5,3 30 tys. ocen
5,3 10 1 29533
5,2 13 krytyków
The Box. Pułapka
powrót do forum filmu The Box. Pułapka

Wniosek jaki wyciągnęłam to ze jesteśmy kowalami własnego losu, jesteśmy MY sami odpowiedzialni za swoje decyzje i musimy ponosić potem tego konsekwencje. Film jest naprawdę dobry. Co mnie zdziwiło ten sam pan nakręcił donnie darko. Klasa sama w sobie i teraz też mogłam być tego świadkiem. Myślę, że mógłby podać sobie rękę z Linch'em. Film jest patetyczny co jest jego plusem. W momencie kiedy się wydaję, że już wiadomo o co chodzi, okazuje się że jest się w "ciemnym lesie" bo tak naprawdę to nie tędy droga. Film zatacza swoistego rodzaju spiralę, która będzie się ciągnąć w nieskończoność do póki ktoś nie zapanuje nad chciwością bądź zdrowym rozsądkiem...

ocenił(a) film na 7
AKINOM1

Witam

Bez wątpienia ocena jest zaniżona spokojnie 7-8, obejrzałem go właśnie 2-gi raz i dochodzę do wniosku że w nim może wcale nie chodzić o naciśnięcie guzika, bardziej o to co ludzie są zdolni zrobić aby przetrwać lub naprawić to co zepsuli albo po prostu o inwazję. Naprawdę ciężko wyczuć a może po prostu doszukuję się głębszego znaczenie bo film trzyma poziom w porównaniu z innymi bezmyślnymi superprodukcjami.

ocenił(a) film na 8
sokoleokoo2

Zgadzam się zupełnie. dal mnie ten film był dobry i przerażający.... Właściwie był bardziej pzrerażający niż Lynch :) bo tam chociaz jest tylko zagmatwanych scen, że na końcu całość można odebrać jako pewną artystyczną wizję, senną wizję- tutaj... nieustanna walka dobra ze złem, zapewne nieco uproszczona ale ejdnak trzymająca w napięciu. dobnry scanariusz, ciekawa postać człowieka z blizną... anioła, diabła- Bóg wie kogo.

ocenił(a) film na 8
sokoleokoo2

Oceniłam na 8, a cytując sokoleokoo2 "Bez wątpienia ocena jest zaniżona spokojnie 7-8" dopatruję się tu pewnej niespójności i pojawia mi się grymas na twarzy. I tłumacząc moją opinię o filmie, jest ona jak można zauważyć pozytywna, czasem czytanie ze zrozumieniem pomaga ;)

ocenił(a) film na 7
AKINOM1

sokoleokoo2 ma raczej na myśli średnią ocenę na FW ;P
która wynosząc 5.11 jest zbyt niska, przynajmniej jak na tą stronę.
Jak dla mnie film na 5+/10. trochę irytujący i rozlazły, ale i oryginalny oraz niesztampowy. Bardzo kiepska gra aktorska.

Dość ciekawy przypadek produkcji obarczonej wieloma wadami, którą jednak warto obejrzeć...
dam naciągane 6/10