The Beatles

A Hard Day's Night
1964
7,8 5,5 tys. ocen
7,8 10 1 5537
6,3 9 krytyków
The Beatles
powrót do forum filmu The Beatles

George uczący Shake'a golic sie maszynka:DDD

- Jak znajdujecie Ameryke?
- Od Grenlandii w lewo:P

- Jakby pan nazwal to uczesanie?
- Artur;]

- Nie, jestesmy tylko przyjaciolmi.
- Czesto widuje pan ojca?

aa scena z Lennonem i ta kobieta ktora go wziela za kogos innego:D Kurcze, nie da sie wymienic wszystkiego, trzebaby opisac caly film;]

Kopalnia tekstow i przezabawnych sytuacji! Moja ulubiona komedia:))

ocenił(a) film na 8
ajajajajajaj

No, actually we're just close friends. Przez dobry tydzień się z tych wywiadów śmiałem. ;-)

ocenił(a) film na 10
ajajajajajaj

Albo tekst Johna Lennona "I now declare this bridge...open" ha ha ha. To mnie "rozwaliło" :):)
Świetna komedia :):)

ajajajajajaj

no z tym arthurem to jest dobre hehehe

albo np 'lennon zostaw te panny bo poskarze sie twojej matce' :)

albo ta sytuacja kiedy beatlesi ruszaja na 'orgie' by znalezc dziadka paula - "a ja?" pyta sie tamten dziadek z szafy bo nie mial swoich ubran, a ktorys z nich na to, ze jest na to za stary :D coz za bezpretensjonalne poczucie humoru!

albo lennon w wannie.
i tez uwielbiam ten moment kiedy leci can't buy me love, i te ich podskoki, a na koncu ringo :DD
w zasadzie to caly film jest smieszny.
Beatlesi po prostu wymiataja !!!!!!!!

użytkownik usunięty
sonia_6

Ten film jest genialny!!! Zwłaszcza, że jestem fanka bitli. I love chłopcy!!!

ocenił(a) film na 10
sonia_6

Ten tekst ze skarżeniem się do matki Lennona mnie trochę rozwalił, zwłaszcza dla tego że mama Johna umarła w 1958 roku. Ja bym się chyba nie odważył tak zażartować

ocenił(a) film na 10
sonia_6

Ten tekst ze skarżeniem się matce Lennona mnie rozwalił, zwłaszcza dlatego że mama Johna umarła w 1958 roku. Ja bym się chyba nie odważył tak zażartować

niezbedny

mnie tez to glownie z tego powodu rozsmieszylo :)

sonia_6

Aaaa! uwielbiam Beatlesów (to mało powiedziane) a ten film rozwala Scena w pociągu !cała! George którego pomylona z jakimś tam modelem. Scena w łazience dziadek Paula i cała rozmowa na jego temat w pociągu!!! kocham ten film prawie tak jak kocham samych bestlesów

ocenił(a) film na 9
Krolik413

niemiłosiernie uroczy film, po prostu. jak zastrzyk z endorfin :)
(teraz kocham Lennona jeszcze bardziej.)

użytkownik usunięty
agade

Dobre było tez to jak na samym początku w pociągu Lennon mówi do gościa:
- To dziadek Paula. Jest bardzo czysty.

To samo powtórzyli George i Ringo. ;D

ocenił(a) film na 10

KOCHAM TEN FILM ! ! !
Mnie rozbawiła sytuacja jak Ringo kładł płaszcz dla babki, elegancko tyryrty a tu wpada do dziury, ten ucieka haha :)

ocenił(a) film na 9
shelovesyou

Jedna z moich ulubionych scen na komisariacie:

- Ringo, stary druhu, ciebie też tu przywlekli?
- ...nie zgłosiłem się na ochotnika

;)

ocenił(a) film na 8
janina_alicja

Film w zabawnym, dziarskim tonie. W zasadzie fabuła nie jest wyskokowa, ale to nic, bo urok Beatlesów i dowcip całkowicie to przyćmił.
Poza tym... o to właśnie w tym chodziło - żeby pokazać jak godzą ''pracę'' z życiem prywatnym i czasem na zabawę.
Uwielbiam Ringo. Przeprzystojny był i nie wiem, dlaczego większość śmiała się z jego nosa - bez niego wyglądałby znacznie gorzej, jak nie on.
8/10

ajajajajajaj

Uwielbiam za teksty, które są niepowtarzalne. :) I to ich podejście do wszystkiego...

ocenił(a) film na 8
karcianh

Ja tam kocham Georga <3
Moja ulubiona scena to z tym gościem w pociągu, co się dosiadł :D Co najpierw wołają: "Hey, mister!" I robią miny, a potem co za szybą widać jak biegną i domagają się oddania piłeczki :D
Hmm, tekst ze skarżeniem do matki Lennona, fakt, dobre :D
Strasznie tez to:
- Lennon, słuchasz Ty mnie w ogóle?
- Jesteś świnia. Prawda, George?
A na samym końcu tamten do niego: Lennon, wiesz co? Jesteś świnia. :D
Ehh, ten film jest wprost magiczny.

ocenił(a) film na 8
ajajajajajaj

Film przezabawny i przeuroczy.
Scena kiedy Lennon się kąpie i nuci hymn niemiec czy coś takiego, po prostu mnie rozwaliła !
I scena, kiedy Ringo kładzie płaszcz na błocie, żeby pani przeszła suchą stopą, a ona wpada do dziury, jest genialna xD
No i oczywiście Paul jest taki uroczy ! Uwielbiam go !

ocenił(a) film na 8
ajajajajajaj

Film zaje....fajny :D Wszystkie sceny są urocze :) Trochę trzeba by było pisać żeby dać najlepsze cytaty

ajajajajajaj

Rzeczywiście, sama fabuła nie powala na kolana, ale dialogi- coś fantastycznego :D Uwielbiam wszelkie sceny z Lennonem, jego pociąg do kobiet ("ona chce mi pokazać swoją kolekcję znaczków"), żarty całej grupy, wieczne ucieczki, gdy mają się nigdzie nie ruszać i oczywiście Dziadka <3
Ponadto najlepszy w świecie soundtrack :D