PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

terminator

ocenił(a) film na 9

kiedyś za młodu, gdybaliśmy co by było gdyby w pierwszej części za miast cyborga został wysłany T 1000, jakie szanse miałby Kyle, wszyscy jednogłośnie stwierdziliśmy że padł by w pierwszym kwadransie filmu. Niestety Kyle nie dysponował bronią na tyle skuteczną aby powalić cyborga a co dopiero T 1000. Z tego co używał(miał rewolwer, shotguna no i własne ładunki wybuchowe) to by mu nic nie zrobił.
W 2 części Arnold ledwo wygrał, fuksem załadował w niego ostatni nabój z granatnika i to go rozerwało.Szkoda że kyle nie miał go w pierwszej części. To była skuteczna broń.

użytkownik usunięty
matematyka59

Nom. Arnold w 2 mógł się trochę bardziej popisać walkami. Za dużo obrywa...

ocenił(a) film na 10

T-800 umie walczyć w ręcz.I chodzi tu o zwykłe użycie sily.
Zastanawiam się czemu Kyle nie szukał bazooki aby pokonać terminatora

użytkownik usunięty
jestemtwoimojcem

I dlaczego w 1 nie ma żadnych walk wręcz obu Terminatorów? Dziwne to..

ocenił(a) film na 9

w pierwszej części był jeden cyborg. Kyle był człowiekiem, walka wręcz była by niemożliwa, no z wyjątkiem końcówki filmu gdy kyle dostał raz w głowę z ręki i padł trupem.

ocenił(a) film na 9
matematyka59

Kyle padł trupem trochę później bo po wybuchu bombki którą to wcisnął w endoszkielet T800. Wydaje mi się że rany postrzałowe odniesione wcześniej (czyt powolne wykrwawianie się) najbardziej przyczyniły się do zgonu Reesa.

ocenił(a) film na 10
adam_marczuk

szkoda że kyle umarł :(

użytkownik usunięty
jestemtwoimojcem

Dobrze że umarł bo on nie pasował do tego filmu.

ocenił(a) film na 10

co masz na mysli piszac nie pasował?

użytkownik usunięty
jestemtwoimojcem

Po prostu nie pasował. Tak ciężko to zrozumieć?

ocenił(a) film na 9

bzdura, nie wiesz co piszesz człowieku, radzę obejrzeć ten film raz jeszcze i wyciągnąć wnioski.Nieważne kto by go zagrał i tak by został uśmiercony, bo taki jest scenariusz tego filmu.

ocenił(a) film na 10

po prostu nie pasował
zaiste zabójcza argumentacja pogratulować ;p

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

Chyba żartujesz, Kyle to najważniejsza postać filmu!!! Przecież to jego oczami widzimy cały ten świat, i po wojnie, i przed. Nie pasował, też coś.

ocenił(a) film na 10
reesee

to nie ja powiedziałem ;p ja uważam że to najważniejsza postać w terminatorze

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

To nie do Ciebie :)) Po prostu tutaj wskoczyło:)

ocenił(a) film na 10
reesee

a to spoko. Ciekawe dlaczego Kyle nie szukal bazooki na t -800.....

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

No właściwie.... a ja na ich miejscu uciekłabym jak najszybciej i zaszyłabym się gdzieś w Europie Wschodniej:) Małe prawdopodobieństwo bycia odnalezionym w tamtych latach :)

ocenił(a) film na 10
reesee

ta końcówka w fabryce... przeraża mnie

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

ja już się oswoiłam, ale po pierwszym oglądaniu zastanawiałam się, gdzie tu w mojej okolicy jest prasa hydrauliczna, jakby co:P

ocenił(a) film na 10
reesee

ale mnie to w ogóle przerażał endoszkielet.... Końcóweczka lepsza niz nie jeden horror :D

jestemtwoimojcem

Po zmroku nie sposób było iść klatką schodową na 4 piętro, bez dygotu ;) Do dziś jako stary pryk mam skobla jak oglądam finał. Z piwnicy nie korzystałem jako dzieciak. Zapałka w kontakt, żeby mi światło na klatce nie zgasło, paranoja normalni. Nie wiem co gorsze, Buka czy T-800 w formie kostuchy... Umysł skorodowany na długie lata i jak tu nie mówić, że to klasyk. Współczesne "hity" roztrzaskują mi się o żebra (jakich nie miał T-800) na miesiąc po projekcji, a tego typu scena jak kulejący robot i jego łapa rozbijająca stalowe wrota, zostaną ze mną do dnia sądu mojego chyba. Pozdrawiam fanówę T-1!

użytkownik usunięty
3sty

Huehue. Jako dzieciak mialem to samo. Kiedy bylo ciemno to balem sie ze po osiedlu chodzi terminator.
A ile razy snilo mi sie jak gonil mnie predator.