PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Siemka mam pytanie, czy zna ktoś jakies bardzo straszne horrory?? Podkreślam BARDZO. Ten "The Ring" nie zarobił na mnie większego wrażenia ......---nie był straszny...:(, Mi chodzi o to żeby film naprawde wystaszył i najlepiej nie było w nim za dużo krwi... Podobno Klątwa jest straszna, i Shuter - Widmo ?? Więc jak ktoś zna jakieś straszne produkcje to prosze o wypisywanie ich w tym temacie. Z góry dzięki... :*

ocenił(a) film na 5
mkamill

ja nie znam żadnych strasznych filmów bo sie ich potem boję;-) ale wpisuje się, bo nikt ci na razie nie odpisał, a nie chcę, żeby ci było smutno;-) mnie w ogóle i tak poza tym najbardziej przestraszył amityville horror, ale moja koleżanka cały czas ziewała, he, więc wiesz, natomiast filmik który ją przestraszył to stay alive, który jako jedyny horror nie wzbudziłą we mnie żadnych uczuć heh;-) a ja się boję wszystkiego;-/. o i jeszcze horror "walentynki" jest ....hm...genialny!!!!! ryłam ze śmiechu po prostu mistrzostwo. taki straszny,że strach się bać;-p

ocenił(a) film na 8
kffiateq58

wiesz jeżeli nie wystrasza cie te filmy to mogę zaproponować inne tytuły. filmy których nie wyczytasz w gazecie i nie obejrzysz reklamy w tv. mnie to zainteresowało ale po obejrzeniu "Man Behind The Sun" zreszta zobacz sam a szczegóły weidz sobie na użytkownika o tej samej nazwie a tam już dowiesz sie reszty. ps ogladanie takich filmów nie jest łatwe podam pierwszy powód trudno je zdobyć.

ocenił(a) film na 5
mkamill

-Wzgórza mają oczy
-Zejście
-Dom woskowych ciał
-Evil dead
-Halloween 20 lat pózniej
-Piła(cała seria)
-Oszukać przeznaczenie(cała seria)
Dla mnie były straszne:)Polecam sie na przyszłość:)

opal28

Siemka, oglądałem "oszukać przeznaczenie 3" nie było wogłóle straszne, Piła 2 TROCHE MNIE WYstraszyła....pozostałych nie miałem okazji obejrzec, podaj mi swój numer Gadu- Gadu , to popiszemy o filmach.... odp. :)

mkamill

cze, wszystkim, to jak tylko tyle znacie dobrych horrorów?? Myślałem że będzie ich więcej, prosze niech się ktoś odezwie na moje gg, albo poda swoje, pogadamy o fajnych, dobrych filmach, Oto moje gg: 10130055, Wszystkich chętnie zapraszam, narka. Myślę ze sie ktos odezwie. :), <lol2>

ocenił(a) film na 9
mkamill

A może Ty taki strasznie twardziel jesteś, że niczego się nie boisz? <lol2>
Nie będę Ci podobać tytułów naprawdę przerażających i psychodelicznych filmów, których sama staram się unikać, bo się boję o psychikę młodych ludzi ;D. Natknęłam się na parę Twoich eee postów, mkamil 13, i zastanawiam się, czy piszesz na tym forum, bo masz coś do powiedzenia, czy po prostu chcesz pobić rekord osób piszących do Ciebie na gg. "pogadamy o filmach" też mi tekst ;]

ocenił(a) film na 9
Natos

tam miało być :podawać*, nie podobać.

Natos

podasz gg czy nie?????????????????, co mam przez to rozumiec??

mkamill

to że jestes zalosny z tym twoim nr gg...

