5,3 30 tys. ocen
5,3 10 1 29533
5,2 13 krytyków
The Box. Pułapka
powrót do forum filmu The Box. Pułapka

Rozpoczynajac seans z "The Box" nie mialem pojecia, ze jest to thriller z elementami science-fiction. Film zdecydowanie wciaga, moze to za sprawa prostoty akcji ukazanej w obrazie... Fabula wydaje sie dosc prosta i zrozumiala. Produkcja wciaga i trzyma w napieciu, ale tylko do okolo 80 minuty. Pozniej pojawia sie watek science-fiction i w moim odczuciu film przez to duzo traci... troszke sie zawiodlem, a zapowiadalo sie niezle kino, szkoda... Co do gry aktorskiej ogolnie zastrzezen nie mozna raczej miec. Cameron Diaz nie byla az tak tragiczna, jak niektorzy to podkreslaja na swoich postach. Rewelacyjna tez nie, po prostu srednia. Podsumowujac - poczatek dobry, koncowka zdecydowanie gorsza, film w sam raz na raz... 6/10

użytkownik usunięty
Bambim

Moim zdaniem końcówka w miarę dobra za to środek popsuty na maksa. Spodziewałem się wątków psychologicznych a Sci-Fi no i to mnie zawiodło... Początek zapowiadał się świetnie ale po obejrzeniu do końca zostaje taki niesmak i niedosyt... 3/10

ocenił(a) film na 8

A mi się podobało... Zaskakująca, ciekawa fabuła i zakończenie... Cameron trzyma poziom :)

Podsumowując: żadne arcydzieło, ale ciekawy film. Warto obejrzeć 6-7/10

ocenił(a) film na 6
Bambim

Do momentu kiedy film zaczął przypominać jakieś s-f dawał radę ale póżniej te magiczne moce i cuda z ekranu zaczynają odpychać, szczególniew kontekście tego co zobaczyliśmy wcześniej. Wolałbym by bohaterowie dalej próbowali rozgryść zagdakowego pana Steawrta i jego tajemnice, niż być ofiarą czegoś pozaziemskiego ,i nie z tego świata ,i w zasadzie niezrozumiałego. Wątek s-f pasuje jak pieść do nosa. 6/10.