PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93921
5,0 27 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

Kwestia Skynetu

ocenił(a) film na 7

Nie wiem czy było to poruszane, trochę dużo tematów się namnożyło i nie chce mi się
wszystkiego sprawdzać, więc pytam: jak powstał skynet, terminatory, skoro wszystko
(procesory terminatorów) rzekomo zostały unicestwione w 2 części?
Oglądając dwójkę zwróciłem uwagę, że T-800 po urwaniu sobie ręki zaklinowanej w kole
zębatym zostawił ją tam i myślałem że w trójce nawiążą do tego, a tu nic...
Odpisujcie tu, a jeśli ktoś już to wyjaśniał wcześniej, to prosiłbym o link :)

ocenił(a) film na 3
ZiD0

NIestety. Właśnie nie sprecyzowano konkretnie tego tematu w filmie. W fabule nadmieniono jedynie że wysadzeniem Cyberdyne nie powstrzymano dnia sądu, a jedynie przesunięto go w czasie. Potem jeszcze pojawił się wątek że to nie Miles Dyson był twórcą Skynetu a Robert Brewster, ojciec Kate. Strasznie to naciągany motyw na kontynuacje (plus jeszcze kilka innych kwiatków), co czyni wg. mnie ten film najgorszym z serii.
aczkolwiek w kontekście powyższego to kompletnie nie rozumiem dlaczego usunęli scene spotkania Brewstera z włodarzami z Pentagonu.
http://www.youtube.com/watch?v=kayFrIR-Qfw
gdzie opisuje że CRS, którym zarządzał, odgrzebał projekty Cyberdyne czy coś takiego. Poza tym scena zawiera motyw z Arnoldem jako człowiekiem a nie cyborgiem.

hbk06_qbas

Powstał bojowy system Skynet który kierował całą elektroniką wojskową.
Zyskał inteligencję i samoświadomość.
Zbuntował się i wydał tylko jeden rozkaz w ułamku sekundy - zniszczyć ludzkość.
Tak powstał skynet.
Terminator 3 to pierdołowata, nieudolna część, której być nie powinno bo formalnie terminator ma tylko dwie części w rękach mistrza Camerona.
Nie zastawnawiaj się zbyt głęboko nad głębią trzeciej części bo jej nie ma.
Koniec.

To odpowiedź do ZiD0

ocenił(a) film na 6
ZiD0

Oni coś tam mówili, że Skynet opanował całą sieć komputerową przez internet i uzyskał samoświadomość. Tak, czy inaczej, ta cześć to odcinanie kuponów i moim zdaniem nie powinna powstać, bo nijak się ma do pierwotnej wersji Camerona, w której pokonany Skynet wysłał w ostatniej chwili dwa terminatory i to było wszystko.