SummerWine

youtube.com/watch?v=o-Y82ifoTjs

:)

jak dla mnie to Widmo (shutter) jest naprawde niezle.. tak jak wiekszosc azjatyckich horrorow, po prostu tam panuje inna kultura... skupienie na mistycznej a nie brutalnej(krwawej) stronie zła ;)

opal28

-Wzgórza mają oczy - zdecydowanie nie polecam
-Zejście - może być ale żadna rewelacja
-Dom Woskowych Ciał - jak chcesz zobaczyć Paris z dziurawą głową to obejrzyj
-Evil Dead - nie widziałem ;)
-Piła - polecam (mimo wszystko II i III robione na siłe)
-Oszukać Przeznaczenie - film ciekawy ale jak ma już 3 części to można się znudzić

Ja bym proponawał filmy japońskie one naprawde mają klase!

ocenił(a) film na 9
opal28

-Hmm... Wzgórza mają oczy i Zejście mam zamiar obejrzeć ale oglądałem Droga bez powrotu i ten film nie jest staszny .. a ma podobna fabule do tych dwoch filmów.
-Piła też nie jest straszna .. no może troche ;p
-Oszukać przeznaczenie to raczej taki thriler (nie wiem jak sie pisze xD) niż horror :P

Ogólnie te filmy o ktorych napisalem nie są zbyt straszne jak dla mnie a ja mam 12 lat xD

mkamill

Nom polecam film:
*"Klątwa Ju-On" ale japońską wersję
*"Shutter-Widmo"
no i od biedy "Dom woskowych ciał"

mkamill

Nadal pamiętam, jak bardzo mnie wystraszyły w kinie "Egzorcyzmy Emily Rose" i "Zejście". "Znaki" strasznie trzymały w napięciu. Ale najstraszniejszym filmem, który widzialem było "Chakushin Ari", czyli "Nieodebrane połączenie". Tak się bałem, że już w jednym momencie nie mogłem patrzeć, ale oglądałem do końca, bo chciałem wiedzieć jak się skończy. A jak słyszę ten dzwonek, to jeszcze mnie dreszcze przechodzą.

ocenił(a) film na 10
mkamill

Phi ;P Nie rozumiem, jak można się bać filmów? ja się (DOSŁOWNIE) żadnego filmu nie potrafię bać :( a chciałbym. Np: na halloween w kinie, w momentach gdy wsyzscy piszczeli ja się śmiałem na cały głos ;( Może dlatego, że od kiedy skończyłem 5 latek, to już stare horrory jak "żywe trupy" i inne Jasony oglądałem?? Tak czy siak, nie ma strasznych filmów... ;(

ocenił(a) film na 9
Ardhiel

Hmm taa jeśli się próbujesz popisać (żałosne) pokazać jaki jesteś twardziel i niewrażliwy na strach to nie jest to dobra droga...
No ale chyba zachowujesz sie dojrzale i nie o to chodziło może nie masz wyobrazni i nie możesz sam siebie przekonać na czas filmu ze to nie film...
A i śmianie się w kinie na cały głos to zachowanie 12leniego zasmarkańca który przeszkadza innym w oglądaniu filmu trochę kultury jak cię nie przeraża to po prostu staraj się wczuć w film i licz że następną cię przestraszy
Gy skończyłeś pięć latek to oglądałeś już jakieś tam horrory (co z tego wynika??)
Są straszne filmy tylko trzeba trochę wiary wez np klątwę ( pierwszy raz )
usiądz samemu w nocy jak możesz ze słuchawkami na uszach i skup się na filmie nie wolno mówić sobie to tylko film tylko starać się go odebrać jako rzeczywistość może to pomoże...

ocenił(a) film na 8
mkamill

Mnie tak ogólnie mało które horrory przerażają, a szkoda, bo chciałabym od czasu do czasu tak porządnie się "pobać" :D. Noo, jedyne co na mnie zrobiło wrażenie to "Klątwa", ale to tylko jak oglądałam za pierwszym razem, dosłownie potem jak słyszałam ten dźwięk (siostra bardzo czesto mnie tak straszyła ;) to się trzęsłam, ale potem po jakimś roku obejrzałam ten film jeszcze raz i nie mogłam się nadziwić co mnie tak w nim przeraziło :)

ocenił(a) film na 8
anianana

heh ja mialam cieżkie zycie po obejrzeniu klatwy .. niby w nim nic strasznego ale ten dzwiek .. brr .. naprawde może przerazić .. moi znajomi baaardzo czesto wykorzystywali to zeby mnie nastraszyć ... oglnie widok tej kobiety i małego chłopca był taki jakiś zły .. ;p

ocenił(a) film na 9
anianana

Horrory ogląda sie raz by się bać pózniej już nie ma elementu zaskoczenia.
Ten dzwięk tez wykorzystuje czasem do straszenia ( skuteczny po filmie ale nie tylko):).
Klątwa miała w sobie "to coś" co ma kilka horrorów...

