Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Podczas prezentacji na comic con w san diego w lipcu twórcy ogłosili, że kolejny pelniejszy trailer "terminatora ocalenia" bedzie dołaczony do nowego Bonda, tak ma być w USA na seansach. Moje pytanie czy na przedpremierowych pokazach "quantum of solance" w Polsce zwiastun "T4" też bedzie dostepny? Powinien w sumie w tym lub kolejnym tygodniu juz w sieci zadebiutować.

ocenił(a) film na 6
jakuza22

Zapewne nie....pierwszy teaser T4 był dostępny przy Dark Knight'e w USa, u nas nawet nie raczyli tego puścić....to samo podejrzewam będzie z Watchmenami i T4 przy Bondzie w PL, nie chce im się tłumaczyć napisów, więc pozostaje nam je tylko oglądać w necie

FvJ

No właśnie. Widział już ktoś ten drugi zwiastun, bo podobno miał być przed Bondem?

ocenił(a) film na 6
Albertino

tylko przed Bondem w USA a tam film zadebiutuje 14 listopada, więc podejrzewam że jeżeli to nie była ściema to tak koło 10 listo bedzie już na necie

FvJ

yhy, rzeczywiście, nie wziąłem pod uwagę tego, że u jankesów może być później.

Albertino

Miał być dzisiaj zwiastun, a dalej go nie ma. Coś ten McG leci w kulki ;|

ocenił(a) film na 6
Albertino

No właśnie....ale podejrzewam że jest to zwykłe granie na czas...dali Watchmenów przed Bondem i "Terminatora" mogą dać przed USAńską premierą tego "Zmierzchu" który podobnie jak T4 jest z Warnera......ale to już tylko moje spekulacje..bo sam czekam na ten zwiastun mocno

ocenił(a) film na 4
FvJ

tu jest nowy zwiastun -

http://elrellano.com/videos_online/293/terminator-vuelve.html

ocenił(a) film na 6
shamar

Stare i niemodne..................................

peesem

No, jaja jak berety...

ocenił(a) film na 4
peesem

za pozno sie skapnalem... ja tam tego widzialem...

shamar

wyciekł jakiś materiał do neta ale został szybko usunięty

ocenił(a) film na 6
puchoo

Nowe plotki odnośnie, zapowiadanego zwiastuna...... podobno Czas wypuszczenia zwiastunów do T4 ma być analogiczny do Dark Knighta- czyli pierwszy pojawi się w grudniu (mówi się o "Dniu w którym zatrzymała się ziemia") natomiast drugi finałowy w okolicach marca (możliwe,że przed "Watchmen'ami") ew.początek kwietnia

oczywiście to są plotki, ale chyba najbardziej prawdopodobne

FvJ

Jeśli zwiastun ma się pojawić w tym roku to raczej na pewno przed "Dniem, w którym...", więc myślę również, że to będzie ta data...

ocenił(a) film na 6
Albertino

Jeszcze można spekulowac, że przed "Zmierzchem", ale tutaj wydaje się zbyt krótki odstęp czasowy po sporym "Bondowskim" wysypie jak "Watchmen" & "Harry pojeb"

FvJ

Przed "Dniem, w którym zatrzymała się Ziemia" na zadebiutować teaser do (uwaga!) "Avatara", więc ten film już raczej odpada...

ocenił(a) film na 7
Albertino

Po necie krąży nowa data, że zwistun w necie zobaczymy 25 listopada lub Avatar i Termiantor razem przed "Dniem w ...." Ale w to drugie raczej nie wierze.

ocenił(a) film na 6
Adick

to jeszcze obczajcie to : http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=50637

FvJ

Ja już nie nadążam za nimi... Przecież podobno Arnold był na planie i nagrywali jego twarz w celu nałożenia jej na Kickingera. A teraz taka wiadomość? To chyba stopklatka jest niedoinformowana, bo nie wiem jaki miałoby sens wysilanie się i robienie tego całkowicie komputerowo... No, ale może się rzeczywiście nie zgodził, tego nie wiem...

ocenił(a) film na 7
Albertino

Jeśli będzie Arnold, to będzie to właśnie tak jak mówi Albertino.

ocenił(a) film na 6
Adick

Co do Arnolda, to wiemy że był na planie, ale żadnych oficjalnych przecieków nie było, że podkładał głos czy twarz.....to były zwykłe ploki, natomiast na informacja ze stopklatki trochę "skromna" ale chyba potwierdzająca to że wizyta Arniego na planie, nie była przypadkowa.

