PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030642}
5,8 11 tys. ocen
5,8 10 1 10503
6,4 18 krytyków
Terrifier 3
powrót do forum filmu Terrifier 3

Przyjemniejszy klimat, bardziej trzymające w napięciu sceny (np. ta w sklepie albo śmierć Allie). Również pomimo większego budżetu oraż użyciu kamer Panavision w trójce - Dwójka wydaje się staranniej nakręcona oraz wostrzona. Kolorystyka też jest w poprzedniku ładniejsza. Co do poprowadzenia fabuły i wątków oraz aktu 3 też mi sie bardziej w 2 podobały. Tu mogę na pewno stwierdzić że film bardziej operuje brzydotą oraz brudem co dodaje takiego niepokoju. Więcej jest też scen przerażenia, lecz niestety już nie trzymających w napięciu. Gra aktorska akurat też jest o poziom wyżej, za to postacie wydają się akurat bardziej płytkie (poza Sienną oczywiście).

straszek338

Specjalnie założyłem konto na Filmweb żeby się z Tobą zgodzić w 100%.
9th Circle i Terrifier 1/2 miał brudny klimat, Art tworzył wokół swojej osoby więcej niepokoju i strachu.
Tutaj wydaję się wszystko nijakie.
Podzielam również opinie że druga część mimo niższego budżetu była ładniej i staranniej nakręcona.
Liczyłem również na większe rozwiniecie origin postaci a wprowadzili więcej pytań niż odpowiedzi.

Art strzelający z broni palnej - kompletnie nie pasuję do niego.

Najbardziej nie przypadł mi do gustu strój św. Mikołaja który nosił - wiem że fabuła dzieje się w okolicach Świąt ale jednak brak jego małego czarnego kapelusza strasznie bił po oczach, odejmując postaci jego wyrazistości.

ocenił(a) film na 6
junkersozaurus

Przecież strzelał już w jedynce;)

Forest_Wild

Nawet nie tylko w jedynce ale jeszcze w krótkometrażówce w 2011 gdy był grany przez innego aktora :D jechał sobie autem wyciągnął pistolet i strzelił typkowi w aucie naprzeciwko w łeb, to akurat chyba zawsze było żartem że Art nagle w randomowym momencie pistolet wyciągał, akurat mnie to zawsze śmieszyło.

ocenił(a) film na 6
Rrouge

Racja...;) Najlepszy był ten prototyp z pierwszej historii w All Hallow's Eve...;p

ocenił(a) film na 6
straszek338

Zgadzam się w pełni ;) wyczuwam tu złe decyzje pod presją czasu, covida i sponsoringu...