PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=824632}
6,7 40 tys. ocen
6,7 10 1 40004
6,5 15 krytyków
The Highwaymen
powrót do forum filmu The Highwaymen

jeżeli twoje dziecko najbardziej na świecie kocha filmy, a ty najbardziej na świecie kochasz swoje dziecko, to kup mu spekulacje o kinie, pozakulisowy apendyks:

Also, George B. Chan, a Quinn Martin regular, period art direction is simple but both impressive and convincing. Especially the collection of small towns (that are obviously real) The Clinger Gang targets. Chan’s art direction looks especially impressive when compared to the truly chintzy period production design in last year’s Netflix’s film with a similar story, The Highwaymen.

Westernik

Mistrzu, po co te pretensjonalne wklejki po angielsku i te bzdurki o dziecku. Karmisz swoje ego, daj spokoj.

Dariusz_Zarczynski

nie, to jest moja osobista parodia reklamy werther's orginal.

masz jakieś inne rady dla młodego pokolenia?

Westernik

O tej reklamie dawno temu zapomniałem. Rady mam- nie słuchać hiphopu to wypacza gust ;) co zaś do obcojezycznych wtrętow i wklejek to są wyrazem  nadal żywych polskich kompleksów . Ja od ponad 20.lat mieszkam w Szwecji i jakoś nie wtrącam szwedzkich słów w moje wypowiedzi. 

Dariusz_Zarczynski

czyli nie lubisz makaronizmów, fajnie. rady przekażę.

Westernik

Przekaż, jest komu, własnie na lotnisku w oczekiwaniu na lot do Polski stały koło mnie dwie panny z czego jedna durnowata sądząc z tego co i jak mówiła, w tym co chwila mówiła JOŁ, ale też cos o jakichs naukach z wykładowym angielskim, zas ta druga wysiliła się na udawany komunikat dla podróżnych z akcentem amerykańskim. Dla mnie to wiocha. Całkiem jak za komuny.

Dariusz_Zarczynski

no widzisz, trzeba było podbić, zrobić joł tam, co tam, pow wow wow, jipi joł i ojej, zapytać czy się jarają nowym albumem snoopa i dre, którego premiera bliżej mocniej teraz, bo już w dniu jutrzejszym und so weiter, und so weiter.. ale nie. ty wolałeś polerować własną banieczkę pryncypialności z fantastyczno-centryczną wizją świata, wszechświata i okolic. słabe.

Westernik

wiesz ja z doswiadczenia wiem że z durniami ani chamami płci obojga gadać nie warto, tylko się człowiek niepotrzebnie zdenerwuje. Ja rozumiem że angielski to język międzynarodowy ale na litosc, popisywać się nim wtrącając w recenzje plot twisty, damny oraz udawać komunikaty lotniskowe, toż żenada do ostrosłupa graniastego. Btw po drugiej stronie klatki schodowej mieszka tu Polka lat ok 70 o szwedzkim nazwisku po zmarłym o wiele starszym od niej chłopie, oraz wiesniackich kompleksach, która owszem w Szwecji zyje już pół wieku ale po polsku mówi doskonale, wyskoczyła kiedys do mnie z jakims problemem i usiłowała kłócić po szwedzku to ją wysmiałem i patrząc w durne oczka oznajmiłem żeby nie robiła z siebie kretynki i skoro rozmawiamy tylko my to ma gadać po polsku, baba posłuchała. Ona jak widzę liże dupy Szwedom a po szwedzku mówi z okropnym akcentem co dopełnia obrazu całosci. Brakuje jeszcze JOŁ. A rzeczona panna równie czesto wrzucała jprl i k...a. 

Dariusz_Zarczynski

człowieku, po prostu przyjmij do wiadomości, że jeden lubi makaronizmy, a drugi ich nie lubi i daruj sobie ocenianie jednych i drugich jak na prawdziwego chrześcijanina przystało. naprawdę nikogo to nie obchodzi jakie ty komu przypisujesz kompleksy. nikogo.

żal mi tej kobiety. nie dość, że na obcych landach, to jeszcze z sąsiadem - bliźnim, który tak źle o niej myśli.

Westernik

Skoncz te słowne zabawy i przekomarzanki, zrobiłeś się nudny

Dariusz_Zarczynski

przyjacielu, jeżeli się nudzisz, to co tutaj robisz? przecież to ty od dwóch miesięcy wciąż łazisz za mną, a nie ja za tobą. dobrowolnie skazując się na męki pańskie nie wystawiasz swojemu kumaniu bazy świadectwa z czerwonym paskiem..

Westernik

ps. kumanie bazy to inteligencja.

Westernik

Nudzenia ciąg dalszy.