W drugiej części tempo było zdecydowanie bardziej wolne. Momentami nawet i zbyt wolne, a tutaj 3 akt zapierdala jak Hyperion w Zatorze. Wujas jedzie po Jonathana I sekundę później już znikają z ekranu. Btw ten typ na ścianie to był on czy chłopak Mii? Bo jeśli to był wujek to też wyjątkowo leniwa robota scenarzysty że był pocięty identycznie jak chłop w łazience. Miecz z w sekundę znajduje się pod choinką, szybka masakra, ta wpada do piękła i koniec. Samo zakończenie jest w porzadku. Terefere vs Final girl 1:1 pewnie spotkamy się w 4 części, ale no akt 3 jest zdecydowanie zbyt szybki. Ten film powinien być o 30-40 minut dłuższy i zawierać odrobinę więcej wyjaśnień fabularnych. Skoro Leone brnie w jakąś historię a nie tylko gore to niech ją opowiada zgrabniej.
Mam podobne odczucia. Dla mnie za wolny początek i za szybkie zakończenie. A np w Terrifier 2 zakończenie strasznie przeciągane. W ogóle dla mnie trochę szkoda postaci Arta, zmarnowany potencjał na ten scenariusz.
Zgadzam się. Film jest długi jak na slasher, a pomimo to nie wyrabia się z prowadzeniem fabuły. Końcówka jest wrzucona na szybko bo reżyser spojrzał na zegarek, że minęło ponad półtorej godziny a nawet w połowi opowieści nie jesteśmy. Można było to wszystko lepiej skondensować w ramach dostępnego czasu bo niestety końcówka mocno niesatysfakcjonująca. I akcja prowadząca do wrzucenia dziewczynki do piekła też mocno naciągana. Przez cały film była taka rezolutna by na koniec próbować ożywić matkę, która ma poderżnięte gardło i wbitą tubę. Rozumiem może być szok, ale wyglądało to na tani zabieg żeby nie uciekła z domu i mogła wpaść do piekła. Myślałem, że ona złapie za ten miecz i zabije klauna.
Ten film jak dla mnie był przeciągnięty, lekko o 20 minut można by go bylo skrócić by był bardziej zjadliwy. Na ścianie to byl wujas, zginął razem z johnatanem czego nie pokazali na ekranie. I nie było to szybkie przejście, ich mord trwał wtedy gdy sienna spała na lekach i wtedy oglądaliśmy sceny z dzieciństwa sienny. Jedyne czego nie wiemy to co stało się z dziewczynką której rodzine art wybił siekierą na początku filmu. To pewnie będzie w czwartej części