7,3 10  ocen
7,3 10 1 10
The Sims
powrót do forum filmu The Sims

O grze ,,The Sims'' jest opinia, że jest ona robiona głównie dla dziewczyn...
ta opinia powstała dla tego, że w grę w zwykłe życie mogłyby grać tylko dziewczyny (taka rozwinięta zabawa w dom)...
Zauważyłem, że rzeczywiście w simsy gra najwięcej dziewczyn, ale w większości przypadków dziewczyny wogóle nie wykorzystują możliwych opcji w tej grze!
Dziewczyny najczęściej grając w simsy (nie wszystkie) właśnie grają w zwykłe życie, nudne... robią sobie rodzinkę i... żyją nią, po prostu, gotują obiad, kąpią się i tak dalej i tak dalej...
Rzeczywiście gdyby na tym wyłącznie polegała ta gra, to jak najbardziej byłaby ona słaba, beznadziejna, robiona wprost dla dziewczyn, ale ta gra jednak nie polega na ,,grze w życie'', tylko na kreatywnym tworzeniu swojego własnego świata... zauważyłem również, ze dziewczyny (nie wszystkie) są znacznie mniej kreatywne od chłopaków...
w tym naszym simsowym świecie mamy mnóstwo możliwości (o wiele więcej niż te gotowania obiadów, kąpielo itp.), możemy zrobić z naszego sima nawet wilkołaka, wampira, kosmitę, zombiaka, wiedźmę itp.

Zanim ja sięgnąłem po ,,The Sims'' myślałem, że to badziewie - ,,gra w zwykłe życie'', ale dopiero kiedy w nią pograłem, odkryłem mnóstwo możliwości w tej grze... mogę powiedzieć nawet, że te życiowe czynności simów są robione pod dziewczyny, ale cała zwariowana reszta z pewnością powinna zadowolić każdego normalnego chłopaka ;)

Moje zdanie jest takie: ten film będzie opowiadał o jakimś zwariowanym, wirtualnym świecie, pełnym zwariowanych i dziwnych zjawisk, a nie o zwykłym życiu... ;)
ale to raczej być powinna komedia, a nie dramat...

pozdrawiam tych którzy mimo stereotypu simsów, zagrali w tą grę i odkryli, że jest ona świetna i nie polega na zwykłej ,,grze W ZWYKŁE ŻYCIE''!
:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ArusArczes

I tak o to nikt nie znalazł kontr argumentów to wypowiedzi Merlina...

kurzi5

Przepraszam, bardzo przepraszam... Próbuję się powstrzymać od zgryźliwego komentarza co do kreatywności chłopców, ale chyba nie dam rady!
Dziewczyny nie graja w NUDNE ŻYCIE! Moje np. simsy maja rozwinięte maksymalnie wszystkie umiejętności, i każdy jest jakimś potworem(wg. zależności moich dodatków), maja osiągnięte po kilka karier max. A kreatywność u chłopców ... Sorry, ale do udowodnione naukowo- mężczyźni z w większości posiadają umysły ścisłe i łatwo przyswajające logikę, a kobiety humanistyczne i bardziej kreatywne. A co do stereotypów, powyższy post post jest hołdem dla stereotypu ,, dziewczynki są głupsze od chłopców", lub ,,dziewczynki bawią się tylko w nuudny dom", tudzież ,,dziewczynki są gorsze od chłopców, pod wieloma względami"
Z poważaniem, ale ten post mnie uraził.

Marta28

Gevati jeżeli Cię to uraziło, to sorry za to,
mi chodziło raczej o ,,stereotyp simsów'' który powstał przez ,,stereotyp dziewczyn'', chodziło mi o to, że stereotyp simsów to głównie nudna zabawa w dom (co jest oczywiście nieprawdą...) i zwrócę również uwagę na to, że napisałem, że NIE WSZYSTKIE dziewczyny są w grze tej mało kreatywne

ArusArczes

a co do samej serii ,,the sims'', to nie jest ona nudna - trzeba po prostu w nią umiec grac ;)

ArusArczes

Ok, Ok ;p
Ale wydało mi się to zgryźliwe, a najsmutniejszy był bark kontrargumentów.

ArusArczes

dokladnie...tszeba umiec grac. jak na poczatku ja dostalem to niewiedzialem jak ich nakarmic potem zalapalem ze od tego jest lodowka. Minelo juz 6-7 odkad zaczalem grac i mam wszystkie gry i dodatki. Nie wyobrazam sobie leprzej gry roleplay. (nie mam samoglosek na klawiaturze sorry za bledy)

ArusArczes

ArusArczes napisał
"nie polega na zwykłej ,,grze W ZWYKŁE ŻYCIE'"

jesteś w błędzie - mój sim codziennie rano wstawał, mył się i ZAPI******* do roboty - wracał zawsze zmęczony - zarabiał psie pieniądze.

Żeby miec awans trzebia mieć duzo znajomych - w prawdziwym życiu tez musisz mieć wtyki wszędzie - bo inaczej nic nie załatwisz!!!

ArusArczes

ja jestem dziewczyną, ale nie robię jakis durnych rodzinek [no moze kiedys jak bylam młodsza], teraz lubię ich uśmiercać ;P [żart 50% ;P], ale waśnie gram w sims zwierzaki i robię coś ze zwierzętami bo o to w tych dodatkach chodzi i w ogóle w całej grze

ArusArczes

A jak zrobić wilkołaka??? bo by mi się przydał ;)

kera700

najprosciej w miescie w konsoli kodow pisz boolprop testingCheatsenabled true jak jes noc z shiftem klikasz na skrzynke dajesz spawn lider of the pack czy jakos tak po chwili spawni sie wilk ze swieconcymi oczami robisz klik z shiftemna wilku i jest opcja cos jak MAKE SE cos tam...xDw konsole wpisujesz boolprop control pets on ,wchodzisz w kontakty wilka i podwyrzszasz znajomosc z simem u sima podwyszszarz z wilkiem i czekasz asz wilk ukonsi pozdro