użytkownik usunięty
Bartosz33_pl

o co chodzi z dźwiękiem? może ktoś podać jakiś link do filmiku, gdzie on jest? nie oglądałam "klątwy".

mkamill

Polecam film Blair Witch Project, oczywiscie 1 czesc. Po tym filmie, mozna sie bac ;];];] Pozdro. ;]

ocenił(a) film na 10
krokodyleq

faktycznie, najlepszy horror jaki znam..... goraco polecam

ocenił(a) film na 8
mkamill

Hmm ja nie znam jakis przerazajacych, ale mnie "Labirynt Fauna" przestraszył.. nie jakoś szczegolnie, ale jakos dziala na widza..

Pozatym Stay Alive bylo tez w miare straszne

mkamill

Ja polecam: Piła III i Klątwa II. To są jedyne strszniejsze filmy jakie widziałam.

ocenił(a) film na 1
by_adzia

Halloween polecam en film Johna Carpentera z 1978r.

ocenił(a) film na 9
mkamill

Klątwa dobra jest i ten dzwięk upiora heh miodzio

mkamill

Weź sobie obejrzyj Hellraisera... może cię nie tyle przestraszy co poczujesz odrazę bo troszku w nim sadomasochizmu...A tak moim zdaniem to te wszystkie post japońskie filmy typu Ring Klatwa Widmo nie mogą już straszyc bo przecież jedno w nich i to samo, podobnie wrzucic można do jednego worka trzy częsci piły hostele sadystę każdy z nich trąca mi filmem The Cube...Zresztą jak nudzą cie nowe filmy aż nadto nasycone efektami to sięgnij po starsze filmy np. Egzorcysta czy Omen mają zajebisty ciężki klimat albo Helloween w którym o dziwo nie ma aż takiego rozlewu krwi mimo wszystko napięcie jest niesamowite pozdro

ocenił(a) film na 1
Obywatel_Kane

Racja!!! Hellraiser to cudo!!!koniecznie

Diniej

No właśnie ogólnie widzę że Hellraiser jest mało popularny a przecież jest to film niesłychanie makabryczny...na taki obraz piekła nie byłem przygotowany...zostane księdzem nawrócę się:-))

ocenił(a) film na 3
mkamill

ja proponuje obejzec japonska wersje ringu

ocenił(a) film na 1
jasna_cholera

ja też

mkamill

Horror nie ma na celu wystraszyć jakąś gębą lub dużą ilością krwi. Od tego są bajeczki dla dzieci, a ring trzeba zrozumieć żeby się go wystraszyć. Horrory trzymają pod napięciem widza i całe napięcie w ciebie trafia w końcowej scenie, gdzie książę i księżniczka nie są razem na zawsze i nie żyją długo i szczęśliwie.
Polecam lśnienie, ale jeszcze bardziej polecam książkę..

mkamill

szczerze mówiąc takich filmów jak `Piła, Wzgórza mają oczy` itp. nie robią na mnie wrażenia.. bo tam gdzie `krew się leje` to mnie nie przeraża. najgorzej jest z tymi filmami które działają na psychikę.. zostawiają jakieś pytanie.. na które nie znamy odpowiedzi. jak np.
The Blair Witch Project, The Ring, Klątwa..itp.

slamcia

- Coś
- Halloween
- Martin
- Noc żywych trupów
- Hellraiser
- Egzorcysta
- Omen
- Głowa do wycierania
- Piątek 13-tego
- Niech żyje śmierć
- Koszmar z Ulicy Wiązów
- Lśnienie

