The Raid 2: Infiltracja

Serbuan maut 2: Berandal
2014
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14477
7,7 23 krytyków
The Raid 2: Infiltracja
powrót do forum filmu The Raid 2: Infiltracja

...... nie wiem jak to opisać to co stworzyli producenci jest po prostu niemożliwe !
Sceny walki są po prostu tak zrobione że nie da się na sekundę przymrużyć oczko , broń borze
wstać z fotela + ta brutalność , rzezn ! no coś niesamowitego , oglądałem wszystkie dobre filmy
sztuk walki [wszystkie]
I do dziś nie powstał tak niesamowity film sztuk walki połączony z taką rzeznią.

Jestem po prostu w szoku wielkim szoku , mało jaki film zrobił na mnie choćby połowę takiego
wrażenia.

Fabuła - i tutaj również duży + , bo jak w jedynce to niestety nawaliła / muzyka / dzwięk no nic
dodać nic ująć z resztą.

Także kochani POLECAM każdemu , każdy musi zobaczyć to arcydzieło , dla mnie film ROKU na
TOP 5

Czekam teraz na ogrinal Bluray :) i za tydz. -2 i muszę powtórzyć seans :)

kiki_zjada_guziki

Co za bełkot :D

Moondog

Zabrzmiało jak nieudolne próby miernej studentki psychologii. Cała ta wypowiedź to tzw. przeniesienie - swoje próby "cwaniactwa" i patologiczne pochodzenie próbujesz przenieść na mnie.

Ja słucham ogromnej ilości gatunków, przesłuchałem ponad 10 tysięcy płyt (z 20 razy więcej niż ty funkadeliku), często uczęszczam na koncerty, muzyka wypełnia każdy mój dzień (na równi z literaturą, kinem i oczywiście pracą i kobietą). Ryż w kuchni chińskiej jest równie podstawowy jak kartofle w naszej.... poza tym kuchnia chińska jest jedną z najbardziej zróżnicowanych na świecie. Twoja niewiedza w każdym temacie, poczynając od muzyki, przez kuchnię po gramatykę i psychologię jest godna pożałowana, bo mówimy przecież o fundamentach, które powinieneś wynieść ze szkoły. Ja nie muszę nawet nic pisać - sam się orasz w każdej wypowiedzi funkadeliku.

Propaganda filmowa rosyjska jak i w ogóle lata 20 w Rosji nazywane są złotym wiekiem, a ocenianie wszystkiego przez pryzmat chorych założeń politycznych jest szalenie płytkie. Co do muzyki... Prokofiew i Szostakowicz to też sieczka oczywiście :) Poza tym to najwybitniejsi twórcy muzyki współczesnej, którzy przypadkiem pisali muzykę na cześć czerwonych świąt i wodza. Nie mówiąc już o eksperymentach radiowych czy Symfonii na syreny fabryczne Awraamowa.

Hip hop jest gatunkiem prostym z oczywistego powodu - przez jego rytm 4/4 i małą różnorodność loopów (poszczególnych). Można rapować do noisu czy ambientu (Dalek i inni), ale dalej nie zmienia to rytmu (tyczy się to też abstract rapu). Do 4/4 najłatwiej jest nawinąć i hip hop nie brzmiałby lepiej w innym, bo byłby zbyt połamany (oczywiście są wyjątki takiego rapu). Tak samo proste jest techno, tak samo prosty jest współczesny pop - czy przeszkadza to ludziom na lubienie i słuchanie tych gatunków? Nie, przeciwnie - są bardzo popularne. Nie próbuj gloryfikować rapu jako najbardziej rozbudowanego gatunku, który zmusza do ciągłego dryfowania w faustowskich eonach, bo brzmisz jak dzieciak, który próbuje przekonać innych o wyższości swojego gatunku nad innymi, a nie ma czegoś takiego jak obiektywna wyższość jednego gatunku nad drugim (jedynym kryterium ewentualnej oceny może być tylko ilość nut w partyturze - a czy to czyni muzykę lepszą? często nie - przykład? progresywny metal). Idąc tym tropem, złożoność muzyczna nie ma nic wspólnego z obiektywną i subiektywną (chyba, że ktoś jest snobem) oceną, zaznaczmy to od razu. Tak samo jak marsze niemieckie, ambient, serializm czy black metal - niezależnie od złożoności mogą być dobre w swoim gatunku.

Co do kawałków tego sola, wyłączyłem po minucie każdy. Bardzo słabe. Teksty nie były najgorsze jak na ten gatunek - ale ja nie szukam tekstów w muzyce, tylko MUZYKI. Dobra literatura dostarcza mi stokroć lepsze teksty niż nyga z problemami :) To jest największy problem rapu dla mnie, nie trawię tej maniery wokalnej i dużego nacisku na tekst . Nie tego szukam, nie to przynosi mi wrażenia estetyczne. Rap pobudza mnie jedynie do szybkiej defekacji, jako środek na zaparcie spełnia swoje zadanie.

A teraz pogódź się z tym, że piszesz głupoty, pochyl głowę i przeproś za te szczeniackie, bezpodstawne zarzuty :)

Moondog

heheh tylko, ze ona studiowala psychologie rozwoju czlowieka na DSWE wiec wie co pisze. Zwyczajnie cie ta dziewczyna kladzie przy kazdej wypowiedzi. Po kazxdej jej wypowiedzi jestes tak bardzo pogubiony i bezradny jak dziecko we mgle w srodku lasu nocą.
I ta twoja mania wyzszosci hahhaha, osmiesza cie to dotkliwie.
PS: ja mam samych plyt zwiazanych z czarna muzyka kolo 20 tysiecy + kolo 5tysi z gatunkow poza nurtami z czarna muzą. Wszystko przesluchane.
Do tego dochodzi kolekcja kolo 5 tysiecy albumow na winylach, oraz etat w magazynie Elemental, ktory mi zapewnial takie zrodla i poklady muzyczne.
A ty frajerze wyskakujesz mi z tymi swoimi marnymi 10 tysiecami ? hahhahaha
Z czym do ludzi ?
Tak mi sie zdaje, ze nawet nie wysluchales 1/10 z tego co twierdzisz, bo na muzyce sie nie znasz i nigdy nie bedziesz znac, chociazby nazywajac Solea & Skyrider Band slabym muzycznie projektem, bo produkcje Skyrider bandu sa bardzo oryginalne i zlozone pod tym wzgledem, wiec hehhe kolejny nie trafiony strzal.
Tak samo tekstowo dales sie skompromitowac, nagle teksty sa dobre, a wczensiej perfidnie pisales ze jest to gowno.
Maly ludziku, gubisz sie juz we wlasnych zeznaniach i swoim sosie glupoty.
Dawno nie widzialem juz tak zakompleksionego czlowieczka, musisz byc bardzo samotny w zyciu codziennym.

"A teraz pogódź się z tym, że piszesz głupoty, pochyl głowę i przeproś za te szczeniackie, bezpodstawne zarzuty :)"

hahha kolejna cecha osoby czujacej sie bezwartosciowym bytem i próbującą szukac aprobaty w tak żenujący sposob.
PS: Jeszcze raz w taki chamski sposob bedziesz sie do niej odnosil, to porozmawiamy sobie na zywo gowniarzu cholerny.

funkadelic

Przecież kiki to ty, inaczej odnosi się do kobiety a inaczej odnosi się do ścierki :)

Nie ma szans byś pisał cokolwiek z takim językiem - nie potrafisz nawet składnie zdania złożyć. Ze studentami psychologii jest podobnie jak i z kulturoznawstwem czy europeistyka i innymi beznadziejnymi kierunkami - wylęgarnia bezrobocia. Chociaż po tej bzdurze co napisałeś, to wątpię bardzo byś i te studia skończył.

