Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277831
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Spójrzcie sobie na tą scenę i mi powiedzcie, czy ten film nie zasługuje na bycie przynajmniej 20 miejsc wyżej:

http://www.youtube.com/watch?v=DEMICfWLOig&feature=related

Najlepszy sequel w historii, najlepszy film akcji w historii, najlepszy film sci-fi w historii i z pewnością jeden z najlepszych filmów w historii kina. Jak dla mnie powinien on się znajdować w top 30 tej listy i to przynajmniej (bo chciałbym, aby razem z "Braveheart" weszli do top 10).

ocenił(a) film na 7
Juby_

Moim zdaniem nie. Powiem więcej - uważam że jest o wiele za wysoko. Owszem, zasługuje na miejsce TOP100, ale moim zdaniem raczej w okolice 80 miejsca. Natomiast o wiele wyżej widziałbym część pierwszą która była takim małym przełomem. "Dzień Sądu" nie ma nawet 1/3 klimatu jedynki (która pod tym wzgledem jest rewelacyjna).

"Najlepszy sequel w historii"
Jeden z najlepszych, to prawda. Ale moim zdaniem nie najlepszy, gdyż mimo wszystko bardziej cenię część pierwszą, która miała ciekawszy klimat i była zwyczajnie lepszym techno-thrillerem i filmem sci-fi nież druga część.

"najlepszy film akcji w historii"
Tu również zgadzam się tylko po części. Moim zdaniem lepszym filmem akcji jest Aliens, warto dodać ze również Jamesa Camerona.

"najlepszy film sci-fi w historii"
O ile ktoś widział TYLKO Terminatora 2, to może faktycznie najlepszy :P
Moim zdaniem pod tym wzgledem o wiele lepsze są dwie pierwsze cżęści Obcego, 2001:Odyseja Kosmiczna, Mechaniczna Pomarańcza i Łowca Androidów

Co by nie mówić, to świetnie zrealizowany film akcji, świetny w swoim gatunku. Ale nie przesadzajmy, nie jest to jeden z najlepszych filmów w historii kina i umieszczenie go w pierwszej 30 byłoby chyba pewną przesadą. Może nie dla osób które ambitnego kina nie oglądają i świetny film akcji jest dla nich 8 cudem świata... ale nie zapominajmy że jest to lista 100 najlepszych, a nie 100 najfaniejszych filmów.

ocenił(a) film na 7
JaszczurXP

Aha i jeszcze jedno.
Za najlepszy sequel w historii uznawany jest nie "Terminator 2", lecz "Imperium Kontratakuje".

JaszczurXP

Jeżeli takie "lord of the rings" mogą być w 30tce to ten film tym bardziej. A ja nie pisze w swoim poście jak jest, tylko jak ja uważam.

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

A ja powiem, że najlepszym sequelem w historii jest "Ojciec chrzestny II" i co? :P Zresztą co to znaczy "uznawany jest"? Przez kogo niby? Jakie autorytety?

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

Otóż mylisz się kolego. To lista 100 ULUBIONYCH filmów użytkowników Filmwebu, w żadnym wypadku nie najlepszych.