Futures_claw

Właaaśnie, Coś (The Thing) nikt nie wymienił, a to bardzo dobry film jest. Co prawda już stary i 'cos' wyglada dosc tandetnie ale film ma klimat... Podobalo mi sie szczegolnie zakonczenie, a ze bylem mlodszy i film lecial na jedynce w nocy to pozniej zasnac nie moglem, jakos tak sie przejalem.. Czlowiek zastanawia sie co dalej, co gdy swialo zgasnie, czy cos jest w ktoryms z nich, no i ten sygnal na końcu jest naprawde genialny... Wszystko buduje taki klimat niepewnosci, chłodu...
Cos to jeden z najlepszych hollywoodzkich filmów grozy, nie straszy tandetną brutalnością, a budując napięcie i pozostawiając w niepewności ;)
Świetny film do oglądania samotnie w nocy, mimo że to nie jest taki typowy horror ;)

mkamill

Szkoda że nikt nie wymienił tutaj "Miasteczka Twin Peaks", jeśli chodzi o klimat i napięcie to nie ma takiej drugiej produkcji. Polecam...ale trzeba oglądnąć wszystkie odcinki.

mkamill

SILENT HILL jest dobre :) ale nie wiem czy cie przerazi

Violettelle

Ludzie po pierwsze musicie wiedzieć jaki typ horrorów budzi w was groze:
1.Horrory które opierają się na makabrycznych scenach w których jest mnóstwo krwi flaków i ogólnie makabreska i na tym opierają swoją "straszność"(z tego typu filmów polecam:Wzgórza mają oczy,Wrong Turn 2,Piła,Hostel,Teksańska Masakra Pilą Łańcuchową...)
2.Horrory według mnie bardziej wybitne w których jest tak naprawde mało rzeźni a wzbudzją w widzu strach bardziej pod względem psychologicznym,jest to według mnie strach na głębszym poziomie,są to filmy w których sama historia przedstawiona potrafi przestraszyć i takie właśnie horrory uwielbiam;-)(japońskie są super chociaż ostatnio zbyt dużo ich wyszło i wszystkie są robione na jedno kopyto:-(komercja się kłania,Ring w wersji amerykańskiej jest super-historia Samary rządzi!Silent Hill jest bardzo dobry pod warunkiem że ktoś grał i czaji klimat chorego miasta Cichego Wzgórza ponieważ sam film nie jest w stanie oddać tej psychozy która otacza gracza.
Ja oglądam horrory od małego i do dzisiaj mnie straszą:-)Zwłaszcza jak oglądam sam-KOCHAM strach wywoływany przez ten gatunek i współczuje tym którzy go nie zaznają:-/
POZDRO!!!

ocenił(a) film na 4
mkamill

Zejście - najlepszy straszny film jaki oglądałem

stantom1982

Czytam i czytam hmmm...

czy ja gdzies widzialem silent hill ? czy ja widzilem wzgorza ? hehe

prosze was ja nie wiem czy nawet w opisie w miejscu gatunek maja horror a jesli tak to tylko tam, a co do pseudo zdziadzialych remakow dajmy sobie spokoj bo chyba nie mozna nikogo nagradzac za to ze wzial pomysl od Nakaty
wstawil gownianych amerykanskich aktorow dodal gownie sceny z jakimis koniami i dupa ... i ze to niby dobry film przecierz to nawet nie ich pomysl ... protoplastom tego stylu horrorow mam na mysli ver. jap. bylo zaprzestanie obrzydzania ludzi kolejnymi odpadajacymi czastkami ciala krwi na scianach hollywodzkich standardow zlamanej nogi i braku zasiegu w komorce nie wstominajac juz o chlodnicy tylko jak najmniejsza brutalnoscia a przede wszystkim fabula i muzyka wprowadzenie ludzi w swego rodzaju trans dzieki ktoremu widzac nawet odbicie w tv sadako, serce szybciej nam bije. Polecam naprawde zainteresowaniem sie lepszymi filmami bo skoro silent hill was straszy to boje sie spytac co bylo po transformersach.