Co do mojej zakompleksionej osoby - to nie ja tworzę setki kont, by lizać sobie własne jajca na internetowym forum, rozmawiajac o czymś tak abstrakcyjnym jak subiektywna ocena jakiegoś gatunku. Jakbyś był chociaż trochę przenikliwy to byś od dawna zauważył, że podpuszczałem cie w wielu miejscach i sam doprowadziłłem do tego, że założyłeś już TRZECIE KONTO.

Eh, to moja największa wada. Niektórzy lubią zacząć dzień dyskusją na poziomie z inteligentną osobą, ja wolę poczuć się lepiej rozmawiając z debilami :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Moondog

hehe tak myslalam, dalam konkretny przyklad genialnej plyty z abstract hip hopu - Blue Sky Black Death - NOIR i sie chlopie zesrales pod siebie z braku jakichkolwiek zarzutów.
Tą bzdurną sieczke na dole napisales do mnie, czy funkadelica, bo wychodzi na to, ze sam sobie juz odpisujesz, az taki jestes zdesperowany hahah

kiki_zjada_guziki

Słuchałem tej płyty parę lat temu, z tego co pamiętam to instrumentalny hip hop, określiłbym jako słuchalny, acz nienadzwyczajny. (aha, rytmicznie 4/4 - prosta muzyka). Są tysiące lepszych płyy z muzyką elektroniczną z samych lat 70, o wiele ciekawszych i bardziej rozbudowanych. Co mnie miało tutaj niby zmiażdżyć?

ocenił(a) film na 1
Moondog

heheh jasne, ze sluchales heheh, przeciez ty wszystko znasz, nawet to co wyjdzie za 100 lat juz masz przesluchane :)
Na 100 pro tego nie znales wczensiej bo bys nie twierdzil, ze jest to tylko "słuchalne".
Ten album jak i wczensiejszy Late Night Cinema, dostal najwyzsze noty w najbardziej uznanych magazynach, portalach czy innych serwisach branzowych.
Tysiace lepszych plyt z muzyka elektroniczna lat 70 hahahhaha hahahha, podaj mi chociaz jeden desperacie. Chociazbys szukal nie wiem jak dlugo to nie znajdziesz, ale musiales cos napsiac, taki jestes zdesperowany. w latach 70 to jedyna dobra muzyka to byl funk, jazz, soul, electro beat i fubk, psychedelic, czy rock progresywny.
4/4 ? Ty głabie nie mas zpojecia co to jest rytmika, twoj mózg dziala w rytmie 1/100. Do tego nazywajac muzyke BSBD od "prostej" to ty chyba powinienes sie leczyc.
Chociazbys nie wiem jak łgal, zmyslal i jeszcze bardziej sie pograzal, to nie znajdziesz niczego przeciwko tyej plycie, wiec pokornie zamilcz.

kiki_zjada_guziki

Kto tu się przegrzał, skoro na moje argumenty odpowiadasz jedynie słabymi pojazdami ad personam ? :) Czekam na jakiś rzetelny kontrargument, do którego mógłbym się jakoś ustosunkować. A lata 70 to piękny rozwój progresywnej elektroniki i początki synth popu (słyszałeś funkadelic o czymś takim jak Klaus Schulze, Tangerine Dream, Bruce Haack?) Jestem pewien, że nie - bo to w końcu nie jest czarna muzyka :)

ocenił(a) film na 9
kiki_zjada_guziki

'Zeby nazwac od "prostych rytmów" muzyke takiego Sola and Skurider Band, czy Aliasie bądz Bathsa

nazwaniem muzyki tych marnych grajkow prostymi rytmami to obraza dla takowych rytmow. oni robia rap pokroju Lil Wayne - asluchalne gowno dla hip-hopwych nerdow i gimbow

i skacz pisac z juz z tego konta przeciez ewidentnie widac ze ty i funkdupa to te same postacie -
oboje bylicie w Cali, oboje sluchacie takich swinopasow jak Sole i jakims cudem oboje jestescie w tym temacie

ahahah tylko idiota moglby wpasc na ten pomysl i myslec ze mu sie powiedzie - sorry 30 letni dojrzaly intelegentny krytyk muzki

ocenił(a) film na 8
kiki_zjada_guziki

Nawiasem mówiac, to że jakiś fragment hip hopu jest muzyką dobrą nie zmienia całokształtu tej muzyki, gdyż dominuje w niej zwierzęcy gangsterski rap, crunk, horrorcore, boom bap, czy g-funk. Tak więc oceniając, cały gatunek, a więc generalizując to hiphop jest muzyką bandytów i ulicy.

Co do złożoności instrumentalnej to może i podane kawałki są nieźle zaaranżowane to jednak daleko im do gigantów rock progresywnego, w którym niekiedy warstwa rockowa współgra z podkładem całkiej orkiestry symfonicznej, nie mówiąc już o avantgardowym progu spod znaku Magmy czy Universe Zero, które wciągają instrumentalnie, wokalnie(!), kompozycyjnie, aranżacyjnie a przede wszystkim artystycznie jakikolwiek hiphop. Tak samo jazz czy dronujące free improvisation.

Jak sam zauważyłeś funakdelicu, te lepsze hip-hopy, są pozbawione wokalu(głównie abstract hip hop). W dodatku te podkłady są bliższe elektornice niż hip hopowi. Mówiąc hip-hop nie myślisz o instrumentalnym trip hopie, tylko o bandytach rapujących o thug life.

Śmieszne jest oskarżać kogoś o wyzwiska, cały czas go obrażając od iditów czy debili. Nie tylko kompormituje to interlokutora, ale wskazuje na jego umysłowe abnegactwo. Niemniej jako czytelnik tej zażartej dyskusji winszuję Ci serdecznie pierwszej, merytorycznej odpowiedzi.

ocenił(a) film na 8
funkadelic

Rock progressywny nie ma nic wspólnego z rapem. Indie rocka nie ma nic wspólnego z progresywnym rockiem. A Gorillaz nie jest indie rockiem. Nie masz tu bladego pojęcia, skończ się kompromitować, ciekawiej było na końcie Kiki, tam chociaż starałeś się zachować logiczną składnię.

Patton nigdy nie grał rocka progreywnego. Alternatywnego i owszem, sporo avant-gardowego metalu, ale nigdy rocka progresywnego. Zresztą jeden Pattton wiosny nie czynił. Gość wplatał prawie każdy istniejący rodzaj muzyki by było "eksperymentalnie".

tearofmankind

rock progresywny ma wiele wspolnego z hh, malo sie znasz nawet w tym co niby lubisz. A juz napewno indie rok ma zajebiscie duzo wspolnego, co moge udowodnic kilkoma plytami.
Ja wiem, ze Gorillaz nie ejst progresywnym rockiem, ale jest to rock poniekad alternatywny. W ktorym miejscu napsialem, ze Goryle sa rockiem progresywnym ? Nie pie.rdol czegos o czym nie bylo mowy, bo ty sie kompromitujesz.

No jasne Patton nie gral rocka progresywnego heheh, zacznijmy od tego co to jest progress w muzyce niezaleznie od gatunku. Postęp i jeszcze raz postep, nowe brzmienia itd, wylamujace sie z ogolnych kanonow, no to rzeczywiscie Pattona to nie obejmuje hahahah.
Matko kochana z kim jak wogole pisze, z jakimis amatorami, ktorzy wyksztalcenie muzyczne zdobywali z Vivy.
Takich jak patton jest wielu, wiec owszem wiosne czyni.
Patton jakos bardziej wplatal hip hop niz inne gatunki muzyczne, wiec cos jest na rzeczy.
Peepeing Toma slyszales lub General Pattona ?

