PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526126}
3,7 10  ocen
3,7 10 1 10
The Ravager
powrót do forum filmu The Ravager

Trzeci seans "The Ravager" na przestrzeni lat. Nie wiem co mnie podkusiło do kolejnego seansu tej amatorskiej produkcji dystrybuowanej przez Something Weird Video.

Łysy Joe (Pierre Agostino) wciela się w postać zboczonego weterana wojny w Wietnamie, który cierpi na powojenną traumę. Widział jak dwójka żołnierzy Vietcongu zgwałciła, pobiła i wysadziła dynamitem kobietę. To go podnieciło. Po wyjściu ze szpitala już w USA Joe zaczyna polować na pary uprawiające seks i wysadzać je dynamitem.

Koszmarne aktorstwo, sporo cięć fabularnych, dużo brudu, potu, seksu i golizny. Czyli po prostu Something Weird Video. "The Ravager" można uznać za jeden z pierwszych filmów fabularnie obracających się wokół psychozy weterana z Wietnamu. Nie jest to jednak jego rekomendacja. Tak naprawdę nawet fani tandetnego kina eksploatacji mogą ten film znienawidzić. Ja żyję dla takiego kina, zatem 5/10.

Czas trwania: 73 minuty.

ocenił(a) film na 5
khanate

Dodam jeszcze że "The Ravager" Charles Nizet zrealizował w okolicach Las Vegas. Poszukuję jego horroru "Voodoo Heartbeat" (1974) od lat, gdyż film ów uchodzi za zaginiony...