W internecie znalazłem szczegóły dotyczące głównego wątku i trzecioplanowych bohaterów.
Otóż...
Rzecz będzie rozgrywała się na Kamiennej Planecie niedaleko Układu Dental X-34P. W roli Terminatora wystąpi Steven Seagal, a jego przeciwnikiem będzie Super Hermetyczny Tanker z dwiema lufami na przedzie i jednym działkiem jonowym, umieszczonym po boku.
Terminator będzie używał broni paraliżując-kłującej Dekster AF-V5, która obezwładnia człowieka dokonując nieodwracalnych spustoszeń w jego układzie nerwowym.
Szczegóły dotyczące uzbrojenia kolonistów z galaktyki Fenom owiane są gęstą niczym śmietana tajemnicą. Reżyser czwartej części - Bartkowiak - podkreśla, że - tutaj cytat - "Terminator IV będzie hołdem złożnonym filmom s-f z lat 50". Nieco dalej zaznacza, że - znowu cytat - "premiera przewidziana jest na lato 2007, bo wtedy ludzie najchętniej odwiedzają sale kinowe".
Co do postaci trzecioplanowych: w rolę Niewidzialnego Cyborga Mateusza wcieli się niezapomniany Don Johnson z "Maiami vice". Zapowiada się ostra bitwa nad lawą. Na planie pojawi się również Izabela Skorupko jako ciężarna kobieta z mechanicznym okiem, które świeci w nocy.
Nie wiem, jak Wy, ale ja nie mogę się już doczekać premiery. Zapowiada się spektakl niepodobny do innych.
Ależ to okrutne, niestety cała prawda :(
Ach, jak mogli mi tak zabić Terminatora tymi kontynuacjami. Ty się śmiejesz, ale mi serducho pęka :P
Każdy rozsadny i w miarę "otrzaskany" widz kuma, że część III w zestawieniu z "dwójką" to trochę tak jak (uwaga - teraz moje ulubione porównanie :)) anorektyczna sylwetka Kate Moss w zestawieniu z ponętnym ciałem Faye Dunway.
Mi sie zawsze uzębienie Dunaway podobało ;) A tak poważnie to keidy siedziałem na sali kinowej, oglądając T3 i była scena, w której Anie zakłada te lalusiowate okularki,a ludzie zaczęli się śmiać, to myślałem, że nerwicy dostanę. Przecież to była komedia, a nie mroczny thriller SF z apokaliptyczną wizją przyszłości!!! A teraz pan Mostow kręci (podobno) część 4, pewnie bohaterowie będą tam w baletkach biegać.
Mostow - pomijając T3 - to naprawdę solidny rzemieślnik, mistrz sekwencji pościgowych. Polecam absolutnie klasyczny pod tym względem "Incydent" ("Breakdown") z Kurtem Russelem w roli głównej.