PS: Moze jszcze Funkadelic to kiła co ? hahha

ocenił(a) film na 1
tearofmankind

heheh funkadelic jest po szkole muzycznej wiec raczej ma pojecie spore o muzyce. Rok progresywny to ty matole nie wiesz chyba jak wyglada, amatorze

Funk to najtrudniejszy bodahrze gatunek muzyczny, a nie znoszisz bo jestes tak samo prosty jak twoj kolega, ktoremu lizesz dupke :)

ocenił(a) film na 8
kiki_zjada_guziki

Wstydziłbyś się pisać z drugiego konta. Być może nie znam się na roku progresywnym, bowiem znam tylko ten kalendarzowy. Natomiast prawdziwy rock progresywny to zespoły spod znaku King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Yes, Genesis, Can, Van Der Graaf Generator czy Magma. Nie ma tam nic z rapu.

Funk najtrudniejszy? To już nawet głupi mathcore, którego kompozycje oparte są na dysonansach i dysharmoniach jest dużo trudniejszy od funku. W funku wiele opiera się na wyczuciu groove, zgodze się to może być trudne, ale nie przesadzajmy. Zresztą, nie na ten temat dyskutowaliśmy.. Dyskusja dotyczy rapu, a nie funku(do którego nic nie mam, tylko za nim nie przepadam).

Najbardziej zaawansowanie muzycznie to są zdecydowanie rozmaite symfonie, chociażby te od Rachmaninova. Natomiast od rapu bardziej zaawansowany technicznie jest prawie każdy gatunek metalu, co tylko wskazuje na prymitywizm tego gatunku.

ocenił(a) film na 1
tearofmankind

Pisze z jendego konta, funkadelic to moj bliski kolega, naucz sie czytac ze zrozumieniem. Natomiast ty i moondog to ta sama persona. Mozna to latwo wywnioskowac po sposobie budowania zdan i języku, Ewidetny przeyklad - tekst o zwierzeciach itp Zadna osoba, z ktora pisalam na FB a bylo ich masa, bo to nie jedno moje konto, nie używała takich zwrotow, a tu prosze, nagle w jednym temacie ten sam sposob wypowiedzi.

Prawdziwy rock progresywny? No kurcze, tak samo sie na tym znasz jak na hip hopie hahah, takze totalnie mnie to bawi co piszesz na ten moment. Zostales zmielony juz wczensiej, wiec zrodlem wiarygodnosci nie jestes z pewnoscia.

Tak funk, to bardzo trudna muzyka, dlatego jest to bardzo niszowy gatunek. Tyczy sie to nawet instrumentow, ktiore zostaly wymyslone specjalnie dla tego gatunku, jak taki wibrafon, talkboxy i inne wymyslne aparatury nie stosowane w zadnej innej muzyce. Do tego dochodza warstwy muzyczne, chyba w najwiekszej ilosci sa wlasnie stosowane w funku.
Znowu sie probujesz wypowiadac na temat muzyki ci obcej. Nie znasz funku, bo nawet takiej legendy jak Funkadelic i Parliament nie kapujesz.
Rap powstał od funku i jazzu, jest to najbardziej zbliżona muzyka do tych dwóch wymienionych, wiec owszem tyczy sie tego.
Sam George Clinton nagrywał i wciąż nagrywa z wieloma raperami jak Ice Cube, Public Enemy, A Tribe Called Quest, yo-yo, Lench Mob, Madlibem, Blueprintemczy masą innych.

Symfonie sa wtorne i malo rozwijajace. I ku.rwa matole nie rozmawiamy o rapie tylko hip hopie, nie masz pojecia czym to sie rozni nawet. Hip hop abstrakcyjny czy indie hh, psychodelic hh, czy eksperymentalny lub downtempo to jedne z barrdziej skomplikowanych nurtow muzycznych.
Nie masz o tym pojecia to sie zamknij, Juz raz pokazałam przyklady takiego abstract hh i sie zacząłeś jakac jak dziecko po zabraniu lizaka.
Metal tez musi byc dla ciebie do dupy bo takie Body Count to przeciez tworza raperzy, a lepiej zamiataja w hardcorze i nu metalu od calej plejady innych kapel, ktorzy od podstaw siedzieli w tym brzeminiu, A tu prosze, taki Ice T sobie postanowil sklecic kilku chlopakow z ghetta i udowodnić ze kazdy moze grac ciezkiego rocka, a jak mu to wyszlo to juz wie kazdy.
Metal + rap tzw rapcore na kocie maja jedna z najbardziej rewolucyjnych plyt w historii muzyki jak 1wszy album RATM.
Ja nie wiem, jak mozna byc tak chorobliwie ograniczonym i zamknietym na inne gatunki. To jest cecha ludzi malo inteligetnych, ale skoro do bystrych nie nalezysz, to żyj sobie dalej w tej swojej ciasnej mentalnej przestrzeni. Świat idzie na przód, a ty sie cofasz chłopaczku.

ocenił(a) film na 8
kiki_zjada_guziki

Nie będę okrutny, o to przykład avant-progu, bo widać że nie masz zupełnie pojęcia co to jest - watch?v=NyTvNJ-uBfc

Kompozycyjnie wyżej o kilka klas od każdego rapu.

ocenił(a) film na 1
tearofmankind

znam te kapele, jest dobra, ale bez rewelacji, duze wplywy czarnego jazzu, ktory jest ojcem hip hopu, czyli to tak jakbys sie smial z tego co lubisz. Znam duzo lepszych rzseczy z psychodelicznego funku, jazzu czy eksperymentalnego hip hopu, chociazby to:
watch?v=D_2BPAMeZv8
watch?v=5nurl0YewBA
watch?v=b0DLMLlDu-s
watch?v=EQcuwVLx01o

Kompozycje wyzej o tysiac lat swietlnych wyzej od tego twojego, kurcze moge ci tysiace rzeczy z czarnej muzy przedstawic, ktore zamiota kazde z twoich bzdur

ocenił(a) film na 8
kiki_zjada_guziki

Dobre rzeczy, znam wszystkie poza pierwszym. Mało w tym hiphopu(poza ostatnim). Nie zgadzam się co do werdyktu. Univers zero kompozycyjnie znacnzie lepszy.

Nie wiem po co dysktuujemy o funku jak nic na jego temat nie wspomniałem.

Dalsza dyskusja nie ma sensu.

ocenił(a) film na 1
tearofmankind

Kto w hip-hopie szuka czegoś więcej niż plastikowych bitów i tekstów o dragach i imprezach, dla kogo w hip-hopie najważniejsza jest muzyka - bogactwo dźwięków, niezwykłe pomysłowe żonglowanie samplami, ten z pewnością kojarzy nazwę Blue Sky Black Death. Producencki duet, który stanowi swoisty przyklad jak wyglada ambitny, wyrafinowany muzycznie hip hop i jaka droge powinien obrac.
No sorry, ale nie mozna pisac, ze ich muzyka ma malo wspolnego z hip hopem, bo to wlasnie czytsa kwintesencja instrumentalnego hip hopu, a jak sami o sobie twierdza sa odpowiedzia na tych wszystkich, ktorzy szkaluje dob re imie hip hopu.
I co dla ciebie to dalej jest slabe ?
Oprocz instrumentalnych wydawnict tworza dla masy raperow, dla Wu-Tanga, Sadistika, Jus Allaha, Cunninlynguists, Jaen Grae, Virtuoso, Sabaca z Non Phixion i masy innych.

