...dlaczego zawsze kobieta wychodzi na tą złą? Czy to ma coś ws;ólnego do cholery z Ewą?! A poza tym jakoś dla mnie ten film nie ma najmniejnszego sensu, kim w ogóle był ten facet? Co dało mu taką moc? A może to po prostu do mnie nie dotarło, bo zobaczyłam go po angielsku bez napisów? W sumie umiem język, więc nie wiem... oświećcie mnie.
Taa wszystkie kobiety naciskały guzik,mogli chociaż na końcu zmienić i facet mógł nacisnąć,z regóły to faceci podejmują ryzykowne decyzje.
Można wyciągnąć z filmu pewien fakt życiowy, może jakiegoś rodzaju
morał.Może wydaje się on płytki, zapewne nie wiele jest kobiet,które się do
tego przyzna, ale gdyby tak się głębiej zastanowić...
Kobietom zależy na kasie(Nie trudno zauwazyc nawet w zyciu codziennym,ze
daje im ona więcej szczęścia niż facetom)stąd masa kobiet stawia karierę
przed związkiem.W filmie jest pokazana wersja kobiety która kocha lecz
czuje ze pieniędzy im nie wyjdzie(moze sie myle)A facetom zależy na
szczęściu ukochanej osoby.
W pełni się z tym zgodzę może nie wszystkie, ale większość tak. Nawet w literaturze szkolnej z którą każdy się zapoznał znajdzie się kilka przykładów :)
Dla mnie film dobry lecz chciałbym obejrzeć wersję reżyserską ze względu na sceny które się nie ukazały, a wiele mogły by dodać w zrozumieniu filmu.
W d... żeście byli i g... żeście widzieli:P
Tu nie chodzi o kasę itd. bo na ten temat można do końca życia felietony pisać.Tu chodzi tylko o ciekawość, kobietami kieruje ciekawość, co się stanie jeśli zrobię to a co się stanie jeśli nie zrobię tego, jak dzieci, które sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić wobec swoich rodziców itd.A dlatego ta cecha jest rzadziej spotykana u mężczyzn bo mężczyźni są na to zbyt tępi.
Mówisz chyba o sobie panie psychologu od siedmiu boleści...Nie wiem dlaczego reżyser uparł się i postawił akurat kobiety w złym świetle,czy kasa nimi kieruje czy moze sam reżyser miał uprzedzenia,trudno powiedzieć.Mężczyżni z regóły analizują kilka kroków do przodu jak w szachach(kobiety tej gry nienawidza bardziej od piłki nożnej)czyli od strony kobiet kasa i ciekawość.Ale znowu od strony facetów podejmowanie ryzykownych decyzji(zachowanie na drogach).Czyli jedna płeć nie lepsza od drugiej.
Oj chłopcze,chłopcze Twoja analiza świata jest tak ograniczona,że nie dostrzegasz najprostrzych czynników nim rządzących.
"A dlatego ta cecha jest rzadziej spotykana u mężczyzn bo mężczyźni są na to zbyt tępi" no ale twoja analiza świata nie jest ograniczona,hehe.
"A dlatego ta cecha jest rzadziej spotykana u mężczyzn bo mężczyźni są na to zbyt tępi" hahahahahhaha ta ciekawosc wlasnie stanowi o tepocie kobiet , facet pomysli pare razy nim cos zrobi , ciekawosc ma byc wyznacznikiem inteligencji hahahahaha
No ale Chamelleon,on albo ona(mam wrażenie że to kobieta pisała)wie najlepiej :D
Ludzie czy Wy się słyszycie "facet pomyśli parę razy zanim coś zrobi", "zachowanie mężczyzn na dogach"...
Dane statystyczne dokładnie pokazują, że mężczyźni wychodzą z wypadków wiele częściej niż kobiety, i to nie dlatego, że analizują każdy swój ruch załóżmy w przypadku poślizgu lecz kierują się impulsem, którego kobietom z reguły brakuje i dlatego są ostrożniejsze lecz w awaryjnych sytuacjach nie wiedzą jak się zachować.
Tu jest mowa o sytuacji w której zarówno kobieta jak i facet mają czas do przemyśleń przed wykonaniem akcji, a nie o działaniu w którym trzeba
reagować natychmiastowo.
Ok tu sie zgodzę,moze poprostu nie uogólniajmy,są kobiety takie i takie i tak samo jest z mężczyznami jedni są ostrożni,drudzy ryzykanci(przez całe życie).Poprostu zabolało mnie to słowo że są tępi,czyli według ciebie mężczyżni=tępota zas kobiety nie.
To że mężczyżni płeć brzydka to jeszcze przełkne...