mam 12 lat i chce go z kokeżankami obejrzeć... Jest tak straszny że nie możemy..?
Zależy jak dla kogo. Zapewne niektórzy powiedzieliby, że film nie jest straszny i wogóle, może to i prawda.. nie jest straszny w chwili oglądania, ale jak się obudzi w środku nocy i się przypomni film to można zwariować. Z drugiej strony, ja na przykład oglądałam bardzo dużo różnych horrorów i żaden mnie nie przestraszył, oprócz japońskich ( i ich remaków) Klątwa i Ring to dwa najstraszniejsze horrory jakie oglądałam. A dlatego, że one nie są oparte na szokujących scenach i tym wszystkim, tylko podświadomie działają na psychikę. Jak się nie boicie to możecie sobie obejrzeć, ale w wieku 12 lat raczej nie polecam, bo film jest od 16 lat (raczej nie bez powodu) ;)
Na waszym miejscu ja bym dała sobie spokój. Obejrzałam go w wieku 9 lat i to był najwiękrzy błąd w moim życiu. Nie mogłam spać przez dwa tygodnie i naprawdę użytkownik "ilovevkei" ma rację. Jak obudzisz się w nocy to naprawdę ciężko jest przestać myśleć o tym filmie a co dopiero zasnąć :/ Ale może ja mam po prostu słabszą psyche niż wy ;)