Radze sobie przesluchac 4 albumy tego duetu:
watch?v=drdh4goiuHE
watch?v=D_2BPAMeZv8&list=PLHM1MRwUfb-hfmQ0oJLdpG0kno5B6th0S
watch?v=3kqtAagCGuI&list=PLF7D2307A526BA09A
watch?v=RudxNBu05Jc&list=ALNb4maWNoT6RfpVHUMZFiLjn1fHLNUeUj

Natomiast jesli chodzi o Daleka, z ktorymi mialam okazje osobiscie rozmawiac to jak sami twierdza ich muzyka to przede wszystkim hip hop, a dopiero pozniej industrial, noise czy progressive. Jakbys tak wypalil przy Oktopusie, ktory robi im beaty to by cie chyba wysmial.
Dalek to ewidetny przyklad tego jak wyglada progresywny hip hop, ale przeciez dla ciebie to musi byc be, dla zasady, hip hop wiec do dupy.

ocenił(a) film na 8
kiki_zjada_guziki

BTW te porównainie, że coś czerpie z jazzu(którego szanuje), a więc także ma związek z hiphopem(który wynika z jazzu) jest karkołomne. To tak jakbym musiał szanować metal by móc szanować rock, a w dodatku jeszcze bluesa. Bez sensu.

Z hiphopu tylko Dalek daje radę, bo jest to bardziej industrial.

kiki_zjada_guziki

Nie masz pojęcia o czym piszesz, Univers Zero jest zainspirowane muzyką Stravinskiego, Bartóka i Joliveta, a nie czarnym jazzem (którego nie ma w tej muzyce wiele). Univers Zero to muzyka równie skomplikowana co etiudy fortepianowe Skriabina - żaden hip hop nie osiągnał takiej wyżyny w historii muzyki (pod żadnym względem). Proszę, ośmieszaj się dalej ku mojej uciesze.

ocenił(a) film na 1
Moondog

hahahhaha lalalalalalalala hahahhaha lalalalla

funkadelic

Patton niewiele ma wspólnego z progresywą, to trochę muzyczna małpa - wiele eksperymentów miał trafionych, jeszcze więcej nie (np Lovage czy Mr. Bungle). Podobnie jak John Zorn zresztą, ale prace Zorna zdecydowanie są bardziej wyrafinowane. Skoro najlepszą płytą Pattona jest przyjemny (acz nienadzwyczajny) hołd dla italo-popu, to nie świadczy to o nim zbyt dobrze :) Osobiście nie trawię, ale też nie gardzę otwarcie.

ocenił(a) film na 1
tearofmankind

sorry dzieciaku, ale jak już masz cos do napisania to nie aromatyzuj sie wcześniej denaturatem, albo nie wdychaj płynnego gówna bo ci ten bełkot ćpuna nie wychodzi.

ocenił(a) film na 9
funkadelic

podsumujmy twoje wypowiedzi:

wypowiadzasz sie na temat filmu ktorego nie widziales ale takim gownom jak LONG KISS GOODBAY dajesz 8* bo gra tam czarny aktor hahaha

po drugie nie umiesz czytac i uzywasz slow ktorych chyba znaczenia nie znasz - rasizm i co jescze smieniejsze nawet jak ci ktos powie ze uzywa sarkazmu badz cynimzu ty nadal tego nie lapiesz
widze ze z historia tez u cibie nie najlepiej

zachowujesz sie jak jakis nastolatek myslac ze zrobi na kims wrazenie ze spotkales Madliba, ty naprawde musisz byc jakims zapatrzonym w czarnuchow wiggerem.

np slucham takich rzeczy jak: Dawreck, Dirt Platoon, Bankai Fam, Big Krit, UGK, Killa Tay, Skiem Hiem, Boy Big, C-Loc, Techniec, Cali Agents, DJ Qbert, Beat Junkies, Cannibal Ox i tego jest mnowstwo wiec zachowaj swoje wyliczanki dla globow twojego pokroju bo na mnie nie robi to zadnego wrazenia i to ze spuszczasz sie na jakis backpakerski rap to super tylko ja w chooju to mam bo ta faze mialem jak bylem natsolatkiem

a to ze nie wiesz co jest zin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zine

to tylko swiadzcy jakim marnym pisarzem byles i twoje recki wygladaly pewnie jak te w Murder Dog

a tym stwierdziem pokazales ze jestes skonczonym durniem:

'Zloto to nosza ci twoi pseudo raperzy, ktorych sluchasz jak jakies Lil Wayny czy co tam lubisz z tej tandety'

nie wiedzialem ze takie legenady jak Run DMC, Big Daddy Kane czy Slick Rick to tandeta
lepiej juz stad idz bo kazdy twoj post to pokaz czytego kretynizmu

rambizzi

patologia slowa, którą reprezentujesz jest oznaka pewnych brakow i nieprawidlowosci przy twoim dorastaniu, bo tak marginalny język jest zazwyczaj odzwierciedleniem zaburzen intelektualnych oraz nieodpowiedniego otoczenia w ktorym przebywasz. Bardzo prymitywna forma bytu w twoim przypadku jest zasluga rodzinnej patologii.
Jestes bardziej prosty od budowy zapałki, a najwiekszym dramatem naszej epoki jest to, ze glupota zabrala sie do myslenia, czym jestes wybitnym przykladem tej tezy.

Wszystko okej, ale w zestawie z genialnym Canniba Oxem, bercikiem czy Agentami wymieniles takie scierwo jak Dawreck, Big Krit, UGK, Killa Tay, C-Loc,
No sorry, ale ma sie to tak jak kupa przyniesiona na salony do przyrzadzonego pawia.
Jak wogole mozna zestawic taki szrot z tak zacnym Canniba Oxem czy Beat Junkies.
To tylko znaczy tyle, ze znasz sie na tym tyle jak macierewicz na katastrofie smolenskiej hahahha

"to ze spuszczasz sie na jakis backpakerski rap to super tylko ja w chooju to mam bo ta faze mialem jak bylem natsolatkiem"

hahhahah no to teraz przypieczestowales swoje obycie z ta muzyka. Co jak co, ale taka uwaga i zarzuty do wytworni anticon jest oznaka bycia totalnym pozerem, lub kompletny idiota.
Uznawanie za gowno takiiego Aliasa, Daedlusa, Bathsa, Sole'a, Sage Francis'a, Dose One'a czy wielu innych jest objawem totalnego nieobycia z ta myzka i bycia gowniarzem
No sorry, ale anticon records to wytwornia dla wymagajacych, bardziej dojrzalych sluchaczy, a teksty Sola czy Sage Francisa sa uwazane za jedne z najbardziej inteligetnych w tej branzy.
Sole uwazany zreszta nieoficjalnie za najlepszego bialego rapera o nietuzinkowych walorach estetyki slownej wybija sie o kilka dekad w zestawieniu z tworczoscia innych. Sage Francis to legendarny mc, z bardzo ciezkim slowem, ktore nie dociera do zwyklego zjadacza cheba, z tej racji, ze jego teksty sa budowae na bazie ciaglej metafory slownej. No ku.rwa to jest wedlug ciebie muzyka dla nastolatkow ? hahhahah
Udowodniles tym tylko, jedno no sorry, ale ty sie nie mozesz znac na tej muzyce. Watpie, zebys wogole znal te wytwornie.
Do tego Mush records, no kurcze zarzucanie jej czegos to tak jakbys Stones Throw nazwal tandetna plastikową kupą.

