Nie to samo co T2 czy jakakolwiek poprzednia część, ale kawał świetnego post-apokaliptycznego science fiction. Ciężko powiedzieć czy lepszy od innych ze swojej serii, ale dużo lepiej realizuje swoje założenia i wprowadza powiew świeżości do uniwersum po dwóch "T800 ratuje Johna". Nie mogę się doczekać 5. części.
Dokładnie, świetny film, b.dobra muzyka i efekty, wciągająca fabuła (zwłaszcza druga połowa filmu) . Po przeczytaniu kilku negatywnych opinii myślałam, że mnie nie zainteresuje, a tu taka niespodzianka. Terminator to film mojego dzieciństwa, o ile trójka kompletnie mnie zawiodła, to ten film miał w sobie coś świeżego, a dzięki świetnej grze Christiana Bale i Sama Worthingtona oglądałam tę część z zapartym tchem.
Poza tym, co tu dużo mówić, Terminator Ocalenie, to nie tylko efekty specjalne, a przede wszystkim ciekawa problematyka - kwestia odkupienia win, przeznaczenia, wolnej woli, odpowiedzialności za życie innych, pytania o istotę człowieczeństwa.
Jak dla mnie super ;)
Tylko trochę za dużo był przesadzonych scen akcji, już zaczyna mnie to wnerwiać jak bohaterowie umiejętnie lawirują pomiędzy pociskami wystrzelanymi do nich z super nowoczesnych broni maszynowych. A wybuchy to w ogóle ich nie ranią, co najwyżej odrzucą na kilka metrów dalej... męczące to.