PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147571
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Jestem mile zaskoczony po oglądnięciu tej części legendarnego Terminatora. O wiele lepszy niż (przynajmniej takie jest moje zdanie) trójka.

ocenił(a) film na 6
Abaddon616

Tja, powtórz to tym znawcom z mojego tematu :P

ocenił(a) film na 6
Abaddon616

Tja, powtórz to tym znawcom z mojego tematu :P

Mr__Pink

Jasne,że lepszy od kaszaniastej trojki,zrobionej na siłe,jednak do T1 i T2
się nie umywa!

użytkownik usunięty
Ready2

Taka sama kupa, te pseudo-Terminatory 3 i 4, i oba te filmy należałoby razem umieścić w najbrudniejszym koszu na śmieci, jaki tylko można znaleźć. A jak już słyszę o TRYLOGII (czyt. klasyka Camerona i to nieudolne naśladownictwo 3) to mi się nóż w kieszeni otwiera.

użytkownik usunięty

Coś mnie poniosło, nie doczytałem że wyrażacie się o filmie pozytywnie, więc żeby była jasność - nie próbuję wpływać na wasze oceny, tylko po prostu nie mogę przeboleć, że ktoś nadwyręża legendę Terminatora 1 i 2, kręcąc do bólu przeciętne filmy, w dodatku napisane przez niezbyt rozgarniętych scenarzystów. Zgadzam się z zaś oceną, że Terminator 3 jest koszmarny i jest raczej pluciem na oryginalne dzieła Camerona, a nie przejmowaniem od niego pałeczki, przy czym moim zdaniem jedyna przewaga czwórki nad trójką jest brak głupkowatych scen komediowych. No i Connor jest trochę lepszy...

To tyle :)

Nie no, 1 i 2 to jest klasyka i żadna część im nie dorówna :) Natomiast uważam, że 4 o wiele lepsza niż 3, więcej akcji przede wszystkim, bo w poprzedniej części to praktycznie nic się nie działo.