PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93921
5,0 27 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

TX a wirus

użytkownik usunięty

Miałm swego czasu taką teorię mówiącą o tym, że to T-X w trójce jest przyczyną wystąpienia wirusa, który doprowadza ostatecznie do uruchomienia Skynetu. Owszem, w filmie nic na to jednoznacznie nie wskazuje, ale taka interpretacja nasunęła mi się sama podczas pierwszego seansu i byłem co do tego tak przekonany, że potem byłem wręcz pewny że to było powiedziane w filmie.

No ale skoro Skynet specjalnie wysłał TX w przeszłość w dzień swojego uruchomienia (które potem w sumie ubezpieczała w jakiś tam sposób) to opcja w której wyposaża ją w wirusa, za którego sprawą sam zostanie aktywowany (i nadal pasuje że "wirus to Skynet") wydaje się być bardzo w duchu Terminatora, gdzie takie rzeczy jak "Skynet powstał bo wysłał w przeszłość cyborga", "John powstał bo wysłał w przeszłość swojego ojca" są na porządku dziennym. "Skynet sam się aktywował wysyłając w przeszłość TX" wydaje się być tu bardzo na miejscu.

---------------------------------------------------------------------------
Takie i inne Terminatorowe rozkminki na forum: http://www.eravhs.fora.pl/filmy,2/terminator-seria,18-15.html#616

użytkownik usunięty

Chodzi o moment kiedy T-X łączy się z siecią policyjną, żeby wyszukać cele? Wtedy miała wpuścić tego wirusa?

użytkownik usunięty

No raczej wtedy. Tzn ja nie twierdzę że to w filmie zrobiła, ale mogłaby.

użytkownik usunięty

No w sumie mogłaby 8)

ocenił(a) film na 2

Nigdzie tego nie powiedziano w filmie, także, niestety, wyssałeś to sobie z palca. Choć nie powiem, pierwsze co bym kombinował jako scenarzysta T3, to to, że Skynet wysyła sam siebie w przeszłość (właśnie w T-X). Dzięki temu Dzień Sądu mógłby się zdarzyć, a historia ładnie zazębiałaby się z częściami Camerona. Film zyskałby wiele w oczach fanów, w moich nabrałby sensu i nie byłby aż tak rażącym gniotem. Jeszcze tylko wychrzanić reżysera, zmienić podejście do filmu, wyrzucić kilka wątków humorystycznych i może coś by z tego jeszcze było.

Czyli wynika z tego, że skynet (wojskowy program) sam w sobie był dobry tylko "przejął" go wirus (bo wychodzę z założenia, że TX aktywowała tego wirusa. Pojawienie sie TX, która włamuje się do sieci a po 10 minutach wzmianka o ataku wirusa to raczej nie przypadek)? Tylko, że kiedy nasze trio udaje się camperem do skynetu i Kate wspomina ze padła siec to Terminator wyjaśnia, ze to skynet przygotowuje atak ( a to było przed aktywacja skynetu ale w trakcie rozpszestrzeniania się wirusa, czyli wychodzi na to że wirus jest tym całym złem a później, ponieważ zaatakował skynet to tak go ochrzcili (jeszcze ktoś tam wspomniał, że zachowuje sie bardzo inteligetnie owy wirus). Teraz rodzi sie pytanie kto stworzył wirusa :)

użytkownik usunięty
rafal2416

Jak to kto, Skynet z przyszłości :) (sam się zrobił ;))