PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

moim daniem najstraszniejsza scena to była ta kiedy ta kobieta otwiera szafe a tam siedzi ta dziewczyna i miała taką zniekształconą twarz (aż ciarki mi przeszły) no i jeszcze pierwsze sceny z tymi dwoma dziewczynami (to było chyba najstraszniejsze)

TheDayTheEarthStoodStill

no ,w ogóle cały film był straszny i wg mnie to najlepszy horror jaki widziałem a widzaiłem go w wieku 9lat:P

kps2

Wg.mnie najstraszniejsze jest zakonczenie,tzn.finał,w którym wreszcie dokładnie widać,w jaki sposób Samara zabija swoje ofiary.
I cały film ma atmosferę grozy,niepokoju-nie wiadomo,co się zdarzy w następnej scenie,czym znów zaskoczy nas reżyser,i najważniejsze-czy będzie to przerażające.

ocenił(a) film na 8
kps2

a mnie przechodzą ciarki, wtedy, kiedy ten obraz na tv się pojawia. :-)

TheDayTheEarthStoodStill

A mnie gdy ta szmata wychodzi z telewizora

ocenił(a) film na 9
TheDayTheEarthStoodStill

a jak dla mnie film ma ciekawą historię, ale straszny nie jest ;/

ocenił(a) film na 8
TheDayTheEarthStoodStill

Zgadzam się z pierwszą wypowiedzią, aż podskoczyłam na kanapie, ale ogółem to cienki horror pod względem takich łaał momentów. Aaa i jeszcze scena jak mamuśka zakłada jej na łeb worek, brrr.

TheDayTheEarthStoodStill

Nie lubię horrorów bo nie lubię się bać, ale z ciekawości trochę horrorów się obejrzało i najmocniejszym z nich był the RING i najmocniejsza scena jaką widziałem czyli jak ona wychodzi z telewizora i POWOLI idzie do tego typa. I to jest mistrzostwo, żeby człowieka straszyć całą sceną a nie ułamkiem sekundy.

Dakari

tylko moja wypowiedź tyczy się japońskiej wersji ;p

Dakari

film widziałam dość dawno.. ale pamiętam, że faktycznie były sceny , które naprawde nieźle mnie nastraszyły.. nie obyło się bez podskoczenia na fotelu.. generalnie świetny horror..
jednak przyznam że kiedy później miałam okazję zobaczyć jedna z części "Strasznego filmu", w którym zostały sparodiowane niektóre sceny z "The Ring" film stracił w moich oczach na tzw. "strasznośći".. niczego mu nie ujumuje rzecz jasna.. po prostu kiedy ujrzałam sceny w wydaniu na wesoło zmienił się mój stosunek do nich..
ale to rzecz jasna tylko moje subiektywne odczucie..

filmofaniak

Ja gdy widzę nagranie z tej przeklętej kasety to zawsze przechodzą mnie ciarki po plecach.

NeonX8

Hej mam pytanie jakie było zakończenie ??Boniestety nie zdążyłam obejrzec do końca.. Ale horror poprostu Extraa..Cały czas wrzeszczalam oglądając to ..Ajś napiecie było super..
Prosze o szybką odpowiedź..ByEe ;*

TrusKaWeEeCzka

Bo niestety * sorki za błąd :))

<za krótki>

ocenił(a) film na 7
TrusKaWeEeCzka

ta mala co wychodzila z tv zamkneli w kaftan, tamta laska zginela a kasete przez przypadek puscili w tv na cala Japonie