5,1 1,8 tys. ocen
5,1 10 1 1845
5,0 3 krytyków
The Borderlands
powrót do forum filmu The Borderlands

były ciarki, a raz myślałem, że wyłączę. film wciągający, choć fabuła już niekoniecznie. zakończenie co niektórym może zepsuć ogół

ocenił(a) film na 8
kryslav

Zgadzam się. Polecam zwłaszcza miłośnikom paradokumentu.

kryslav

mnie się też podobał, końcówka też ciekawa, choć może sie wydać nieco groteskowa

ocenił(a) film na 4
kryslav

cóż 4/10 dałbym 5 ale to zakończenie gówniane. Największym diabłem na ziemi jest Kościół Katolicki

ocenił(a) film na 7
magik30

" Największym diabłem na ziemi jest Kościół Katolicki" - mądre słowa

kryslav

kolejni uciśnieni przez kościół

ocenił(a) film na 7
mk1993

nie jestem uciśniony. po prostu mówię jak jest

ocenił(a) film na 7
kryslav

Mnie się wydaje, jakby film był niedokończony, lub planowano kontynuację

kryslav

Bogowie, demony starsze od tych celtyckich są o wiele bardziej potężniejsze od tych znanych chrześcijanom czy bardziej prymitywnych ludów zawsze miały jakiś przekład na wygląd czy charakter czy jakieś podobne cechy go określające celtowie mieli o wiele mniej określone bóstwa a te starsze od celtyckich (Aż chciało by się pisać horror fantasy) no cóż, owe demony nie było w stanie określić więc można by określić iż żyły jeszcze na długo przed powstaniem świata niczym mikroby naturalni mieszkańcy niczego nieskończenie głodni oni nie myślą by mieć sługi czy kontrole nad innymi one są równie naturalne i prymitywne co ziemia, piasek a wykorzystują jako wabik anomalie które wabią innych ku nim nakładają się na nasz świat ich cienie pierwotnych bytów bóg który jest młodszy od nich nic nie pomoże, jajko nigdy nie będzie mądrzejsze od który czemu mówię takie (dla fanatyków heretyckie) brednie a bo kto powiedział że wcześniej nie było nic, biblia tak pisze w takim razie nas też nie powinno być bo boga też by nie było nic znaczy nic a skoro coś było no to daje do myślenia co.

Grzybu111

Dobra dosyć bredni, chciałem sprowokować do głębszych wypowiedzi...

Grzybu111

A już myślałem, że Cię wzieło na cluthu, czy jak mu tam

JaroTomik

Powiem ci szczerze że miewam i takie wyskoki a to dlatego iż pisze książki Sifi i fantasy, ale innych gatunków też nie odrzucam. Piszę już 3 tytuły z czego jeden mam prawie ukończony.

Grzybu111

Super! Daj znać kiedy pójdzie do druku, obiecuję kupić!