Właśnie obejrzałam rozszerzoną wersje i powiem że super szczególnie scena którą
nazwałam " uśmiech Terminatora bezcenny".
Zgadza się :). Ja zawsze stoje na stanowisku by, gdy tylko jest taka możliwość ogladać wersję reżyserską/rozszerzoną. Czasami jest to tylko kilka dodatkowych scen, czasami jest wybornie (T2) a czasami zmienia to cały film (Kingdom of Heaven).
Tę zwykłą rozszerzoną, czy "rozszerzoną rozszerzoną" ze sceną przeszukiwania pokoju Johna przez T-1000 i alternatywnym zakończeniem?
Nie w tej wersji jest scena z Kyle'em Reese który "przychodzi" do Sarah gdy ta jest w szpitalu.
Nic mi to nie mówi, bo ta scena z Reesem jest w obydwu rozszerzonych wersjach. Jesli film się kończy ujęciem jezdni i w tle słychać słowa Sary to jest to zwykła wersja rozszerzona (special edition), czyli jeszcze nie ta najdłuższa.
Nie wiedziałem są 2 wersje rozszerzone. Ta wersja z alternatywnym zakończeniem jest jeszcze dłuższa?
rozumiem że ta najdłuższa wersja, z zakończaniem które pokazuje rok 2029 niezniszczony nuklearną wojną, to jest dostępna tylko na blu-ray ???
a co ona ma jeszcze dodane oprócz alternatywnego zakończenia? scena jak t-1000 ogląda pokój Johna? czy jest coś jeszcze??
Tylko końcówkę i scenę z przeszukiwaniem pokoju.
"to jest dostępna tylko na blu-ray ???"
Nie tylko. Również na niektórych zagranicznych wydaniach DVD.
podobno jeszcze wypadły dwie sceny: jak T-1000 po morphingu w strażnika Lewisa ciągnie ciało oryginału do schowka, zostaje zapytany przez Gwen do taszczy, odpowiada że tylko śmieci a następnie chowa pistolet w swym płynnym ciele. oraz jak T-800 postrzelił strażnika przed szpitalną bramą to John skonsternowany powiedział do tego strażnika "sorry".
wogóle jak by wszystko co było w scenariuszu, przelać na taśmę filmową, to całość by chyba ze 180 minut miała ;-)
W ogóle to Terminator,Predator,Conan to życiowe role Arnolda zagrał w tych filmach świetnie i trudno byłoby sobie wyobrazić kogoś innego w tych filmach.A co do filmu też chyba oglądałem wersje rozszerzoną bo też widziałem ten uśmiech na gębie ponurego terminatora.A tak w nawiasie efekty są tutaj bardzo niezłe ale wystarczy jednak sobie porównać budżet jedynki i dwójki by zobaczyć na czym ten fenomen polegał, ale i tak daje temu klasykowi 9/10 za dobre efekty ukazane w całej okazałości przede wszystkim dzięki nowemu terminatorowi oraz za kozackie teksty typu "Przeżyje" :).Pozdrawiam