Gatunek trochę inny ale każdy ma swoich zwolenników i przeciwników. Który wam podobał się bardziej? Ja oba oceniam 10/10 ,gdyż każdy wniósł do kina pewną nowość, jednak chyba bardziej jestem przekonany do Terminatora 2 i mam nadzieję ,że puszczą go kiedyś w kinach ponownie w 3D. Na Avatarze byłem dwa razy w kinie i jest ,to film niesamowity wizualnie!!
Terminator 2 był pierwszym filmem wykorzystującym CGI w takiej ilości i jakości , a Avatar wyciąga z nich po prostu maksymalnie wszystko co jest na daną chwilę dostępne. Efekty w T2 nadal wyglądają zabójczo(polecam wersje Skynet Edition na bluray obejrzeć).
Pytanie ,który na was zrobił większe wrażenie ,będąc oglądanym po raz pierwszy?
Zobaczymy kto za 10 lat pamiętał o Avatarze, bo Terminatora znają całe pokolenia. Dla mnie Avatar świetny, Terminator też, ale jak słusznie zauważyłeś - to dwie zupełnie inne beczki. Czas pokaże.
Dla mnie jednak "Avatar" wygrywa z "Terminatorem 2",który jest dla mnie sporo gorszy od pierwszej cześci (choć i tak uważam go za naprawdę dobra produkcję). Natomiast jeżeli miałbym powiedzieć czy lepszy jest "Avatar" czy pierwszy "Terminator" chyba byłbym w kropce.
Ale z drugiej strony ciężko porównywać te dwa filmy, bo poza osobą reżysera i gatunkiem (choć tu możnaby się spierać, bo "Avatar" to bardziej film fantasy niż sci-fi) dzieli je właściwie wszystko.
terminator 2 jest o wiele lepszy ze względu na klimat a avatar wydaje się za kolorowy może dlatego że terminatora widziałem pięć razy a avatora tylko raz