FvJ

Nie plotki, tylko mówił tak McG. No, ale wiadomo, że on już nieraz mijał się z prawdą.

ocenił(a) film na 7
Albertino

McG puścił ścieme z tym zwiastunem. Mocno się zawiodłem. Ale przynajmniej video Martina Lainga wyciekło, gdzie było kilka ciekawych scen z TS pokazanych. Takich jak Harvester, mototerminatory, Connor i hydrboty oraz Kyle Reese mówicy kultowy tekst to Marcusa.

Adick

A gdzie mozna to obczaic?

ocenił(a) film na 4
Yes19

na stronie glownej jeslt link, o ile jeszcze nie usuneli...

ocenił(a) film na 6
shamar

http://io9.com/5080334/new-terminator-4-video-shows-martin-laings-painterly-war- movie

ocenił(a) film na 5
jakuza22

8 Grudnia

kadim21

Och, dziękujemy, że nam o tym piszesz. Wszyscy jesteśmy niedorozwojami i nie potrafimy czytać wiadomości na filmwebie.

ocenił(a) film na 5
Albertino

Mów za siebie.

kadim21

Och, cóż za cięta riposta, chyba pójdę się wypłakać w spódnicę mamy.

ocenił(a) film na 5
Albertino

To jest portal filmowy , a nie żaden czat.
Prosze nie rób z siebie cwaniaka.

kadim21

Aha.

ocenił(a) film na 8
Albertino

http://www.youtube.com/watch?v=TaRy7kZYlgs&NR=1

ocenił(a) film na 8
danio344

http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=2635

jakuza22

Kiedy nowy trailer? Kto ma link do stronki z nowym zwiastuem?NO DALEJ! Jestem pewien za sa tacy fani Terminatora ktorzy juz cos znalezli~!

Glock

Przeżyjesz jeszcze 6 dni ;)

Albertino

Dzisaj powinien zadebiutować nowy zwiastun a tu lipa ;( Ma ktoś może jakieś info o nowym zwiastunie?? Czy już gdzieś w USA zadebiutował czy może znowu przełożyli ?

ocenił(a) film na 6
Snajper_21

Zwiastun będzie jutro 9-ego podczas premiery jakiegoś programu, którego gościem będzie McG, nie wiem która to będzie godzina polskiego czasu

FvJ

Podobno ma być gdzieś koło 1 (w nocy) sieci.

Albertino

Miało być 'w sieci', zgubiło mi się 'w' ;P

ocenił(a) film na 9
Albertino

na pewno gdzieś po północy:) powinien być:)

ocenił(a) film na 7
Albertino

już jest

http://uk.youtube.com/watch?v=6eRkFNCDgKk

ocenił(a) film na 9
Adick

oooooł jeeeeeeeeee :P:P:P:P:P:P:P podoba mi się:D

christopher

Czyli wątpliwości rozwiane. Widzę, że jednak słusznie nie liczyłem na nic specjalnego. Wygląda to nadzwyczaj sprawnie jak na McG, ale:
po 1 - potworny patos bijący ze zwiastuna (czyżby ten element stał się specjalnością Jonathana Nolana?)
po 2 - tylko strzelanie, wybuchy i jeszcze raz strzelanie
po 3 - motory, wielkie maszyny i inne cuda nie pasują tutaj
po 4 - nic mnie tu specjalnie nie zaciekawiło
po 5 - Bale znów mówi jakby miał perturbacje żołądkowe

A plusy?
Hmmm, może klimat? Stonowana paleta barw, na pewno krok naprzód w porównaniu z T3. Ale to niestety za mało...

ocenił(a) film na 9
Albertino

"po 1 - potworny patos bijący ze zwiastuna (czyżby ten element stał się specjalnością Jonathana Nolana?)"

=> za patos w zwiastunie odpowiedzialny jest, akurat, dobór potwornie patetycznej muzyki, a nie tekst Nolana, ale patrząc na większość ostatnich amerykańskich wysokobudżetowców nadmiar tego elementu faktycznie może stać się problemem tego filmu.

co do reszty się zgodze - jedyną naprawdę fajną rzeczą są te stonowane zdjęcia, a reszta...nie zrobiła na mnie specjalnego wrażenia.

ocenił(a) film na 6
Krolik_Pudding

Ja się z wami nie zgadzam...zwiatun wygląda dobrze, jestem pozytywnie zaskoczony...

