Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

terminator ocalenie dorownuje pozostalym czescia moze nawet jest lepszy od buntu maszyn

skorpionmj1

Też tak myślę :)

skorpionmj1

Od buntu maszyn lepsza, ale do reszty się nie umywa.

ocenił(a) film na 10
skorpionmj1

Jest wypas !!!

ocenił(a) film na 9
skorpionmj1

Zdecydowanie jest to lepsza część niż Bunt Maszyn,czekam na 5 część,napewno pozamiata,mam nadzieję.

ocenił(a) film na 8
skorpionmj1

Też uważam, że to lepsza część. A ci co twierdzą, że 1 i 2 część są lepsze, to jest w błędzie. Wszystkie części terminatora są bardzo ze sobą ściśle powiązane. McG nie mógł robić 4 części tej samej i bardzo dobrze mu wyszedł terminator z teraźniejszości :)

ocenił(a) film na 6
Wujasss

Poziom wypowiedzi powala. Widzę synek, że nie wiesz co pleciesz, bo 4 nie ima się w żadnym stopniu do klasyki klasyk czyli T1 i T2, bo nie posiada bardzo istotnego elementu, ale być może nie do ogarnięcia dla ciebie, tj. klimatu. Filmik prawda ładnie się ogląda, jest niczego sobie pod każdym względem, ale nazwa Terminator zobowiązuje, a niestety film nie poniósł "odpowiedzialności" tego, co reprezentuje seria. Gdyby nie uniwersum, to film jak najbardziej 8/10, ale w tym wypadku 6/10 będzie w sam raz.

ocenił(a) film na 8
skorpionmj1

Do 2 częsci się nie umywa, jest lepszy od Buntu maszyn, a do 1 nie będe go porównywał.

ocenił(a) film na 6
skorpionmj1

chyba żartujesz nie umywa sie nawet do części trzeciej. Wg mnie terminator powinien sie skończyć na części drugiej.Jedyne co w tym filmie mnie miło zaskoczyło to komputerowo obrobiony arnold z roku 1984 roku reszta kicha daje 5 na 10 z tego 4 za arnolda.

ocenił(a) film na 8
goro84

Nie powiem, w kinie mnie to zszokowało jak zobaczyłem Arnolda :)

e; oczywiscie na + :)

ocenił(a) film na 6
goro84

otóż wg mnie od T3 jest właśnie lepszy. Bunt Maszyn położyła irracjonalna fabuła, skopany timeline, gra aktorska oraz próby puszczania do widza oczka po przez humorystyczne akcenty. Ocalenie pod tymi względami dało radę. ale niestety film dobry to nie jest. kompletnie zawodzi logika (maszyny zamiast zabijać rzucają przeciwnikiem, USB w produktach skynetu, cała ta historia zmiany marcusa z człowieka w hybrydę, przeszczep serca na pustyni) i ugrzecznienie filmu kategorią P13.

ocenił(a) film na 6
hbk06_qbas

może i tak dlatego napisałem że terminator powinien sie skończyć na czesci 2 zgadzam sie ze T3 był troche zrobiony pod widza z akcentami komediowymi w T4 nie podobało mi sie(zaważyło to na końcowej ocenie tego filmu przeze mnie) wzięcie Kyle'a do niewoli no masakra jakaś bezduszna maszyna której celem jest zabijanie bierze obiekt nr 2 na swojej liście do unicestwienia do jakiegos aresztu czy coś no paranoja!!

ocenił(a) film na 6
goro84

zrobiony pod widza typu "piknik", ale napewno nie pod fana serii jak już;-)
a Kyle był obiektem nr 1 do unicestwienia, obiektem nr 2 był Connor. i to jest dla mnie jedna z dziur w filmie, bo z T1 wiemy że większość danych przepadła w czasie wojny. Skynet nie wiedział prawie nic o matce Connora, znał tylko jej nazwisko i miasto gdzie mieszkała. i kuźwa nagle okazuje sie że w T4 Reese jest kluczem w fabule, no cholera, niby jak. sorry ale nie kupuje tej gadki McG o alternatywnych liniach czasowych...
aczkolwiek i tak uważam że T:S jest troche lepszy niż T3 ;-)
ale racja, seria powinna skończyć sie na Dniu Sądu, a jeśli już to trzecia częśc nie powinna wyglądać tak jak wygląda. właśnie trzecia powinna dziać się w przyszłości, będąc takim prequelem raczej i zamykać całą serie w koło.

ocenił(a) film na 10
hbk06_qbas

http://www.filmweb.pl/film/Terminator%3A+Ocalenie-2009-186343/discussion/FANI+TE J+CZ%C4%98%C5%9ACI+-+wpisujcie+si%C4%99!!!!!,1835057

ocenił(a) film na 10
skorpionmj1

Terminator: Salvation to NAJLEPSZA część serii - 10/10!!!!!:)))))))

ocenił(a) film na 6
Piekielny_Clown

twój nick mówi wszystko o nic więcej nie pytam...

ocenił(a) film na 10
goro84

Nie pytaj tylko czytaj...