mkamill

"Nosferatu - symfonia grozy", sam jeszcze nie ogladalem ale podobno bardzo dobry.
PS. film ten to kino nieme, pochodzi z 1922 roku

ocenił(a) film na 8
wasyll

bardzo ciężko jest z tymi horrorami,naprawdę mało obecnie mnie przeraża(co innego w dzieciństwie,nawet chuckiego się bałem :P). Hmm polecam japońskie horrory("Klątwę" oglądałem sam w tv i troszkę się bałem),Ring jedynka jest bardzo dobry(te twarze),z gore BARDZO polecam Evil Dead 1(coś pięknego,klasyka). A mało kto z was wspomniał o filmach z kategorią "od 21 lat",one naprawdę potrafią przerazic,człowiek obawia się tego co spowodowało że film ma to ograniczenie heh,polecam np."Nieodwracalne"(makabryczne sceny które siadają na psyche)

Jinxters

Ja sie prawie wszystkich horrorów boje ale oszukać przeznaczenie to dla mnie nie jest wogule straszne

yQuQ

Może ktoś już tu pisał, ale najstraszniejsze są horrory japońskie. Taki Ring na przykład jest remake'iem japońskiego "Ringu".

Ulufful

Ja tam kocham horrory od dzieciństwa...
Lubie te mistyczne, masakryczne, ale takie z potworami nie robią na mnie najmniejszego wrażenia...
Oglądałam oryginalnego Nosferatu z 1922:D:D
Jedyne co mnie w nim dobijało to to, że przez całe cztery godziny leci ta sama muza, to jest straszne:P
Klątwa, mi się niezbyt podobała... nie wydawała mi się wogle straszna...
Świetne za to było Widmo:D Tego to już się bałam:)
The Ring - nie bałam się go, ale i tak mi się podobało...
odebrałam go jako ciekawy film, a nie jakiś przerażający horror;]
Dark Water to rzekomo żenada... obejrzałam... pomyślałam i doszłam do wniosku że nie jest taki zły, ale straszny też nie...
Piła była dobra... To nie tylko prymitywna maskara...
Doszukałam się w nim ukrytego sensu:P Ludzie rzadko to zauważają, ale niektóre filmy tego typu mają morał:}
Oszukać przeznaczenie I, II, III to genialne filmy!!!
Zestresowały mnie bardzo, bo nie są straszne, ale po prostu okropne:/

ocenił(a) film na 7
mkamill

Ja polecam "Egzorcysta" z 1973r. Naprawdę może przestraszyć w niektórych momentach(zwłaszcza druga połowa filmu). Ze współczesnych to polecam "Przeklęty", "Oko" 2002, "To"(ten klaun może wywołać strach). Także "Teksańska masakra piłą mechaniczną - początek" może cię przestraszyć.

mkamill

Jak dla mnie dobry horror to nie tylko sama sieczka i morze krwi ale mroczny klimat i tajemniczośc oto filmy które są według mnie naprawde dobre i potrafią wystraszyć:
-Klątwa 2
-Szóśty żmysł
-Egzorcyzmy Emily Rose
-Blair Witch Project
-Shuter - Widmo

ocenił(a) film na 6
mkamill

nie wiem czy zostało to już wymienione ale polecam "Egzorcyzmy Emilii Rose" :D pozdro :) zapraszam do siebie xD

ocenił(a) film na 6
mary_czery

ps. źle napisałam xP xD ma być Emily :D :D :D

użytkownik usunięty
mary_czery

Szósty Zmysł, matko! Ale się tego cholernie bałam...w ogóle jestem wyczulona na horrory i ich nie cierpię, ale ten film to nie jest horror, a wprawił mnie w taki no nie wiem jak to powiedzieć...aj aj aj!
A Labirynt Fauna, co tam było strasznego? No oprócz całego tego klimatu strasznej wojny domowej, chodzi mi o momenty (jedną z drastyczniejszych scen było roztrzaskanie głowy *kogoś tam* przez tego "chorego" ojczyma...).