Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277831
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Jeden z nielicznych filmów, który można w kółko oglądać i nigdy się nie znudzi. A niewiele jest produkcji tego typu. Genialny klimat, mistrzowska reżyseria, świetna, wciągająca historia, fantastycznie przedstawione postacie, zapierające dech w piersiach efekty
specjalne (a zaznaczę, że "T2" ma już 20 lat!).

James Cameron jest geniuszem. I mam w dupsku, że antyfani "Avatara" gnoją jego i wszystkie jego filmy (kolejny który jest tego ofiarą to "Obcy - decydujące starcie") przez ich multikonta, co owocuje skutecznie spadającą średnią tych produkcji.

ocenił(a) film na 10
Freeman47

Juz Cie lubie:). Terminator 4ever. A Cameron (reżysersko) takimi jak Jonathan Mostow i McG to moze zamiatac podlogę:).. no offense.

użytkownik usunięty
Freeman47

nic dodać, nic ując

Freeman47

Zgadzam się ;]

użytkownik usunięty
Freeman47

Tak jest geniuszem zgadzam się Terminator 1,2 oraz Obcy decydujące starcie to klasyki kina które kocham ponad wszystko ale Avatar no proszę cie dla mnie to nic szczególnego to film z tytułu niech będzie pięknie i kolorowo ale i tak Cameron jest wielki.

ocenił(a) film na 10
Freeman47

Dla mnie Avatar to gówno. Nie zmienia to jednak faktu, że T2 to najlepszy film science fiction w historii kinematografii. Kazda scena to majstersztyk.

Motorcycle_Boy

Przegiąłeś chłopie i to dwa razy. Pierwszy raz nazywając Avatara gównem, a drugi raz mówiąc że każda scena T2 to majstersztyk. Niestety jest kilka scen, które są ewidentnymi gafami. Nie zmienia to jednak faktu, że T2 rządzi i będzie rządził :)

użytkownik usunięty
Canudo

według mnie ani razu nie przegiął

Bo nie znasz się na kinie.

ocenił(a) film na 9
Freeman47

Z tym filmem jest jak z winem, w dzisiejszych produkcjach nie uświadczysz już takiego klimatu jaki posiada "Terminator 2" i to nie niestety jest smutne bo zapomina się o ludziach, którzy wychowali się na tego typu filmach, ja sam do dzisiaj wspominam gdy starszy brat wrócił od kolegi z nowo pożyczonym filmem, gdy go wyciągnął z plecaka odliczałem tylko sekundy do wakacyjnego wówczas wieczornego seansu ;)

ocenił(a) film na 10
Freeman47

Dla mnie "Avatar" jest spoko, ale w porównaniu do "T2"... Właściwie to nie ma porównania.

użytkownik usunięty
Freeman47

dokładnie

ocenił(a) film na 9
Freeman47

Ze wszystkich Terminatorów dwójka najlepsza, niestety czwórka najsłabsza, ale też nie jest aż tak źle.