1) Patos? niewiem gdzie wy słyszycie jakikolwiek patos? jeżeli teksty "You kill my mother, you kill my father...but you want kill me" lub "If you can save us in another future, then you can save us now" są patetyczne... to raczej wina waszego "zbyt wydumanego" gustu..

2) "ylko strzelanie, wybuchy i jeszcze raz strzelanie "
jest to trailer a film opowiada o wojnie to co mają w karty grać?

3) motory, wielkie maszyny i inne cuda nie pasują tutaj
to co wyżej- to jest wojna! na żadnej wojnie nie ma tylko piechoty, a przecież Skynet ma wielką przewagę, samymi T-800 czy T-600 byli by zaprzeczeniem całej przyszłości opowiadanej w T1,T2

4)Bale znów mówi jakby miał perturbacje żołądkowe
ja uważam że brzmi świetnie podobnie jak rorschach w watchmenach, ale skoro ciebie to irytuje - każdy ma swój gust ;)

FvJ

Królik Pudding, pewnie masz rację, ale kilka tekstów też było trochę nadętych, coś a'la TDK.

A co do kolegi niżej:

"jest to trailer a film opowiada o wojnie to co mają w karty grać?"

Wiem, że za wysokie progi, ale w filmach wojennych (przynajmniej tych minimum średnich) nie strzlają się cały czas.

"to co wyżej- to jest wojna! na żadnej wojnie nie ma tylko piechoty, a przecież Skynet ma wielką przewagę, samymi T-800 czy T-600 byli by zaprzeczeniem całej przyszłości opowiadanej w T1,T2"

Tylko, że te motorki są kompletnie niepraktyczne i niefunkcjonalne. Poza tym ten film technologicznie zaprzecza temu co wykreowano w poprzednich filmach. Każdy trzeźwo myślący człowiek domyśli się, że jest to tutaj tylko dlatego, że podpisano umowę z firmą produkującą zabawki i musieli wymyślić trochę 'fajnych' gadżetów.

"ja uważam że brzmi świetnie podobnie jak rorschach w watchmenach, ale skoro ciebie to irytuje - każdy ma swój gust ;)"

Głos Rorschacha mi się akurat podobał w zwiastunie "Watchmen".

ocenił(a) film na 4
FvJ

1. PATOS - Mala errata - on mówi "...but you WONT kill me"... tez nazbyt patosu tu nie zauwazylem...

2. "strzelanie, wybuchy i jeszcze raz strzelanie " - O ZESZ K. tyle lat sluchalem nawijki od fanów Terminatora, ze wreszcie powinni pokazac wojne. Jakiz był zawód gdy sie okazalo ,ze TROJKA to bedzie "powtorka z rozrywki" i znow nie pokaza wojny. Jeszcze wiekszy był zawód po zobaczeniu jak marna była to "powtorka z rozrywki". MACIE WOJNE WRESZCIE . Co jest ?? Jednak lepsza byla by kolejna "powtorka z rozrywki" ??

3. Teraz hipoteza - skoro film jest kontynuacją osi czasowej z 1 i 2 - a tak wynika z trailera - wyglada na to, ze maszyny rozbudowaly sie szybciej i doskonalej ( ten wielki na nogach , te motorki, plywajace ) niz w alternatywnej rzeczywistosci pokazanej we flashbackach (jedynie latajace i te na gasiennicach). Tylko czemu terminatory humanoidalne są na tym wczesnym etapie ?? Oczywiscie mozna odpowiedziec ze we flashbackach nie pokazywali wszystkiego albo zupelnie olac wersje z dwoma alternatywnymi wersjami przyszlosci.

4. To przewrazliwienie na punkcie glosu Bale'a zakrawa juz u niektorych na natręctwa.

Wazne pytanie - 1 .czy ten kolo przypiety do sciany na przeciwko Connora to maszyna ??
2. Czy zrobia ten efekt z nalozeniem twarzy Arniego czy jakies podobne Cameo ??

Podsumowanie. Mnie tez nie powalilo to na kolana - wyglada na poprawny efekciarski film akcji, moze z odrobina mrocznego klimatu...

shamar

Z Arnoldem wciąż nie wiadomo, tylko plotki. Wydaje mi si jednak, że nic z tego nie wyszło i McG nie chce się przyznać.

"Jednak lepsza byla by kolejna "powtorka z rozrywki" ??"

Nic takiego nie napisałem. Przecież można by zrobić film, który się dzieje podczas wojny i nie będzie przesadnie efekciarski, a na tym zwiastunie to takie rzeczy gonią jedna za drugą.