PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Jakim cudem nieżywy Noah, przeprowadził się z podłogi na fotel?

ocenił(a) film na 6
teenspirit

Noah?? Chyba nie o japońskim filmie mówimy...

ocenił(a) film na 9
taoisian

jesteśmy na forum o amerykańskiej wersji

ocenił(a) film na 7
teenspirit

Właśnie też się zastanawiałem jak Noah znalazł się na fotelu a nie na podłodze. Prawdopodobnie Noah przy ostatkach życia próbował uciekać.

Vacillator

Być może próbował uciekać, ale myślę że prawdopodobne jest też przeniesienie go przez Samarę.
Ale i tak pozostaje to w kwestii niedopowiedzeń.

Vacillator

próbował uciekać? przy tym co robiła Samara swoim ofiarom nie mieliby żadnych szans na ucieczke. To samo było z Katie..powiedzcie jakim cudem znalazła sie w szafie gdy umierała na środku pokoju? jakby były przedłużone te sceny to napewno Samara tą swoją niezrozumiałą siłą kontrolowała ich umysły i naprowadzała je na pewno gdy jeszcze żyli! Czemu po 7 dniach, bo taka była jej wola, chciała zamęczyć psychicznie ofiare a puźniej zabić. Jest też ciekawa żecz dotycząca Josha chłopaka Katie gdy umierał w tym samym czasie. Skoczył z wysokości i popełnił samobójstwo. Cała grupka oglądała ten film więc Samara musiała jakoś bardziej skupić sie w jednym momencie żeby wszystkich zabić, każdemu co innego robiła z psychiką. Myśle że dobrze że te sceny nie są przedłużone, makabrycznie by to wyglądało

dejwidoX

"próbował uciekać?" - oczywiście że próbował, kazdy by próbował podobnie jak Noah. Lecz nie to jest istotne, istotne jest to na ile Samara "pozwalała uciec" swojej ofierze, a dokladniej mówiąc łudziła je że są w stanie uniknąć śmierci. To ona w pełni kontrolowała ich ostatnie sekundy życia, bawiąc sie nimi mówi - twoje życie jest moje i mogę je odebrac w każdej chwili. Nie zabijała ich od razu tez z innego powodu. Tak jak jej wcześniej, tak teraz ona chciala zadać swym ofiarom jak najwięcej bólu nasysając sie ich cierpieniem.

Co do miejsca smierci Noah to musiała ona nastąpić w fotelu. Musiało mu sie udać do niego doczolgać resztkami sił fizycznych i psychicznych i wtedy Samara odebrała mu życie. A film nie pokazuje wszystkiego sekunda po sekundzie. Może bardziej logiczne byłoby gdyby znależli go martwego na podłodze, ale nie trzeba byłoby wtedy uruchamiac wyobrazni, wszystko byloby takie oczywiste i zarazem nudne.

jablonvioline

Zgadzam się- Samara podejmowała rodzaj gry ze swoimi ofiarami. A odruch ucieczki Noaha byłby jak najbardziej oczywisty, ale myślę że przeważa tu koncepcja przeniesienia ciała przez Samarę, podobnie jak ciała Katie,w końcu dla kogoś kto potrafi tak wykorzystać siłę myśli to pestka. W sequelu ''The Ring'' też mamy do czynienia z tym zjawiskiem.

Lilith_33

ciekawe też gdzie wtedy była Becca jak Katie weszła do pokoju.. ja kompletnie nie wiem, ale jakbym miał zgadywać to schowała sie w szafie żeby przestraszyć Katie, a ona umierając weszła do tej szafy hehe, albo była w łazience. I to jest też ciekawe że osoby które nie oglądały kasety a ofiary umierały obok nich doświadczały siły Samary która sie o nich ocierała i puźniej wiedzieli jaka jest ta dziewczynka znali jej życie i metody. Wkońcu puźniej Becca w szpitalu powiedziała Rachel ile jej zostało jeszcze dni

dejwidoX

Przyznam, że nigdy dotąd nie wpadłam na pomysł, by Becca schowała się w szafie w celu przestraszenia Katie;) Ale, oczywiście, istnieje taka możliwość, musiałoby to być naprawdę makabryczne.
Rzeczywiście, osoby będące świadkami morderstwa Samary przejmowały cząstkę jej wiedzy i energii, ale nie sądzę że znali jej całe życie i wszystkie metody;)