Co myślicie o zakończeniu? Noah mówi 'do zobaczenia' jakby się meli zaraz spotkać, typowy związek na odległość, natomiast końcowe przemyślenia Elle podpowiadają, że ta relacja została zakończona na zawsze i cieszy się, że mogła przeżyć taką miłość. Jak wy to oceniacie? Myślicie, że będzie druga część tej historii?
Tez się właśnie nad tym zastanawiałam. Ale wydaje mi sie ze wiedziała/lub podejrzewa, że zwiazek na odległość ich rodzieli i się rozstana biorąc pod uwagę to jaki jest Flynn lub jaki był wczesniej w sprawach z kobietami. I pomimo to ze będą się widywać co jakiś czas to nie wystarczy, ale to są jej subiektywne przemyślenia, on twierdzi natomiast zupelnie co innego i jest nastawiony dosc pozytywnie do całej sytuacji i wierzy ze beda razem bo wie ze ja kocha naprawde a ona moze nie wierzy w to do konca dlatego tak to wszystko podsumowuje wiec nie wiadomo jak było dalej, można się domyslac. Mogli by zrobić w sumie 2 część bo film przyjemnie się oglądało.
Właśnie.. to zakończenie jest.. gr... ale tak producenci lubią kończyć filmy.. zostawiać sobie w razie czego otwartą furtkę do drugiej części. Film bardzo mi się podobał. Noah szczerze ją pokochał, wierzył, że pociągną związek na odległość.. Ell... no średnio.. nie wiem czy jej końcowa mowa to były tylko przemyślenia, czy podsumowanie, jak to się skończyło. Poza tym w słowach Lee musiało być trochę prawdy, kiedy mówił, że to zła decyzja, że robi błąd... Mam nadzieję, że szybko wyjdzie druga część, z tymi samymi bohaterami i ich dalszymi przygodami..
Nie czytałam książki, ale podobno kontynuacji nie ma. Wydaje mi się, że ich związek nie przetrwał. Być może po ukończeniu szkół mógłby mieć prawo bytu, ale ewidentnie ona mówiąc "żegnaj" wiedziała, że na ten moment to koniec. Odległość inne priorytety itd. Szkoda, że nie został rozwinięty problem z agresją gł. bohatera. Dobry motyw na drugą część.
I jeszcze coś. Nie wiem czemu cały czas czekałam za zakończeniem typu on wsiada do samolotu a ona uświadamia sobie że chyba jest w ciąży ;p Jakoś tak dziwnie by mi pasowało ;p