Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277762
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Przebrnąłem wlasnie przez to kultowe dzieło z królem kina dla smarkaczy/ niezbyt inteligentnych
fanów kulturystyki i jestem załamany. Toż to jakieś intelektualne dno, ikona kiczu przez użytkownikow fw
nazwana arcydziełem. Wiara w ludzi utracona. Dałem sobie ostatnia szanse z kinem sfiction, od jutra wracam
jednak do Bergmana żeby otrząsnąć sie po tym zalewie głupoty.

ocenił(a) film na 10
m_dub

a może obejrzałeś ten film jakieś 22 lata za późno... w każdym razie miłego oglądania bergmana, kino powinno łaczyć

m_dub

Jak szukasz intelektu to sobie poczytaj Mickiewicza. To jest kino akcji.

m_dub

Widzę tu kliniczny przypadek człowieka, który ma niskie poczucie własne wartości, więc próbuje dowartościować się przy okazji obrażając innych. Myślę, że Bergmanowi spodobał by się Terminator 2 i z pewnością nie bałby się do tego przyznać by przypadkiem narazić się na gniew intelektualistom. Nie ma w historii kina sensacyjnego/akcji lepiej wyreżyserowanego filmu - Cameron nadał mu niemal perfekcyjnie tempo i dynamikę, nie mówiąc już o scenariuszu pełnym kultowych już bon motów i świetnie wymyślonych scen. Nawet jeśli Bergman nie lubił kina komercyjnego, byłby ignorantem gdyby jako reżyser nie docenił kunsztu kolegi po fachu. To właśnie różni ludzi wielkiego formatu od tych, którzy do tego miana tylko próbują aspirować.