PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

terminator

ocenił(a) film na 10

jeden z najlepszych filmow akcji i prawdziwy debiut najwiekszego twardziela hollywood -
dzis ponownie w tv. polecam wszystkim, nawet tym, ktorzy widzieli ten film 10 razy.

swietne efekty specjalne, ktorych nawet dzisaj prozno szukac w najnowszych produkcjach. A
do tego swietna historia i fabula, ale nie bez bledow niestety. Dodajac do tego zaskakujaco
dobra gre aktorska i niezastapionego w takiej roli arnolda - mamy kompletny film akcji.

bez zastanowienia 10/10

damian_filmweb

zgadzam się w 100%, a film widziałem z 30 razy:)

ocenił(a) film na 10
einhander

A mógłbyś mi powiedzieć o kim piszesz że jest to debiut bo napewno nie o Arnoldzie bo zanim zagrał Terminatorze grał w takich filmach jak conan barbarzyńsca a jego debiut to herkules w nowym jorku.

TheGoldi07

Ale to Terminator uczynił go słynnym.

użytkownik usunięty
TheGoldi07

to był jego debit w kinie akcji

ocenił(a) film na 10
TheGoldi07

chyba napisalem: PRAWDZIWY debiut arnolda. dzieki tej roli stal sie naprawde slawny, bo Conan jakos nie zrobil furory.

damian_filmweb

Terminator, ŁIIIII!

damian_filmweb

Ze wszystkich części jedynka jest najlepsza. Oglądałem już w życiu ten film kilka razy i za każdym razem z ciekawością, co mi się rzadko zdarza. Film przełomowy.

ocenił(a) film na 10
miotacz plomieni

dokladnie. tez tak mam :)

ocenił(a) film na 8
damian_filmweb

W samej kwestii efektów jest to zdecydowanie ważny punkt w historii kina. Każdy efekt odbierałem jako świetny - nawet animacja poklatkowa terminatora już bez skóry zupełnie, może płynności tam nie ma, ale ma to swój urok. Jedyne co tylko troszkę mnie zdziwiło, że przy tylu efektach zapomniano o takim szczególe: po scenie rozcięcia oka gdy wchodzi do komisariatu i mówi te słynne "I'll be back" pod okularami nie widać już czerwonego światełka i oko wróciło do normy.

ocenił(a) film na 10
sebastianszok

nie zwrocilem na to uwagi, ale takich bledow jest duzo w tej serii.

ocenił(a) film na 8
damian_filmweb

Też tak uważam. W temacie pod Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking najciekawszych i nalbardziej innowacyjnych efektów specjalnych w historii kina. Muszę przyznać że Terminator jest jedynym filmem z czołówki który nie zdobył ani Oscara, ani nawet nominacji a mimo wszystko jest uważany przez widzów za przełomowy w tej dziedzinie. Zajmuje pozycje wyższą niż Avatar. Tak swoją drogą zapraszam do głosowania. Nara.