Zgadzam się że ta czesc przebija jedynke !!! Jedynka to byl taki experyment tego filmu powiem ;p
cameron jak pisal 1 czesc dopiero sie rozgrzewal, zeby potem uderzyc z moim zdaniem najlepszym filmem akcji wszechczasow Dniem Sadu
Żadna tam najlepsza część. Przecież Terminator 2 jest, jakby nie patrzeć, niewiele lepszy od trójki. Zdecydowanie najsłabszy film Camerona.
Mam nadzieję, ze tylko żartujesz...
"najsłabszy"? "niewiele lepszy od trójki"? - wierzyć się nie chce...jak można tak mówić o kultowym filmie s/f?
To co w takim razie jest dla Ciebie "dobre"?
Może jakieś argumenty?
Nie napisałem, że druga część Terminatora jest słaba. To niezły, może nawet w pewnym sensie kultowy film, ale w porównaniu z rewelacyjną jedynką, która jest klasyką Sci-Fi wypada blado.
Pisałam juz wcześniej, że nie lubię porównywać tych dwóch części ...
Obie bardzo lubię (każdą za co innego) i obie uważam za kultowe...
Nie mogę niestety powiedzieć tego samego o trójce....
Trójka by była najlepsza gdyby wziął się za to reżyser, kilka zmian w obsadzie, kilka szczegółów w scenariuszu do poprawki i pobiłoby dwójkę.
A ja się zgadzam, że jedynka lepsza, i zgadzam się z tym co się zgadza ze mną, że to najlepszy film Camerona.
T1 jest zarąbistym thrillerem sf
T2 jest zarąbistym filmem akcji w starym, dobrym stylu
a T3 ma fajne efekty:)
Zdecydowanie częsc druga jest najlepsza,dla mnie to wogóle jeden z najlepszych filmów sf ever! Mogę go ogladac milion razy a i tak sie nie znudzi:) (tak jak i np. matrix 1 )
Terminator 2 - jest cudnym pomysłem, a efekty specjalne dodają mu smaczku
Terminator 1 - ma klimat i też niezłe efekty jak na ten okres
Terminator 3 - brak mi słów...poza efektami nic nie jest ciekawe... tak jak 1 & 2 oglądałem z 300 razy to 3 raptem 2...
bez wątpienia jest to najlepsza część terminatora!1 była też dobra ma swój klimat,3 to już nie to.
Ja na pierwszej czesci jak tylko zawitala na duzym ekranie to bylem jakies 18 razy w kinie. Wszystkei trzy czesci sa super. Niedawno nawet zrobilem sobie powtorke na DVD. Generalnie raczej nalezy na te filmy patrzec jako na trylogie. Oczywiste jest ze pierwszy terminator gdyby byl krecony 6 lat pozniej to by inaczej wygladal itd itp. Teraz byle jaki serial ma lepsze efekty, nie wspominajac o tym iz czasami reklama piwa ma wiecej renderow niz niejeden film pelnometrazowy z lat 90tych.
Tak wiec gadanie ten lepszy ten gorszy - szkoda czasu :) - Ja mam tylko jedna uwage do T3 - w pierwszych scenach jak terminatorka skacze na dach uciekajacego samochodu - strasznie dretwo to wyszlo i az dziw ze rezyser nie zdecydowal sie tego poprawic.