese mówił w jedynce, że ludzie walczą z maszynami W NOCY, a podczas dnia nikt nawet nie wychodzi na powierzchnię. Zatem to, co widzimy na trailerze nie bardzo zgadza się z tym, co wiemy o przyszłości z poprzednich części.

Stranger

Zgadza się - tak mówił w T1.
Jednak logiczniej rzecz biorac - jest walczyć za dnia - bo widzisz ewentualnego wroga.
Z drugiej strony - sceny w ciemnościach robione w pierwszej cześci tuszuja [lub pomogły tuszować] pewne "braki" oraz "niedoskonałości" [choć dla mnie uzyskanie takich efektów do tej pory to zajebista robota!]

ocenił(a) film na 6
Stranger

"This is not the future my mother warn me about" - to wypowiedź Connora jest właśnie furtką, która pozwala twórcom filmu przedstawić przyszłośc i walkę z maszynami w nieco inny sposób, niż opowiedziały to (a w zasadzie jedynie zasygnalizowały) T1 i T2. Na skutek wydarzen z T1 i T2 bieg wydarzeń został przecież zmieniony (czego najbardziej widocznym i oczywistym skutkiem było odsunięcie w czasie "dnia sądu"). Zresztą w trailerze widać, że w filmie będą również sceny rozgrywające się nocą. Nawiasem mówiąc - dziwi mnie to, że po obejrzeniu raptem 2,5 minutowego (sic!) trailera, co poniektóre osoby na tym forum już tak kategorycznie wypowiadają się co do tego, co im w filmie nie pasuje i czego im brakuje. Czy aby nieco nie za wcześnie ? Na konkretne oceny przyjdzie czas w czerwcu - oby jak najbardziej pozytywne (gorzej niż w T3 być już chyba nie może...)

ocenił(a) film na 5
OLD_VHS

Nie wiadomo jak było na samym początku Reese nie wyjaśnia jak powstał i krztałtował się ruch oporu i wyeulował w świetnie wyszkoloną armie on opwiada o tym co było dużo pózniej przytocze tu pare zadań z filmu:

Za dnia trzeba się ukrywać,|ale w nocy można wyjść.
Nadal jednak trzeba być ostrożnym,|bo M-Z są wyposażone w noktowizory.
Ale nie są zbyt inteligentne.|John nauczył nas, jak je niszczyć.
Wtedy zaczęły się pojawiać infiltratory.
Terminatory były najnowsze. I najgorsze.

Dlaczego komputer|nie zabił Connora wtedy?
Po co ten cały plan z Terminatorem?
Nie miał innego wyjścia.|Ich siatka obronna została zniszczona.
I tak byśmy wygrali.|Zniszczenie Connora nic by nie zmieniło.
Skynet musiał zniszczyć|całą jego egzystencję.

ocenił(a) film na 10
kadim21

dokladnie tak jak napisales.
hehe:P ale dobrze z ebeda sceny w dzien, bo ludzie co sciagna CAMA, strasznie by narzekali ze gowno widac w tym filmi, z eakcja caly czas w ciemnosci sie dzieje:P a tak troche wiecej bedzie widac:D