Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277852
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

widział ktoś rozszerzoną wersję Terminatora? Ja widziałem. Ma około 20 minut więcej materiału. Nie wnosi nic szczególnie nowego ale rozwija niektóre sceny. Naprzykład pokazane jest jak Sarah Connor spotyka sie we śnie z swoim ukochanym z pierwszej części. Ogólnie sceny są nawet ciekawe.

ocenił(a) film na 10
Eron

Raczej mało kto jej nie widział :). W końcu w Polsce na dvd ukazała się chyba tylko wersja reżyserska, najpierw dwupłytowa edycja QDVD, potem wersja jednopłytowa, wersja z naj, wyborczej i kioskowe wydanie serii ruchu za 9,99 :P.

ocenił(a) film na 10
Loszo

Owszem, ale na wersji dwupłytowej (w kolorze srebrnym jeśli dobrze pamiętam) jest scena której nie ma na tej "normalnej" wrsji rozszerzonej, a mianowicie kiedy T-1000 przeszukuje pokój Johna i znajduje skrytkę na listy pod plakatem. Stąd wie, gdzie szukać Sary. Pamiętam tez jeszcze jedną scenę, tylko nie wiem, czy była w tej wersji - kiedy doktor Silberman próbował tłumaczyć jak widział, że T-1000 przechodził przez kraty... :)

Agniesia

to ty widziałaś inna wersje rozszerzoną niż ja. Tych scen nie widziałem.

Eron

Agniesiu, owszem, scena z przeszukiwaniem pokoju przez T-1000 jest na oryginalnym 2-płytowym wydaniu... ale tylko w dodatkach na drugiej płycie.

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

Tu się nie mogę zgodzić. Oglądałem ten film w wersji, w której scena przeszukania pokoju Johna przez T-1000 występuje, a nie jest tylko dodatkiem.

ocenił(a) film na 10
beren_2

To ciekawe, bo w moim wydaniu dwupłytowym też jest tylko dodatkiem.

ocenił(a) film na 9
Loszo

Z tego co wiem, to Terminator 2 został wydany w trzech wersjach:
1. Oryginalna Kinowa wersja: 136 minutes
2. Director's Cut: 153 minutes
3. Extended Special Edition: 155 minutes and 43 seconds

Wersja, o której mówię jest wersją ostatnią, czyli trzecią. Trwa 2h35m43s. Jest to najdłuższa znana wersja, dostępna tylko i wyłącznie na specjalnym wydaniu DVD -> "Terminator 2: Judgement Day - Ultimate Edition"

użytkownik usunięty
beren_2

Jest taka wersja w której te sceny dodano do samego filmu, ale nie została ona w Polsce wydana.