TERMINATOR
1. Terminator: Salvation, 10/10
2. Terminator 3 Bunt Maszyn, 9/10
3. Terminator 2 Dzień Sądu, 8/10
4. Terminator, 6/10

PREDATOR
1. Predators, 10/10
2. Predator 2, 10/10
3. Predator, 8/10

ALIEN
1. Alien 3, 9/10
2. Aliens, 8/10
3. Alien, 6/10
4. Alien: Resurrection, 0/10 - dla mnie ta część nie istnieje!

AVP
1. Aliens vs Predator: Requiem, 7/10
2. Alien vs. Predator, 6/10

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Tylko że on czytać nie umie :(

ocenił(a) film na 10

No to rzeczywiście hooynia... To weź ty się wypowiedz (za siebie) :)

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Seria:
TERMINATOR 7/10
PREDATOR 6/10
ALIEN 8/10
AVP 7/10
Nie przepadam za takim kinem :)

ocenił(a) film na 10

A jakie Kino preferujesz??:)))

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Mniej sci-fi więcej realiów thriller & dramat :)

ocenił(a) film na 10

"John Rambo" to jest najczystszy dramat wojenny pod słońcem - najlepsza część, zaufaj mi!:)))

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Ale jest to kino akcji i w dodatku gra tam Stallone a obejrzyj sobie chociaż by Życie Carlita nie ma co porównywać :)

ocenił(a) film na 10

"John Rambo" to nie Kino Akcji tylko dramat wojenny a Carlita nie widziałem!:P
Co się tyczy Stallone'a to oczywiste, że on tam gra bo bez niego Rambo nie istnieje!:)

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

no a ja średnio lubię tego aktora xD
zresztą nagrody jakie dostaje same mówią za siebie ;p

ocenił(a) film na 10

Weź mi nie mów, że oceniasz aktorów po "nagrodach"...????
A te tzw. "złote maliny" są gówno warte i można się nimi jedynie podetrzeć!

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

zresztą za Arnoldem Schwarzeneggerem też nie przepadam :)

ocenił(a) film na 10

Twardziele Akcji: Sly, Arnold, Jean Claude, Dolph Lundgren - to u mnie Podstawa!

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Ja tam wolę kino akcji z Jasonem Statham(...) i Bruce Willisem ha wiem jak to wygląda w Twoich oczach :)
Do Twojego zbioru można jeszcze dorzucić Chuck Norris haha :D

ocenił(a) film na 10

Czak Obsysacz Noris to katolicki pomiot & pozer! Jego "dzieła" kat. E nie mają
nawet startu do średnich a co dopiero dobrych obrazów takiego np. Dolpha Lundgrena!

ocenił(a) film na 10
Piekielny_Clown

Dodam do tego fakt, że Chuck Cocksucker Norris to najgorszy
aktor a na pewno jeden z najgorszych jacy stąpali po tej ziemi!

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Oj tak popieram :)

ocenił(a) film na 10

Nieliczny który tak uważa!:):P

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

hehe raczej Czak Noris :) to przez ogół aktor uważany za jednego z gorszych xD
A co sądzisz o Van Damme ? ;p

ocenił(a) film na 10

Stallone, Van Damme, Lundgren, Schwarzenegger, Jet Li, Gibson,
Eastwood - to są Twardziele, do których żywię Ogromny Szacunek!:)))

użytkownik usunięty
Piekielny_Clown

Heh Gibson Swoim najnowszym filmem się nie popisał dystrybutorzy go nie chcieli i nie trafi do kin :) Kicha
filmtok.pl/Mel-Gibson-za-kratami-ZWIASTUN-v23882

ocenił(a) film na 10

Takie pier.dolenie o Chopenie a film i tak będzie w kinach...

ocenił(a) film na 2
Piekielny_Clown

Po tej twojej liście przebojów, która nikogo tak naprawdę nie obchodzi widać że nie jesteś fanem wyżej wymienionych serii tylko zwykłym burakiem łaknącym atencji.

ocenił(a) film na 7
skorpionmj1

Zgadzam się, wszystkie części terminatora mają zaniżona ocenę o mniej więcej 1.0