PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Hmm... slaby :(

ocenił(a) film na 4

Wiem ze wielu osoba sie podoba ale do mnie on nie moze trafic..
1. Jest okropnie, OKROPNIE nudny !
2. To ma byc Horror ? To dlaczego nie jest straszny?
3. Czemu kaseta zabija ? :) Przekleta kaseta o nie.. Moze niedlugo bedzie plytka DVD zabijac xD ? W Klatwie ( ktora uwazam za lepszy film,byl tam przeklety dom co bardziej do mnie trafia niz kaseta -.- )

Jeszcze pierwsza czesc Ringu da sie ogladac ale druga.. Bleee. Jedyna dobra scena z Ring II to ta z jeleniami co atakuja samochod :P

Oczywiscie to moje zdanie na temat tego filmu wiec mozecie sie ze mna nie zgadacz :] Moja ocena 3/10

ocenił(a) film na 8
Skaza

Właśnie motyw z kasetą był niezły- jest to przedmiot niemalże codziennego użytku, wywołujący w nas zwykle dość przyjemne skojarzenia. W wersji amerykańskiej nie wyczuwa się tego tak, jak w japońskiej, ale twórcom chodziło o to, aby właśnie tak zwyczajny przedmiot wzbudził w nas strach, niepokój. Moim zdaniem zabieg się udał:)
A czy film był nudny? Na pewno fabuła kręciła się nieco ciekawiej niż w japońskim (który tak, czy inaczej uważam za lepszy), mieliśmy ciekawe odnośniki i dochodzenie od nitki do kłebka- lubię takie zabiegi w filmie:) Poza tym scenę przesłuchania Samary (również nagrana na kasecie;)) uważam za rewelacyjną i niemalże perfekcyjną- wspaniałe, swietne wyważone teksty, rozmowa genialnie odzwierciedla postać małej, zagubionej (?) dziewczynki.
Tak czy inaczej wersja amerykańska Ringu nie była świetna, ale po prostu dobra. dla mnie 8.9/10.