mam kilka pytan dotyczacych filmu, odpowiedzcie prosze:
1. dlaczego anna utopila samare??
2. dlaczego samara zabijala ludzi??
3. dlaczego nie zabila rachel??
4. kto nakrecil kasete??
5. dlaczego samara zabila noah? przeciez pomagal rachel
6. dlaczego samara na pytanie doktora(nie pamietam jakie) powiedziala: "... to sie nigdy nie skończy"?? o co chodzilo?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
1. bo kiedy Samara była w poblizu Anna źle się czuła, miała jakieś przywidzenia
2. bo rodzice ją źle traktowali
3. bo Rachel zrobiła kopię kasety
4. kasety nikt nie nakręcił, ona sama powstała, Samara widziała te rzeczy z kasety i one po prostu są (tak jak zdjęcia, ona jakby robiła je wzrokiem)
5. pomagał Rachel, ale nie zrobił swojej kopii kasety
6. chodziło jej o kasetę, że ona nie przestanie krążyć wśród ludzi, bo by oni przeżyli muszą zrobić kopie kasety, więc będzie coraz więcej kaset, będą sie coraz bardziej rozpowszechniać, Samara chciała skrzywdzic ludzi więc nie przestanie
ale dlaczego samara w ogole zabijala? bo jej sie cos nie podobalo? czy po prostu byla zla i musiala zabijac ludzi? a moze po prostu mscila sie za to ze utopione ja?
ona po prostu była juz takim dzieckiem... złym z natury. A rodzice dodatkowo jeszcze jej nie kochali, bo była przyczyną nieszczęść, ojciec wogóle nie chciał mieć dziecka, trzymał ją w stajni, w końcu ja wrzucili do studni, przez to chiała się mścić, tylko że mozna się tu kłócić, bo przeciez inni ludzie nie są temu winni, tylko jej rodzice!! Ale ona chciała i już
ale jeszcze jedno pytanko: samara mowila ze "to sie nigdy nie skonczy", ale w szpitalu. powiedziala to gdy jeszcze zyla i gdy nie zabijala. skad wiec wiedziala ze kaseta powstanie i ze bedzie zabijac ludzi??
czy to nie jest trochę głupie? skoro Rachel przeżyła, bo obejrzała kopię to niby czemu ma się nie skończyć zabijanie, ' bo ludzie będą robić kopie żeby przeżyć" lekko nielogiczne, bo wychodzi na to, że zabija oryginał a kopia jest bezpieczna, więc ilość kopii nie ma znaczenia
nie jestem pewna czy to na pewno o to chodziło:
1) dlaczego anna utopila samare??
Bo Samara była odpowiedzialna za wszystkie nieszczęści
2)dlaczego samara zabijala ludzi??
To było w tym filmie tajemnicą
3)dlaczego nie zabila rachel??
Bo ona sprawiła że więcej ludzi usłyszało o Samarze (zrobiła kopię)
4)kto nakrecil kasete??
też sie zastanawiam
5)dlaczego samara zabila noah? przeciez pomagal rachel
Ale on nie skopiował filmu i nie powiedział nikomu dalej o Samarze
6) dlaczego samara na pytanie doktora(nie pamietam jakie) powiedziala: "... to sie nigdy nie skończy"?? o co chodzilo?
Nigdy sienie skończy jej bezsenność a co za tym idzie ludzie nadal po obejrzeniu filmu będa ginąć.
A i tylko poprawka do tej Rachel - ona skopiowała kasetę i pokazała komuś, tak trzeba było postąpić żeby przeżyć ;).
Jeśli chodzi o to kto nakręcił kasetę, to polecam przeczytanie książki Koji Suzuki "Ring". Tam ten wątek jest troszkę bardziej rozwinięty. Po wnikliwym obejrzeniu kasety - dosłownie klatka po klatce - bohaterowie zauważają, że w mniej więcej równych odstępach czasu ekran na ułamek sekundy robi się czarny. Okazuje się, że są to mrugnięcia oczu. Tak więc później okazuje się, że Sadako (tu Samara) stworzyła tę kasetę siłą umysłu. Pozdro.
1. dlaczego anna utopila samare??
Samara widziała różne okropne rzeczy. "Wytwarzała" je i powodowała, że oddziaływały one na innych. Dlatego konie na farmie Morganów w pewnym momencie oszalały. I podobnie Anna, pomimo iż pragnęła mieć dziecko, nie mogła wytrzymać w obecnosci Samary. Dlatego zdecydowała się najpierw na terapie Samary a potem na zabicie jej.
2. dlaczego samara zabijala ludzi??
Bo ludzie w życiu ją skrzywdzili. Wszyscy, których spotkała nie wytrzymywali jej obecności. A ona chciała tylko akceptacji, wysłuchania, tego co każdy z nas. Stworzyła dlatego kasetę. Kto ja obejrzał i pokazał drugiej osobie, czyli wysłuchał ją ten przeżył.
3. dlaczego nie zabila rachel??
Nie zabiła Rachel , bo ta na samym początku filmu skopiowała kasetę dla Noah, a ten ją obejrzał.
4. kto nakrecil kasete??
Samara widziała pewne rzeczy, one istniały w jej podświadomości. Część z nich stworzyła na kliszach, w stodole wypaliła siłą swojego umysłu drzewo. Gdy Anna wrzuciła ja do studni, tam gniew Samary tak się wzmocnił i upostaciowił, ze wypalił później na kasecie obrazy które Samara widziała przez swoje życie. Przeklęty Film jest takim dziennikiem z życia Samary.
5. dlaczego samara zabila noah? przeciez pomagal rachel
Pisałem juz wcześniej. Noah nie skopiował kasety, dlatego zginął.
6. dlaczego samara na pytanie doktora(nie pamietam jakie) powiedziala: "... to sie nigdy nie skończy"?? o co chodzilo?
Chodziło o obrazy, które wytwarzała Samara. Powiedziała, że to robi i nigdy nie przestanie. Skoro w życiu nie przestaławała, to po śmierci obrazy z całego jej zycia musiały krążyć ciagle, za pomocą kasety.
Osobiście mnie trochę dziwią te pytania, bo przecież są one kluczowe dla całego filmu i to wokół nich kręci sie cała akcja. Trochę nieuważnie trzeba było chyba ogladać, zeby odpowiedzi na nie nie wyłapać.......