PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10055775}

The Birthday Party: Bunt w niebie

Mutiny in Heaven: The Birthday Party
2023
6,8 711  ocen
6,8 10 1 711
6,7 9 krytyków
The Birthday Party: Bunt w niebie
powrót do forum filmu The Birthday Party: Bunt w niebie

niedosyty.

ocenił(a) film na 9

dokument świetny, wiele nagrań archiwalnych, sporo anegdot i smaczków. Oglądałam jak zahipnotyzowana. Ale. Brak choćby kilku zdań o dziewczynach chłopaków, które jakoś trzymały ich "w pionie". I zlanie ostatniej trasy zespołu, w której nie wziął udziału Mick Harvey, co było ich gwoździem do trumny. Nie ukrywam, że trochę mnie to rozczarowało i poczułam niedosyt, bo moim zdaniem to istotne kwestie w historii TBP. Ale szacun dla twórców, że zebrali historie zespołu w wizualną kupę, a czego nie mieli na nagraniach to narysowali - co było naprawdę świetnym pomysłem. Jak dla mnie 9/10 z serduszkiem, bo w kwestii Nicka Cave'a jestem niereformowalna.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
hyazinthe666

Widziałem ten film wczoraj i wydawał mi się kompletny, ale nie wiedziałem o tych kwestiach, o których piszesz. Masz jakieś źródła, z których można by było doczytać te informacje?

ocenił(a) film na 9
noniemoge

polecam Ci biografię Cave'a napisaną przez Iana Johnstona. Dodatkowo informacje o BP "przemycane" są czasami w wywiadach z muzykami. Nie podam Ci linków do tych wywiadów, bo oglądałam i słuchałam je obsesyjnie ponad 15 lat temu, gdy zaczęły się pojawiać w sieci, np. na nieistniejącej już stronie Rowlanda Howarda - BurningHeart. Teraz prawdopodobnie dużo takich materiałów jest do zobaczenia na youtube.

ocenił(a) film na 7
hyazinthe666

Dzięki!

ocenił(a) film na 6
hyazinthe666

Zdecydowanie, 0 slowa o Anicie, ktora miala spory wklad przynajmniej w Bad Seeds!