PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93921
5,0 27 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

T-X vs T-1000

ocenił(a) film na 7

Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad jednym zagadnieniem,tak czysto teoretycznie.Jak wiadomo to T-X zostala
zniszczona po tym jak Arnie jako T-850 wysadzil ja i siebie za pomoca swojego ogniwa wodorowego.W zwiazku z tym
nurtuje mnie pytanie czy T-1000 zdolalby przezyc taki atak i czy pozbieralby sie po czyms takim "do kupy".Fakt faktem,ze
T-1000 byl wstanie oprzec sie kazdej broni,pozbieral sie nawet po zamrozeniu cieklym azotem i rozwaleniu go na
kawalki.Niestety tego juz nigdy nie dowiemy sie,ale jestem ciekawa waszych przemyslen na ten temat.

Muffin2014

T-X był modelem wbrew pozorom słabszym. Posiadał endoszkielet pokryty płynnym metalem. To w jaki sposób został tej warstwy pozbawiony jest oczywiście głupie, ale zostawmy to.
T-1000 to jak wiadomo wyłącznie płynny metal.

Wybuch ogniwa wodorowego ma dosyć dużą siłę, trudno powiedzieć, czy T-1000 by to przetrwał. Na pewno pod zwałami gruzu trudniej byłoby mu się poskładać.

ocenił(a) film na 7
marcin261287

Jak dla mnie T-1000 byl prawie niezniszczalny.Niestety zostal usmiercony w malo trafiony sposob wpadajac do hutniczej surowki.I tak zawsze budzil we mnie najwiekszy lek.Perfekcyjna maszyna do zabijania.

Muffin2014

Nie był w żadnym razie niezniszczalny. Już zamrożenie ciekłym azotem spowodowało u niego usterki w działaniu. Najprawdopodobniej odpowiednio silna eksplozja załatwiła by go na cacy.

Koniec z wpadnięciem do surówki był idealny. Zwłaszcza efekt ukazujący wszystkie postaci w które się przeobraził.

ocenił(a) film na 7
Muffin2014

A mnie zastanawia, który z cyborgów wygrałby, gdyby doszło do starcia - T-X czy T-1000. Ale wydaje mi się, że T-1000, chociaż kobieta potrafi być nieobliczalna;-)

ocenił(a) film na 8
Muffin2014

Wątpię. Może i był prawie niezniszczalny ale z naciskiem na prawie. Skoro zanurzenie w kadzi z surówką go zniszczyło to duży wybuch pochodzący z ogniwa wodorowego również by go zniszczył. Choć niewykluczone , że mogę się mylić.