Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277852
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Zgadzam się że ta czesc przebija jedynke !!! Jedynka to byl taki experyment tego filmu powiem ;p

ocenił(a) film na 10

cameron jak pisal 1 czesc dopiero sie rozgrzewal, zeby potem uderzyc z moim zdaniem najlepszym filmem akcji wszechczasow Dniem Sadu

ocenił(a) film na 4

Żadna tam najlepsza część. Przecież Terminator 2 jest, jakby nie patrzeć, niewiele lepszy od trójki. Zdecydowanie najsłabszy film Camerona.

ocenił(a) film na 10
arrival

Mam nadzieję, ze tylko żartujesz...

"najsłabszy"? "niewiele lepszy od trójki"? - wierzyć się nie chce...jak można tak mówić o kultowym filmie s/f?

To co w takim razie jest dla Ciebie "dobre"?
Może jakieś argumenty?

ocenił(a) film na 4
kaylah7

Nie napisałem, że druga część Terminatora jest słaba. To niezły, może nawet w pewnym sensie kultowy film, ale w porównaniu z rewelacyjną jedynką, która jest klasyką Sci-Fi wypada blado.

ocenił(a) film na 10
arrival

Pisałam juz wcześniej, że nie lubię porównywać tych dwóch części ...
Obie bardzo lubię (każdą za co innego) i obie uważam za kultowe...
Nie mogę niestety powiedzieć tego samego o trójce....

kaylah7

Trójka by była najlepsza gdyby wziął się za to reżyser, kilka zmian w obsadzie, kilka szczegółów w scenariuszu do poprawki i pobiłoby dwójkę.

ocenił(a) film na 7
Jordan66

"Dwójka" jest lepsza od "jedynki" tylko pod względem efektów.

ocenił(a) film na 8

A ja się zgadzam, że jedynka lepsza, i zgadzam się z tym co się zgadza ze mną, że to najlepszy film Camerona.

ocenił(a) film na 9
Uzi

T1 jest zarąbistym thrillerem sf
T2 jest zarąbistym filmem akcji w starym, dobrym stylu
a T3 ma fajne efekty:)

ocenił(a) film na 10
PsychoFanatyk

Zdecydowanie częsc druga jest najlepsza,dla mnie to wogóle jeden z najlepszych filmów sf ever! Mogę go ogladac milion razy a i tak sie nie znudzi:) (tak jak i np. matrix 1 )

Jinxters

Terminator 2 - jest cudnym pomysłem, a efekty specjalne dodają mu smaczku
Terminator 1 - ma klimat i też niezłe efekty jak na ten okres
Terminator 3 - brak mi słów...poza efektami nic nie jest ciekawe... tak jak 1 & 2 oglądałem z 300 razy to 3 raptem 2...

ocenił(a) film na 10

bez wątpienia jest to najlepsza część terminatora!1 była też dobra ma swój klimat,3 to już nie to.

ocenił(a) film na 10

Ja na pierwszej czesci jak tylko zawitala na duzym ekranie to bylem jakies 18 razy w kinie. Wszystkei trzy czesci sa super. Niedawno nawet zrobilem sobie powtorke na DVD. Generalnie raczej nalezy na te filmy patrzec jako na trylogie. Oczywiste jest ze pierwszy terminator gdyby byl krecony 6 lat pozniej to by inaczej wygladal itd itp. Teraz byle jaki serial ma lepsze efekty, nie wspominajac o tym iz czasami reklama piwa ma wiecej renderow niz niejeden film pelnometrazowy z lat 90tych.
Tak wiec gadanie ten lepszy ten gorszy - szkoda czasu :) - Ja mam tylko jedna uwage do T3 - w pierwszych scenach jak terminatorka skacze na dach uciekajacego samochodu - strasznie dretwo to wyszlo i az dziw ze rezyser nie zdecydowal sie tego poprawic.

judge

Jedynka ma mocny klimat czego brak dwójce. No i walki są bardziej emocjonujące. Choć dwójka to klasyk i bardzo dobry film