PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Dubbing PL?

użytkownik usunięty

Czy ktoś oglądał ten film z polskim dubbingiem? Pobrałem film z neta i zacząłem oglądać.
Myślałem, że to jakiś polski film, bo mówili po polsku. Ale zobaczyłem tytuł "Ring" a w
napisach końcowych (po angielsku) że film jest z 2002 r. To znaczy, że do filmu zrobili
dubbing PL?

użytkownik usunięty

Chyba tak, ja też natrafiłam na necie na ten film nie z lektorem, a z dubbingiem :). Później oglądałam też z lektorem i uważam, że ta wersja jest lepsza (tzn. z lektorem:))

użytkownik usunięty

Obejrzałem z dubbingiem. I polski dubbing w tym filmie był nawet dobry :). Teraz poszukam z lektorem:)

ocenił(a) film na 6

Gdzie jest w internecie wersja z lektorem??? Wszędzie tylko fejki "Lektor PL" a po ściągnięciu okazuje się, że tam jest badziewny dubbing, a lektora nie ma :/

polski dubbing w the ring jest bardzo dobry. Świetnie podtrzymuje nastrój :) to jest chyba najlepszy film z dubbingiem pl

ocenił(a) film na 6
dejwidoX

No nie powiedziałbym, że bardzo dobry... Jak postacie są na jakimś polu, czy lesie, to głosy z dubbingu są takie "pomieszczeniowe", głuche i czuć, że robione w studiu, co gryzie się z całym filmem. Precz z dubbingiem. Już wolę wytężyć oczy i czytać napisy, niż katować się polskim dubbingiem :/

trancefan1986

wg. mnie fatalne. Np. ten, co dubbinguje Aidena, kompletnie nie oddaje uczuć jakie powinny być, np. zamiast przerażenia mówi zwyczajnie...

użytkownik usunięty
Gangelus

wg mnie tez;]
nie oglada sie takich filmow z dubbingiem... napiski ;)