PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Ja tak, i może dlatego że najpierw przeczytałam książkę a póżniej obejrzałam film, nie berdzo przypadł mi do gustu. Znacznie zmienili fabułe przez co film jest gorszy niż sądziłam. Być może zbytnio się nastawiłam że bedzie świetny, słyszac wiele pochlebnych opinii. W sumie film nieco mnie rozczarował...

rawenna_2

Nie miałem tego luksusu, żeby najpierw przeczytać książkę a potem obejrzeć film, jednak nie odnosze złego wrażenia. Amerykański remake po prostu wciąga i wprowadza historię na nowe tory. Książka - jak to książka - była troszkę bardziej rozbudowana fabularnie i obejmowała szerszy zakres (chociaż troszkę naciągnięta moim zdaniem była ta "zemsta" Sadako na całym od razu kraju - to nie motyw, żeby bawić się w sadyzmy).

Swoją drogą - ja tam się cieszę, że nie trzeba było oglądać na filmie kobiety z jądrami. I bez tego było strasznie :P

Froscik

No właśnie- chyba lepiej że usuneli ten wątek ... :P W każdy razie chyba zawsze tak jest(a przynajmniej u mnie) że jesli najpierw przeczytam książke a póżniej obejrze film, to ekatnizacja bedzie podobała mi troszkę mniej.... co nie znaczy że The ring nie jest dobrym filmem oczywiście ;)

użytkownik usunięty
rawenna_2

Kobiety z jądrami?

rawenna_2

Witam!

Tak się składa, że topic o książce ,,Ring" już istnieje na tym forum! Proszę zaglądnąć tu:

http://www.filmweb.pl/A,Kto,Z,Was,Czyta%B3,Ksi%B1%BFk%EA,%21,temat,Topic,id=3443 16 [www.filmweb.pl/A,Kto,Z, ...]

rawenna_2

Kobieta z jądrami ?
*zamrugała*
a to ciekawe...

ocenił(a) film na 8
WitchInTheWood

Gosh ludzie... -_-" Nie załamujcie mnie -_-" Raczej nie powinno się gadać o jednym z najbardziej zaskakujących wątków w książce na publicznym forum! Gdybym ja nie czytała książki a miałabym w planach się za nią zabrać to bym was chyba na strzępy rozszarpała xD

;)

Ayame_3

Ci... Ja jestem własnie w połowie książki i odnoszę wrażanie, że amerykańska wersja nie jest na podstawie książki, tylko jest jakby ekranizacją japońskiej ekranizacji.

ocenił(a) film na 8
Night_Shojo

Mam pytanie czy ona wogole jest dostępna w Polsce i czy nosi tytul taki sam jak film??

Eminem11

Oczywiście, że jest dostępna w Polsce:
http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,387732.html;jsessionid=3E2A87 552328C7E2E5A1364AD47DE2FF.LB1

ocenił(a) film na 10
rawenna_2

Ja przeczytałem książkę po obejrzeniu filmu, ale tak naprawdę fabułę, najpierw zmienili Japończycy w japońskim "Ringu", a dopiero potem był amerykański remake.
Ja uważam, że amerykańska wersja jest lepsza, ale to kwestia gustu :)