właśnie skończyłem oglądanie tzw. special edition nie wiem czy w Polsce w ogole jest takie cos dostepne ale powiem szczerze - przynajmniej pół godziny nowego filmu :) masa scen, których nie widzialem ani w kinie, ani w tv np.: w garażu na stacji beznzynowej za miastem zaraz po odbiciu sary c. jest gadka na temat procesora co siedzi w czerepie arniego i wlasnie o przeprogramowaniu, a najlepsze jest to, ze sra otiwera t800 czaszke i wyjmuje jego procesor - konkretnie go dezaktywuja, arni siedzi wylacozny na dobre pare minut i jest to w sumie najważniejszy moment w filmie, ale nie powiem dlaczego :D jak ktos chce to prywatnie moge zdradzic ale nie bede spoilowal ^^ poza tym zakonczenie jest zupelnie inne niz w klasycznej wersji, w ktorej pokazana jest autostrada z tego co pamietam. w special edition sara jako babcia siedzi na placu zabaw 30 lat po dniu sadu, ktorego nei bylo, nagrywa swoje przemyslenia na dyktafonie obserwujac bawiacego sie z córką johna, któet jak się okazuje jest senatorem! a zatem zakończenie kompletnie wykluczające nastepne czesci filmu. mowiac szczerze wole klasyczne zakonczenie bo jakos bardziej mi pasuje do calokszaltu terminatorowej atmosfery, ktore pozostawiało swoisty niepokój w umyśle po obejrzeniu filmu. tak czy siak jezeli macie możliwość zdobycia special edition to goraco polecam, chocby ze wzgledu na scene trepanacji terminatorowej puszki :D
jezeli repost to bardzo przepraszam :)
kurka wlasnie znalazlem na ten temat post na str2 =\ jeseli kogos bardzo boli to niechaj mnie przeniosą :P
btw: w ciekawostach jest błąd w błędach filmowych :P t800 może regenerować "powłokę zewnętrzną" - sam o tym mówi w scenie gdy sara wyjmuje z jego pleców dwa magazynki. chociaz fakt, ze 3 sekundy to troche szybko jak na dziure w cycku ;p
"właśnie skończyłem oglądanie tzw. special edition nie wiem czy w Polsce w ogole jest takie cos dostepne"
Special edition T2 można kupić w każdym Realu czy Media za 10 zł.
Za to oryginalna wersja kinowa jest na DVD w Polsce nie do dostania.
"poza tym zakonczenie jest zupelnie inne niz w klasycznej wersji, w ktorej pokazana jest autostrada z tego co pamietam. w special edition sara jako babcia siedzi na placu zabaw"
Akurat tego zakończenia nie zobaczysz w wersji jaka jest wydana w POlsce, bodaj tylko amerykańskie wydanie DVD posiada to zakończenie i to tylko jako ukryty bonus do włączenia za pomoca kodu na pilocie.