Dla mnie w tym momencie nie masz zadnych kompetencji do dyskutowania na te tematy, gdyz pograzyles sie w sposob totalny i definitywnie jestes skreslony.

heh Sorry, ale Elemental nie bierze sobie byle kogo do swoich kregow, zwlaszcza z Europy. Na tamta chwile bylo tylko 5 osob z Europy, ktorym dano taka szanse.
W tej muzyce siedze od 20 lat, mam spore doswiadczenie w ocenie pewnych faktow i ludzi, a faktem jest to, ze ty sie na tym znas ztyle co niedziwedz na sraniu do sedesu.

"nie wiedzialem ze takie legenady jak Run DMC, Big Daddy Kane czy Slick Rick to tandeta
lepiej juz stad idz bo kazdy twoj post to pokaz czytego kretynizmu"

hahhahahahahha hahhahahah co za tepy ryj hahahha

Czliwkeu Run DMC, Kane czy Ricky nosili te zloto w latach 80 i poczatku 90tcyh. Wtedy byla zupelnie inna mentalnosc i usposobienie tej kultury. Ty sie wez jebnij w ten marny pysk, bo sie ciagle osmieszasz.
Sposob noszenia sie w tamtych latach byl zupelnie odmienny niz to co teraz mamy, a chyba dyskusja dotyczy terazniejszego stanu rzeczy.
Oldschool czy zlota era hip hopu juz nigdy nie wroci.

Nie wiem ile ty płaski mózgu masz lat, ale powyzej 15 nie moze miec ktos, kto sie w tak banalny sposob dal zniszczyc tym co napisal.

Odezwj sie do mnie jak sie troche dedukujesz w tej materii, bo jak na razie to ty pelzasz w odchodach swojej głupoty :)

ocenił(a) film na 9
funkadelic

czy naprawde jestes takim debilem? nie wiem czy mam plakac czy sie smiac. po co mam sie wysilac na skomplikowany jezyk jak ty nie rozumiesz najprostszych zdan jak jakis troglodyta

ty nadal nie odniwosles sie to tematu w ktorym piszesz czyli RAID 2, wiec o czym ty wogole dyskutujesz

jezeli ktos kto niby sie zna na rapie twierdzi ze UGK to scierwo to tylko oznacza ze jest pajacem przyklad:
SOLE - rap dla zakompleksionych wiggerow chcacych byc murzynami, estetyczne walory my ass, niszowy rap nad ktorym spuszczja sie bialasy trzymajc sie za parowy
UGK - zespol z klasycznymi albumy, legenda rapu
mam nadzieje ze dostaniesz teraz zawalu

napisalem to czego slucham i gdzies to mam czy sa w jedym czy w stu workach, bo ja ich nie porownuje a ze ty jestes taki tepy nie umiesz czytac ze zrozumieniem - moze pora wrocic do szkoly

a co do lancuchow - rece opadaja, czy to tobie jak malemu dziecku trzeba wszytko tlumaczyc malymi kroczkami - i moj komentarz byl ognosnie wszytkich

bo nie slucham SAGE to jestem nie obyty ahahah nie slucham tego bo mnie taki rap nie nie jara i tyle.
czy kazdy kto slucha rapu musi znac wszytkich wykonawacow i wytwornie, jakbys czytal ze zrozumieniem to bys juz wiedzial hip-hop=muzyka=rozrywka i nie spuszczam sie nad jakims niszowym grajkami tylko dlatego ze sa niszowi

siedzisz w rapie 20 lat a piszesz jakbys go sluchal od wczoraj. nie wiem dlaczego wszyscy ktorzy brandzluja sie do niszowych pseudo artystycznych pawianow musza sie zachowywac jak skonczone lby. skumaj w koncu ty pseudo-znawco ze kazdy rodzaj rapu ma swoich odbiorcow i te twoje teorie mozesz sobie rozbic o kant dupy, bo znam osoby ktorzy sluchaja THE ROOTS i w tym samym czasie sluchaja LIL WAYNE (wiem ze jestes tepy wiec odrazu napisze to nie ja),
to tez nie obyte durnie? zarzucasz innym brak otwracia na nowe rzeczy a sam sie tak zachowujesz

a ta czesc o tym Elemental brzmi bla bla bla nie chce mi sie wiecej czytac tych twoich wypocic bo wieje od nich debilizmem
moj ostani post nie na temat filmu pisz co chcesz ale jak nie bedzie odnosnie filmu to nie marnuj czasu.

rambizzi

"jezeli ktos kto niby sie zna na rapie twierdzi ze UGK to scierwo to tylko oznacza ze jest pajacem przyklad:
SOLE - rap dla zakompleksionych wiggerow chcacych byc murzynami, estetyczne walory my ass, niszowy rap nad ktorym spuszczja sie bialasy trzymajc sie za parowy
UGK - zespol z klasycznymi albumy, legenda rapu
mam nadzieje ze dostaniesz teraz zawalu"

hahhahah co za jezyk wyszukany, rynsztokowa forma wypowiedzi naprawde sugeruje, ze wychowales sie w jakims marginesie spolecznym. I te ciagle teksty o "spuszczaniu" no kurcze, z najwyzszej polki hahah. Twoje lico nie skalane jest myslą, wiec i prostota slowa oraz fekaliana forma wypowiedz jest na porzadku dziennym :)

BTW wiesz wogole kto to jest ten Sole? Zansz jego plyty, a ma na koncie ponad 10, czy tylko udajesz idiote.
No nie znasz, bo kto jak kto, ale taki Sole nie zgrywa sie na czarnego, a jego muzyka, teksty są skomplikowane, pełne ukrytych znaczeń, nie do odgadnięcia za pierwszym razem.
Nie sa one latwe w odbiorze, zdecydowanie produkcje dla bardziej ambitnych osob.
Przeciez ty pozerze sie normalnie osmieszasz z miejsca hahhaha.
UGK przy nim to jakas tania papka dla dzieci, zreszta jakaie oni maja klsayczne albumy hahhaha, zwykly plastikowy szajs dla dzieciarni. Legendy rapu ? hahhaha to juz k.rwa parodia jakas, ty tak serio chlopczyku ?
Widze, że jestes fanem poludniowego rapu, a to najwieksza zakala tej muzyki, no sorry,ale ktos z tak kaprawym gustem na hip hopie sie nie zna.

South rap to prosta muzyczka dla takich debili juak ty, ktorzy od muzyki nie oczekuja zbyt wiele.

"a co do lancuchow - rece opadaja, czy to tobie jak malemu dziecku trzeba wszytko tlumaczyc malymi kroczkami - i moj komentarz byl ognosnie wszytkich "

oj glupiutka z ciebie dziwka jest, jakich wszystkich, chyba chciales sie wyrazic, ze odnosnie calej kultury hh na tle zwiazanym z utartym schematem wizerunku raperó. No i to blad, bo to tak jakby kazdy Polak byl zlodziejem , bo tak mysla o nas np niemcy,. Bardzo elementarnie myslisz, popracuj nad głebia znaczen, bo twoje myslenie ejst strasznie schematyczne.

