PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223679
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

USA - Japonia
Jaka wersję lubicie bardziej??
Ja osobiście zaczołem oglądać japońską wersję ale po kilkunastu minutach wyłączyłem. Postaram sie jednak ją objżeć.

Humphrey_Bogart

TEn cały film jest wogłóle nie straszny, po co go wogłóle oglądać, mówie o wersji Amerykańskiej i Japońskiej.....oo...a zapytam przy okazji.. Klątwa jest straszna??

mkamill

Humphrey Bogart - podaj mi swój nr. gg. Pogadamy o filmach, o i czy nie zauważyłeś ze The Ring miał taki zielony odcien?? Mój gg to 10130055

użytkownik usunięty
Humphrey_Bogart

japońska wersja ma taki klimat moim zdaniem a amerykanie stawiają zawsze na dużo krwi np poruwnajcie sobie dziewczunke z ringu z wersji japońskiej i amerykańskiej "ta z USA" :D jest bardziej przerażająca taka trupiasta lol jakby to określić,amerykańska była bardziej strasza

cze, daj mi swój nr gg pogadamy o filmach,

mkamill

Japonską ogladałam dwojkę, amerykanską jedynkę więc nie mam porównania.

W japońskiej sie pogubiłam... ;/

Liriel_

Niestety wszystkie remaki (Ring, Grudge, Dark Water itp.) są strasznie nudne i nie straszne, tyczy się to również oryginałów.

Humphrey_Bogart

Dla mnie bez wątpienia lepsza jest wersja japońska. Amerykańska nie jest wcale straszna.

ocenił(a) film na 9
Humphrey_Bogart

Jak dla mnie amerykańska ma świetny klimat i owszem, jest straszna. Mam wrażenie, że japońską cechuje większe okrucieństwo obrazu. Hideo Nakata jakby mniej skupił się na estetyce, a bardziej na ukazaniu Sadako w pełni brzydoty, jako osobę odrzuconą i przez to okrutną (jest to wyraźnie pokazane zwłaszcza w "Ringu 0"). Natomiast wersja amerykańska ma świetne zdjęcia, boską muzykę Hansa Zimmera. Ten film ma swoją atmosferę i jakość, co sprawia, że nie patrzę na niego jak na horror, ale też jak na film. Poza tym Naomi Watts grała super. Amerykańska wyeliminowała różne, denerwujące i nudne wątki z japońskiej. Np. scena wykopywania studni trwała strasznie długo, co trochę irytowało.
Generalnie duży plus dla amerykańskiej ;)

Natos

naoto , podaj mi nr gg, popiszemy o filmach ok?