PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223660
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Masakra

ocenił(a) film na 7

Nie lubię horrorów, ale obejrzałam ten film z chłopakiem bo bardzo nalegał. Nie dość, że przez tydzień bałam się umyć głowę (włosy Samary ;p i te sprawy) to jeszcze miałam problem aby odebrać telefon. W dodatku chłopak miał z tego świetną polewkę, a na komórce nagrał mi kwestię Samary i ustawił tak , że telefon dzwonił do siebie co pół godziny i puszczał ogólnie znane "You die in 7 days". Za pierwszym razem o mało nie dostałam zawału.
Na marginesie - nie jesteśmy już razem ;)

ocenił(a) film na 7
Casablanca01

To dobra polewka musiała być skoro już nie jesteście razem :D

ocenił(a) film na 7
Casablanca01

Trzeba przyznać, że Twój chłopak ma ciekawe poczucie humoru... Chyba bym go polubił ;p
Co do filmu to też wywarł na mnie niemałe wrażenie. Telefonów co prawda się nie bałem, ale parę razy mi się śniło, że uciekam przed Samarą ze studni...

ocenił(a) film na 7
Casablanca01

Ja za to miałam tak że oglądałam ten film z kolegą i koleżanką i nagle ktoś do mnie zadzwonil z zastrzeżonego pare razy:\ okazało sie ze to moj brat. Nie odzywałam sie do niego tydzień :c

Casablanca01

haha czyli po prostu dobry horror :D

Casablanca01

Jestem ciekawa tego filmu, ale chyba nie odważę się go obejrzeć. Oglądałam w życiu tylko jeden horror i wiem, jak takie filmy na mnie działają. Nie mogłabym spać przez tydzień ;)

ocenił(a) film na 7
Kratka151

Pewnie, nie ma co oglądać na siłę :). Ja osobiście jestem typem takiej "masochistki", bo postanowiłam spróbować się przekonać do tego rodzaju filmów - jak na razie nieskutecznie. Dotąd jedynym wynikiem moich starań jest zwiększone zużycie prądu, bo w nocy zapalam wszystkie możliwe światła ;)

Casablanca01

Przeciez on wcale nie jest straszny! Jedyny horror, ktory zrobil na mnie wrazenie to Blair Witch Project

Casablanca01

Nie traktuj tak poważnie horrorów, chyba że są oparte na prawdziwych faktach.

ocenił(a) film na 6
Casablanca01

eee ta wersja jest spartaczona przez Amerykancow;) lepszy "The Ring" to rzecz jasna japonski (oczywiscie moim skromnym zdaniem):)

Samara moze Sadako buty wiazac:)XD

http://www.filmweb.pl/film/The+Ring+-+Kr%C4%85g-1998-35065

a w dwojce http://www.filmweb.pl/Ring2 polecam scene gdy matka Sadako czesze wlosy przed lustrem a nastepnie zauwaza ze jest obserwowana i wychyla sie z boku z demonicznym spojrzeniem (najlepsza scena grozy moim znowu zdaniem):)

pozdro:)

P.S.

polecam rowniez "Widmo" (dzieku ktoremu nie bedziesz chciala ogladac zdjec;)) ale wersje tajlandzka:)

http://www.filmweb.pl/Shutter.Widmo

bo jak zwykle amerykanska jest do bani;)

http://www.filmweb.pl/film/Shutter+-+Widmo-2008-270589

ocenił(a) film na 7
Casablanca01

To głupi był ten Twój chłopak. XD

ocenił(a) film na 7
Vanessa17

Kiedyś podobało mi się jego oryginalne poczucie humoru... aż nie wypróbował go na mnie ;)

Casablanca01

ja tez mam z tym filmem traumatyczne wspomnienia... i raczej nie ogladne go juz nigdy :)
wybralam sie do kina z moim chlopakiem ( byl to pewnie 2002 lub 2003 rok ) i przy zakupie biletu dostalismy od Pani w kasie kasete video. hmmm...??
nic kompletnie nie wiedzialam o tym filmie... po 15 minutach seansu mialam dosc i generalnie w meczarniach dotrwalam do konca seansu... po wyjsciu z kina zagadywana przez droge powrotna przez mego ukochanego na rozne tematy , nie odezwalam sie ani slowem.... mialam taka masakre w glowie ze ho ho, a on jeszcze wieksza ( moim zachowaniem :) po wyjsciu a raczej wybiegnieciu pod domem z samochodu udalam sie prosto do piwnicy, konkretnie do kotlowni :), otwarlam piec ( a byla to pozna jesien lub nawet zima ) i bez zastanowienia, mrugniecia okiem wrzucilam kaseta video w otchlan plomieni :) wtedy dopiero emocje opadly....
p.s. do dzis jestesmy razem :) szczesliwie :)
ta sytuacja ,a dzis juz anegdota nadal krazy w naszym towarzystwie i wszyscy maja polew nad moja panika zwiazana z tym filmem. sama juz sie z tego smieje :) i doprawdy nie jestem ciekawa co bylo nagrane na kasecie... ale chyba wszyscy wiecie.... milego seansu :)

ocenił(a) film na 9
Casablanca01

Chłopak ma boskie poczucie humoru :D Ale jak na kogoś, kto nie lubi horrorów dobrze to zniosłaś, ja po obejrzeniu japońskiego oryginału (a horrory lubię i to bardzo) nie spałem przez miesiąc. Tydzień schiz to niezły wynik ;)

ocenił(a) film na 7
pawelecki96

Właśnie słyszałam, że oryginał jest dużo straszniejszy więc go sobie odpuściłam. Chyba bym nie przeżyła seansu, jak na tym (a właściwie po nim) o mało nie umarłam ze strachu ;).

ocenił(a) film na 9
Casablanca01

Sam seans straszny nie jest, to film z gatunku "zesraj się z domysłów" ;) Prawdziwa schiza zaczyna się po obejrzeniu. Podobnie jest z Klątwą, chociaż to już nawet podczas oglądania potrafi dreszczyk wywołać.