"bo nie slucham SAGE to jestem nie obyty ahahah nie slucham tego bo mnie taki rap nie nie jara i tyle."

no to zdanie jest nielogiczne, bo skoro nie sluchasz to skad mozesz wiedziec, ze cie taki rap nie jara ?
Przeciez to absurd. Jak sie czegos nie zna to nie mozna sie blaznic i tego krytykowac. Filmy tez oceniasz przed ich obejrzeniem ?
Taka sama zasada.
Apropo Sage Francisa, no sorry, ale ktos kto go nie zna, to malo mial wspolnego do tej pory z hip hopem, przynajmniej tym prawdziwym, bo ta postac w srodowisku jest bardzo rozpoznawalna.
Kolejny dowod na to, ze gowno wiesz o tej muzyce.
Tutaj nie chodzi o to, czy ktos jest niszowy, czy jest alternatywa dla tej komercyjnej kupy, tylko o jakosc muzyki, ty na polu tego aspektu leżysz i poruszasz sie jak niewidomy we mgle.
Takie postacie jak on czy Sole to kazdy szanujacy sie fan tej muzyki zna i taka jest prawda.

"siedzisz w rapie 20 lat a piszesz jakbys go sluchal od wczoraj. nie wiem dlaczego wszyscy ktorzy brandzluja sie do niszowych pseudo artystycznych pawianow musza sie zachowywac jak skonczone lby. skumaj w koncu ty pseudo-znawco ze kazdy rodzaj rapu ma swoich odbiorcow i te twoje teorie mozesz sobie rozbic o kant dupy, bo znam osoby ktorzy sluchaja THE ROOTS i w tym samym czasie sluchaja LIL WAYNE (wiem ze jestes tepy wiec odrazu napisze to nie ja),
to tez nie obyte durnie? zarzucasz innym brak otwracia na nowe rzeczy a sam sie tak zachowujesz "

hahah jest zupelnie na odwrot, ja podaje tresciwe argumenty, ty piszesz ciagle o bryndzlowaniu, bo widac to twoja ulubiona rozrywka, albo jak wczesniej pisdalem, jestes prostakiem, eunuchem mentalnym, ktory swoje emocje potrafi wyrazac tylko poprzez tak prymitywne zabiegi.

Dlaczego nazwyasz to pseudo-artystycznym rapem? Przeciez nie sluchales tego nigdy, wiec czemu kpisz z tej muzyki, nie majac zadnych podstaw, a juz na pewno nie mozna tego nazwac formą pozba wiona sztuki, bo akurat z ta dziedzina maja wiele wspolnego postacie ktore wymienilem.
Ogolnie znam sie na kazdych nurtach hip hopu, wychowalem sie na zlotej erze rapu, klasyczny rap znam od podszewki. Do tego dochodza takie nurty jak:
- abstract hip hop
- eksperymentalny hip hop
- psychodeliczny hip hop
- indie hip hop
- progressive hip hop
- turntablizm
- horrorcore rap
- trueschool
- oldschool hh
- boombap
- downtempo/break beat
- psychodelic jazz, jazz, retro jazz, nu jazz
- funk/electro funk ('70,'80)
- ambient, noise
- industrial

Rzeczywiscie nie ejstem otwarty na nowe rzeczy hahahah
Jako tako mam spora wiedze w tej materii.

Ktos kto slucha tak zacnych The Rootsow, nie moze sluchac takiego badziewia jak Lil Wayne, no sorry, ale nie nabierzesz mnie na to.

"a ta czesc o tym Elemental brzmi bla bla bla nie chce mi sie wiecej czytac tych twoich wypocic bo wieje od nich debilizmem"

heheh dusisz sie we wlanym sosie, n ie masz argumentow wiec klasyczne bla bla bla musialo wejsc w szerego twojej jalowej wypowiedzi.
Zapamietaj soebie jedno, ze mna o aspektach czarnej muzyki nie powinno sie zaczynac, bo nie wygrasz ze mna w tej dziedzinie :)

ocenił(a) film na 9
funkadelic

hahaha szedlem mentalnie do twojego poziomiu
jedyne argumenty jakie tu podales to na swoj wlasny brak ogarniecia i nie umiejetnosc czytania ze zrozuminiem

zeby z kims rozmawiac na poziomie to ta osoba musi budzic we mnie respekt swoja wiedza a ty jestes ograniczonym mentalnie backpackersem ktory mysli ze pozjadal wszytkie rozumy

wygrac z toba w czym - nie wiedzialem ze to sa jakies zawody

'no to zdanie jest nielogiczne, bo skoro nie sluchasz to skad mozesz wiedziec, ze cie taki rap nie jara ?'

kolejny przyklad twojego braku rozumienia tekstu czytanego - nie jaram sie bo sluchalem takich rzeczy kiedys ale z nich wyroslem - dosc proste

wiem kto to Sole -to tepy bialy wigger ktory chce byc czarnym tak samo jak ty :) - pasi ci moja odpowiedz

napisze to jeszce raz nie piszesz tu nic czego wczesniej bym nie wiedzial albo przerabial w innej formie
jestes jednym z tych typow ktory po prostu wie lepiej ale tak naprwde jest w chooj ograniczony bo kazdy kumaty sluchasz nie nazywa UGK scierwem i tak na marginesie slucham prawie wszytkich odlamow/podgatunkow rapu ale przede wszytkim slucham tego co lubie czy jest to Lewis Parker czy Young Jezzy,ale wy backpakerskie pomioty nigdy tego nie zrozumiecie :)

ocenił(a) film na 1
rambizzi

Rampazii czy jak ci tam łosiu, gość na górze cie miażdży jesli chodzi o zakres wiedzy na temat czarnej muzyki, wiem bo sama się tym interesuje od dłuższego czasu, a ty tymi swoim pierdami mysleniowymi wychodzisz na idiotę roku, albo kompletnie niekumatą pozerska pindzie, bo na rapie to ty z pewnoscia sie nie znasz. Wnioskuje chociażby po tym jak piszesz o takim genialnym mc jak Sole.
Powiedz mi, po co kłamiesz, ze słuchałeś tego jak byleś małolatem? Na cholerę te kłamstwa? Ty juz teraz jestes za glupi na słuchanie jego tworczosci, bo akurat Sole jest dosyc trudny w odbiorze, z ta calą gamą ukrytych znaczeń w jego tekstach czy kluczy, które sa ciężkie do zinterpretowania nawet przez doroslych wyjadaczy, a co dopiero przez kogos z gownażerii.
Nazywanie go wiggerem jest oznaka bycia kompletnym idiotą, z mentalnoscia niedorozwoja.
Sole nosi dlugie wlosy, wygląda jak metal, chodzi w obtartych skórach, bardziej przypomina on hipisa z lat 70ych, gdzie on ci udaje czarnego ? Ty udajesz znawce, a jestes pozerska szmatą.
Jak dla mnie to ty w tej calej dyskusji jesteś równie przegrany jak Brazylia z Niemcami we wczorajszym mieczy 7:1.
Moge jedynie wnioskować, ze nie znasz za cholerę tego artysty i sam masz ponizej 15 lat, bo bys sorry za wyrażenie, ale nie pier.dolil takich smutów.
Ja wiem, ze nie każdy urodził sie bystry, ale ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

tak pozatym UGK to rzeczywiscie mega kupa. Kazdy kumaty wie, ze to szmelc, jak wszystkie south rapy.
Ograniczony ciemny łeb to maja takie pozerskie gnojki jak ty, którzy kompetencje to może i maja, ale w robieniu z siebie kretyna na forach publicznych.
Podsumowując, nie zaczynaj konwersacji synku z kims, kto cie zamiata każdym zdaniem, bo później stanowisz dobry materiał do ubawu dla tych co czytają te twoje bzdury.

ocenił(a) film na 9
kiki_zjada_guziki

funkdupa polecial z placzem do nastepnego spietego backpakerskiego pomiotu

napisze to jest raz bo widze ze jestes tak samo nie kumaty jak ten typ wczesniej ale to jest normalne u was - gdzies mam kim jest jakis tam SROL czy SOLE, to moze byc krol sprzedazy sedesow i robic rap a wy sie spinacie jak rumunskie tirowki na mysl ze bedzie trzeba sie umyc

ocenił(a) film na 1
rambizzi

ty pastuchu chyba nie wiesz co znaczy słowo backpakers.

