Wczoraj obejrzałem Lords of Salem i zauważyłem że zabrakło niektórych scen, oraz
wymienionych aktorów (gdzie się podział Sid Haig?). Czy powstała jakaś wersja rozszerzona, lub
reżyserska filmu?
Ano właśnie. O ile Sid Haig mógł być którymś z gości w masce, to Udo Kier'a (którego widać tu na screenach) nie widziałem. Tak samo jak jeszcze kilku scen ze screenów na Filmwebie. Może wycięto zbyt odjechane sceny, coby więcej gawiedzi obejrzało film? Wie ktoś cokolwiek???
Być może jak będzie premiera jakiegoś wydania DVD to będzie można obejrzeć w wersji rozszerzonej. Podobnie było w przypadku poprzedniego filmu Zombie- Halloween II. Wcześniej troszkę słyszałem (i widziałem nawet fragment w internecie), że Michael pod koniec pokazuje swoją twarz i przemawia, ale w mojej wersji takiej sceny w ogóle nie było.
Film świetny, ale gdzie sceny ze screenów? Czas trwania też inny na FW 1:41, ja oglądałem 1:36. Kiera i Haiga brak...
Sid jest, chociaz musialam skakac po klatkach, zeby screena zgrac. :)
[IMG]http://i61.tinypic.com/27y72nc.jpg[/IMG]
imdb:
"First film or TV project Sid Haig was ever cut from in his 51 years in the entertainment industry."
Sid Haig i pan ze "Wzgórza mają oczy" grają dwóch (braci? nie wiem bo to wszystko tak pocięte) łowców wiedźm, oprawców, którzy zakładają Margaret Morgan maskę. Na pewno nie ma jednak Kiera i Clinta Howarda.
Niedawno, jak przyglądałem się zdjęciom na filmwebie to znalazłem jedno na którym jest oznaczony Haig i "Pluton". Już wcześniej je przeglądałem, ale nie zauważyłem, chyba jeszcze nie zostały oznaczone.