PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Dlaczego w momencie, gdy matka już tam mówi, że wszystko będzie dobrze czy tam że wszystko się już skończyło, dzieciak mówi matce, że nie pownna była tego robić? Jeszcze patrzy na nią jakby zrobiła coś złego. Przecież nie gdyby tego nie zrobiła to historia by się chyba zasadniczo nie zmieniła. Jeszcze ta "odciśnięta dłoń" na ręce małego... ocb?

ivanxk8

No bo ona uratowała Samarę chociaż nie powinna. A Aidan miał odciśniętą dłoń Samary. a w dodatku powiedział matce coś w tym stylu " nie trzeba było wyciągać dziewczynki ze studni ona nie przestanie zabijać" czy coś wts.

Oktawia

Właśnie chodzi mi o to dlaczego nie powinna. Już pomijamy to, że myślała że robi dobrze ale to nie było nic dobrego? Więc dlaczego Aidan traktuje jako coś złego?

ivanxk8

tez tego do konca nie rozumiem , przezywa tylko ten kto w odpowiednim czasie tzn owych 7 dni powieli owa kasetę hmm... To jakby krzyk rozpaczy tej dziewczynki.

ivanxk8

ja tez nie wiem o co biega... i czekam na wytlumaczenie

ocenił(a) film na 6
ivanxk8

No właśnie . Przecież cały pic polegał na kopiowaniu kasety i to czy ją uratuje czy nie ni miało znaczenia.
Ale myśle, że może chodziło o to, że Aidan rozmawiał z ta dziewczyną na początku filmu i dużo wiedział o Samarze. I wiedział czego nie powinno sie robić. No ale to tylko taka moja koncepcja. Ten Aidan to wogóle jakiś dziwny był .

MlodY

Hola hola. Czy oni ze sobą rozmawiali to bym taki pewny nie był. Owszem coś tam jest wspomniane w filmie o tym ale gdyby Aidan zobaczył Samare to by pewnie zareagował podobnie jak reszta (chociaż w sumie kto go tam wie ... :D). I gdyby nawet rozmawiali to czy wiadomo że Samara nie chciała być "odkryta" (uratowana)? Czy Samara powiedziała mu, że chce być nadal w studni? Nie wiadomo. To jest właśnie największe "ale" tego filmu...

ivanxk8

No wiesz nie wydaje mi się że chciała.
A i nie musiał reagować jak reszta - wystarczy, że miała zasłoniętą twarz ^^.

ivanxk8

Proponuje preczytac ksiazke--tam znajduja sie odpoweidzi na wszystko.Samara i jej historia jest przykladem swoistej "epidemii"[wg Koji Suzuki],z która nie mozna walczyć,a ktora moizna tylko rozprzestrzeniac...o to włąsnie chodzilo zeby coraz wiecej ludzi dowiedzilo sie o nieszczesciu ktore dotkneło Samarę! Aidanowi chodzilo o to ,ze nigdy nie powinno bylo sie to zacząc ale niestety to dotkneło jego i nie dało sie w zaden sposob temu zapobiec.Dlaczego dłon? Samara miala niespotykany dar,potrafila kontaktowac sie niewerbalnie,jej ofiara stał sie Aidan.'Jakies pytania--pisac ;)

atlantis

Jednak nadal nie ma nigdzie odpowiedzi na moje pytanie: DLACZEGO AIDAN SIE "OBURZYŁ" KIEDY MATKA POWIEDZIAŁA MU O "URATOWANIU" SAMARY?

ivanxk8

Ponieważ on wiedział że Samara była zła i że ona będzie dalj zabijała że jego matka jej pomogła !!