"napisze to jest raz bo widze ze jestes tak samo nie kumaty jak ten typ wczesniej ale to jest normalne u was - gdzies mam kim jest jakis tam SROL czy SOLE, to moze byc krol sprzedazy sedesow i robic rap a wy sie spinacie jak rumunskie tirowki na mysl ze bedzie trzeba sie umyc"

Jestem kobietą. Ty jeszcze masz czelność zarzucac komuś niekumatosc, skoro tak elementarnych rzeczy jak odróżnianie 1wszej osoby liczby pojedynczej nie umiesz? hahhaha co za łach.
Nazwanie ciebie kretynem to pełny przywilej, no co jak co, ale twoje IQ raczej nie ma z tobą zbyt łatwo :)
To po co pisales, ze słuchałeś Sola skoro wyszła prawda na jaw, no sam sie pzyznajesz teraz ze go nie słuchałeś, co zresztą bylo do przewidzenia, bo osby o tak durnym łbie nie maja prawa go sluchac.
Kompromitacja widac to twoje drugie imię, tylko na co ci to chłopcze makowy, lubisz jak sie tak z ciebie wszyscy smieja, no tak, pewnie przywykleś :)

ocenił(a) film na 9
kiki_zjada_guziki

jestes tepa pinda nie kobieta (nie zaslugujsz na to miano), ktora specjalnie zalozyla konto bo jej chlopak sobie nie radzil :) - a nie zwrocilem uwagi na to bo jak tylko zobaczylme w poscie Sole to od razu wiedziaelm ze mam do czynienia z kolejnym kretynem

i ty jak twoj zidiocialy kolega nie umiecie czytac ze zrozuminiem. nigdzie nie napisalem ze sluchalem Sole bo po mialbym pisac cos co jest nieprawda, napialem natomisat to :

' nie jaram sie bo sluchalem takich rzeczy kiedys ale z nich wyroslem - dosc proste'

i czy myslisz ze przejmuje sie co taka tepa szmata jak ty albo ten drugi idiota mysla o mnie hahah to jest internet i obchodzi mnie to jak zeszloroczny snieg. nie mozecie zrobic/powiedziec tutaj co bym potraktowal powaznie - ale probujcie :)

'tak pozatym UGK to rzeczywiscie mega kupa. Kazdy kumaty wie, ze to szmelc, jak wszystkie south rapy.'

a to musi byc najdebilniejszy post w historii internetu a po tym wszyskim sprawdzilem tego marnego grajka Sole na youtube i dobrze bo to ta sama kategoria co LIL WAYNE - masochistyczny alschualny rap i jedyny plus Wizziego to to ze mozna sobie pocisnac beke bo jest mega smieszny

ocenił(a) film na 9
funkadelic

odpowiem ci jak ty mi dpowiesz na pytanie:

jaki debilizm spowodowal ze weszles do tematu o filmie ktorego nie widziales i zaczoles pisac bzdury

wole sie wywodzic z patologii niz byc idiota i cipa jak ty zeby zakladac drugie konto i udawac tepa szmate

funkadelic

Przepiękny post! Wielki obrońca płci słabszej broni jednej niewiasty, tylko po to, by w drugim zdaniu poniżyć następną! Oto mistrz słowa i wychowanek bandyckiego rapu xD

ocenił(a) film na 9
kiki_zjada_guziki

jakim polmozgiem trzeba byc zeby specjalnie zalozyc konto na stronie internetowej i wejsc do dyskusji na temat filmu ktorego sie nie widzialo. sa trzy obcje:

albo jestes autustyczna - co nadal nie usprawiedliwia idiotycznych postow
albo jestes 15 letnim gimbem - druga bardzo prawdopodobna opcja
i trzecia najbardziej prawdziwa funkidiota zalozyl drugie konto i podszywa sie pod cos co probuje sie nazywac kobieta

hahaha a co do moich wypowiedzi o SOLE to nawet zwykly pies by umialby wyczuc ze to byl (napisze z duzych liter zeby zrozumialo) - SARKAZM - kolejny dowod na to ze funksmiec i ty to jedna i ta sama osoba bo obie tego nie umiecie wyczuc

i po twojej wypowiedzi postanowilem cofnac ze nazwalem sie tepa pinda, to byla obraza dla prawdziwych tepych pind ty jestes debilnym podludziem o inteligancji ameby

ja szanuje kobiety ale chyba juz uzgonilismy nia nie jestes
a teraz wyloguj sie i zaloguj sie na drugie konto :)

rambizzi

hehe chcialem cos napsiac, jeszcze bardziej cie osmieszyc, ale widze, ze kiki juz cie podsumowala, popieram w stu procentach, jestes jedna zwyklą kpina, zwyklym żartem forumowym :)

ocenił(a) film na 9
funkadelic

chciales napisac ze jestes taka pussita ze polecialec po pomoc do kolegi :)

ocenił(a) film na 9
funkadelic

co do SROLA patrz odpowiedz u debilnego podludzia zwanego kila costam costam - nie chce mi sie pisac dwa razy

a jedyna osoba z ktorej sie tu smieja to ty bo kazdy kto wejdzie i zobaczy profil kily zauwazy ze to jest sztuczne konto stworzone tylko po to zeby wejsc w ten temat i sie zblaznic podwakroc

z prostej matematyki mozna wyczytac ze musisz miec kolo 30-tki skoro sluchasz rapy od lat 20-tu. probujesz obrazac moja mame hahaha super inteligentna postawa na kogos kto ma 30 lat a mi zarzucasz margines spoleczny - cos tu jest nie tak stawiam na to ze jestes gimbem ktory probuje sie dowarosciwac w necie
a ELEMNTAL to pewnie szmatlawiec cos w stylu FAKT albo gorzej (dlatego o nim nie slyszalem) i po co to czytac takie gowno jak istanily takie gazety jak The SOURCE, XXL, RAP PAGES a nawet MURDER DOG

rambizzi

hahha no kiki tez cie przylapala na kalmstwie, łgałes jak tchorz, Wypunktowala cie jak byle dzieciaka.Wszystkie klamstwa.
Nie mam nic wspolnego z jej kontem, a to, ze podoobnie pisze to tylko jej chwala za to, bo zna sie widocznie na muzie.

No ja sie nie dziwie, ze ty nie znasz Elementala czy Sola czy Sage Francisa, a juz o innych nie wspomnę, bo ogolnie to ty gowno wiesz na temat hh wiec to oczywiste.
Wpisz sobie pozerska formo egzystencjalna w google Elemental magazine i sprawdz kto tam jest na okladkach. Od Madliba, MF Dooma, EDO.G. po Jedi Mind Tricks, Prefuse 73, RJD2, El-P, Sixtoo, Mr Lif, Hieroglyphics itd.

No to sorry, ale tacy goscie w byle czym sie nie znajdują.

