Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277807
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu
Klapouchy_2

Też tak uważam:) aż dziw, że tylko 4 Oscary

ocenił(a) film na 10
Klapouchy_2

Najlepszy film AKCJI w historii kina. Ja to bym tak ujął :-)

ocenił(a) film na 10
Klapouchy_2

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 6
Klapouchy_2

Zapomniałeś dodać "rozrywkowy", wtedy można dyskutować. W takim brzmieniu, jak wpisałeś, to po prostu... śmieszne!
Śmiem twierdzić, że w pierwszej top setce dzieł filmowych raczej miejsca by nie znalazł.

ocenił(a) film na 6
jak45

Ja mam go na pozycjach od 200 do 800, jako typowy/niezły przykład SF-akcja.

jak45

Zdanie takiego mędrca jak Ty wiele zmienia.

ocenił(a) film na 6
piczympoom

Też tak uważam:), aż dziw, że wcześniej tego nie zauważyłem.

jak45

takie filmy T2 pokazują że jednak kino rozrywko stoi wyżej aniżeli antyartystyczne

ocenił(a) film na 6
DeppZPZF

Jakie "antyartystyczne"? Co znaczy wyżej? Jak pokazuje?
Jasne, że Doda stoi wyżej niż Janda, bo nosi szpilki i ma większy biust, i jest młodsza, i... więcej zarabia.

jak45

Nie wiem, brat młodszy mi na koncie pisał

jak45

kiepskie porównanie, które w ogóle nie przekłada kinematografie

ocenił(a) film na 6
DeppZPZF

Oj, przenosi - Janda to aktorka znana z poważnych ról, a Doda reprezentuje popkulturę, i to nienajlepszego gatunku.
Podobnie - jest kino pop (bywa, że świetne) i artystyczne (zdarza się, że marne). Nie powiesz mi, że jakikolwiek film ze "Śwarcenegerem" ma ambicje artystyczne a np. Malkovich grał w jakimś filmie czysto rozrywkowym.
Nadal nie rozumiem, co to kino "antyartystyczne'; chyba nie myślisz o np. Tarantino czy Rodriguezie?

ocenił(a) film na 6
jak45

PS: dlaczego ukrywasz swój repertuar filmowy?

jak45

Terminator ma ambicie, wizja przyszłości Camerona daje domyślenia i jest cały czas aktualna gdyż robotyka i cybernetyka cięgle się rozwija

ocenił(a) film na 6
DeppZPZF

To żaden argument - my tu podobno dyskutujemy o filmach; jak się ktoś interesuje nowinkami naukowo-technicznymi, to od tego ma kanały "Discovery".
Miłość - i setki innych ludzkich rzeczy - też dają do myślenia i są aktualne.

użytkownik usunięty
jak45

Oczywiście, że Malkovich grywał również w filmach czysto rozrywkowych, np. Con Air, czy Burn after reading.

ocenił(a) film na 6

OK, masz rację. Nawet więcej - "Con Air" to średniej jakości film. Widać brakuje mu na szyneczkę...