PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 94077
4,8 33 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

"Terminator 1" to dla mnie biblia, "T2"-to film mojej młodości. Na trójke czekalem, podobnie,jak wszyscy fani z wypiekami na twarzy. I oczywiscie musialem sie rozczarowac.
Ale po latach......Po latach musze obiektywnie stwierdzic, ze film całkiem trzyma sie kupy-pomijajac pare "kwasów" i niescislosci, jest to bardzo udany film sensacyjny S-F z elemantami pastiszu, zwarta fabula, ktora rozgrywa sie w ciagu paru godzin, a konczy sie....końcem swiata-miodzio. W tej "ostatniej drodze" przeznaczonej sobie dwojce bohaterów towarzyszy humanoidalna maszyna-jest ich przewodnikiem, opiekunem, "pasterzem". No i "wali" momentami "bombowe teksty" Juz w "T2" Terminator zawierał elementy pastiszu w sobie (te usmieszki, spojrzenia spode łba)-tutaj uwazam jest to przedstawione jeszcze bardziej konsekwentnie, a Arek autentycznie budzi sympatie. Polecam spojrzec na ten film w oderwaniu od serii, a wtedy moze ten film naprawde was pozytywnie zaskoczyc tak jak mnie po latach. Kiedys ocenilbym go na max 5/10 dzis daje 8/10. Pozdro.

ocenił(a) film na 7
kinoman77_filmweb

Edit: 7/10

ocenił(a) film na 7
kinoman77_filmweb

P. S Obejrzany ponownie, już po powstaniu "Genysys"i "Dark fate" jawi się w porównaniu z nimi,jako film niemal wybitny. Dobry symbol tego, co się stało z tą serią (i z Kinem w ogóle), jak bardzo zeszła na psy.

ocenił(a) film na 6
kinoman77_filmweb

zgodzę sie w pełni