Po za tym naucz sie patałachu pisac logicznie oraz uzywajac znaków interpunkcyjnych. Ty nawet j. polskiego nie znasz, wiec z czym do ludzi analfabeto skonczony hahahha

ocenił(a) film na 9
funkadelic

na jakim klamstwie ahaha ty nadal nie wiesz co to sarkazm albo ironia - sprawdz sobie w slowniku

po twoim ostanim poscie wyszlo szydlo z worka ty jestes nastolakiem bo:
-podszywasz sie pod kogos starszego,
-zakladajasz drugie konto,
-wchodzisz do dyskusji na temat filmu ktorego nie widziales ,
-nie potrafisz logicznie myslec i
-twoje niekotre tu teorie ktore zaprezentowales sa na poziomie kogos kto ma spore braki w wiedzy (czyt dziesiejsze gimnazjum)

zadna 30-letnia inteligentna osoba sie tak nie zachowuje albo toczy dyskusje w ten sposob

a co do tych artystow to ewidentnie widac ze ten szmatlawiec byl skierowany dla bardzo waskiego grona odbiorcy - backpakersow. a takie gazety zazwyczaj sa stronnicze z waska tolerancja na cos innego - cos takiego idealnie skometowali w swoim kawalku WSC - i co ty sam rowniez reprezentujesz
ja pisze ci to jeszce raz i wbij to sobie to tego tepega lba - sa tysciace hio-hopowych artystow i jest czyms logicznym ze wszytkich sie nie zna tylko idiota by sie doczepil do czegos takiego a juz wogole ktos o IQ ameby ze sie nie zna takiego patalacha jak SROL

ale was backpakersow musialo dupsko zabolec jak EL-P nagral caly album z artysta z poludnia ahaha albo Madlib z Gangsta Gibbsem :) pewnie spotykaliscie sie toczyliscie godzinne dyskusje jak to tego moglo dosc przeciez rap z poludnia i gangsta to gowno

rambizzi

imptencie mentalny, sprawdz co to jest sarkazm i ironia, bo najwidoczniej nie masz o tym zielonego pojecia.
Z twojej strony nie bylo sarkazmu czy ironii, tylko celowe ordynarne klamstwo, ktore mialo na celu kontrofensywe na moje rzeczowe argumenty. Zdemaskowales sie swoim łgarstwem na samym wstepie, a teraz walisz glupa, bo ci przeciez glupio, a do poduszki nie bedziesz plakac wiec zamiast zachowac sie jak facet o zw alasz na sarkazm i ironie hahahha
Wiesz kto tak robi? Mali chlopcy, niegodni bycia mężczyzną. Ci duzi przyjmuja błedy na klate. No ale ze ty masz cycuszki to juz inna sprawa :)

"o twoim ostanim poscie wyszlo szydlo z worka ty jestes nastolakiem bo:
-podszywasz sie pod kogos starszego,
-zakladajasz drugie konto,
-wchodzisz do dyskusji na temat filmu ktorego nie widziales ,
-nie potrafisz logicznie myslec i
-twoje niekotre tu teorie ktore zaprezentowales sa na poziomie kogos kto ma spore braki w wiedzy (czyt dziesiejsze gimnazjum)"

moj rocznik to 81 rok, wez liczydlo i odchacz po jednym paciorku, jak na bakier jestes z matematyki.
Jak wogole ktos o tak marnym ilorazie inteligencji moze wytykac komus brak logicznego myslenia. Przeciez to absurd w twoim przypadku.
Pod nikogo sie nie podszywalem, zostales zrugany jak byle dzieciak przez dziewczyne, ktora zna sie na tej muzyce i teraz ci gnoju jest wstyd, wiec musisz uciekac sie do taki nędznej linii obrony, jak ten argument z zakladaniem 2go konta. Typowy element obronny osob o zbyt niskiej wartosci. a, że jestes pindzią bez honoru to druga strona medalu.

Prosze podaj mi te teorie moje, ktore swiadcza o braku wiedzy w danej dziedzinie ? No czekam z niecierpliwoscia. Bo ty juz sie calkiem pograzyles na temat muzyki wiec nie bardzo wiem o co ci barani łbie chodzi.

Jak ja chodzilem do szkoly, to nawet nie bylo czegos takiego jak gimnazja, albo siedziales jeszcze u starego w jajach, wiec nawet mnie nie rozbrajaj.

"zadna 30-letnia inteligentna osoba sie tak nie zachowuje albo toczy dyskusje w ten sposob"

hahhahaha napisal to ktos, kogo mentalnosc w rozmowie nie przekracza progu minimum krajowego, wedlug badan nad intelektualnym stanem zdrowia naszego narodu, a naki interpun kcyjnej to dla ciebie towar egzotyczny. Toś mnie dopiero rozbawil. Twoje zachowanie i mentalnosc idioty stanowi antagonizm do tego co teraz piszesz. Absurd czystej postaci.

"a co do tych artystow to ewidentnie widac ze ten szmatlawiec byl skierowany dla bardzo waskiego grona odbiorcy - backpakersow. a takie gazety zazwyczaj sa stronnicze z waska tolerancja na cos innego - cos takiego idealnie skometowali w swoim kawalku WSC"

hahhahah ku.rwa no cymbal pierd.lniety jestes . Wedlug tej durnej teorii, tacy artysci jak Madlib, EL-P, RJD2, Sixtoo, Jedi Mind Tricks itd to osoby dla grona bardziej wymagajacego od tej muzyki niz jechanie na jednej sekwencji, 3 sciezkach, 2 peytlach muzycznych i elementarnych rymach. No to tylko komplement, bo osoby twojej bystrosci, a zarazem jej brakiem sa targetem totalnej prostoty i kiczu, ktory zabija tą muzyke.
I kto to do chuj.a Waclawa jest jakis WSC? Bo chyba nie chodzi ci o West Side Connection.

Killer Mike, jakbys troche znal sie na tym wszystkim juz wczensiej nagrywal czesto z alternatywnymi producentami czy Mcs, z EL-P juz dawno wspolpracowal, zadne zdziwienie to nie bylo.
Apropo Killer Mike'a, wspolny album z El Producto to jego najlepszy material, wiec teraz sobie pomysl deklu co znaczy inteligetnie dobrana warstwa muzyczna do przecietnego rapera.

O Freddiem nikt nie slyszal dopoki nie zaszyl sie w Stones Throw,, nastepny przyklad jaki wplyw ma szanowana wytwornia i otoczenie w kolejnej fazie rozwoju artysty.

Podsumowujac, o hip hopie to wiesz tyle co kot nasrał i Macierewicz o rzekomym zamachu w smolensku hahha Jedna wielka parodia.
Pokazalem te twoje pierdy kilku osobom w srodowisku to dlugo rechotali, ze wogole sa takie pozerskie łachy na swiecie.

ocenił(a) film na 9
funkadelic

'Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.
W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.'

i tyle w tym temacie zreszta od 2-3 czy trzeciego posta to twierdze ale ty sie na kazdy moj tekst lapiesz sie jak much an swieze gowno

chcialem pisac wieciej ale teraz bede zadawal tylko jedno pytanie bo unikasz go jak ognia:

jaki debilizm spowodowal ze weszles do tematu o filmie ktorego nie widziales i zaczoles pisac bzdury

i najsmieszniejsze w tym wszytkim jest to ze to akurat po tobie tutaj ludzie jada :) bo nie licze tego drugiego konta ktore zalozyles
jest wieksza szansa wygrania w totka niz to ze jakas tepa szpara zalozy konto na filmwebie, tego samego dnia kiedy ty sie spiales, i wejdzie w zupelnie przypadkowy temat do filmu ktorego nie widziala i zna tego marnego grajka TROLA - hahahaha tylko taki idiota jak ty mogl wpasc na taki pomysl
masz 30 lat a myslisz jak ameba