film wspaniały, nieprzeciętny, dający do myślenia. Polecam każdemu !! Film trochę w innej konwencji niż reszta, trochę zwariowany ale i pouczający, z przeplatająca wątki wspaniałą muzyką m,in A Tribe Called Quest, Wu Tang itp. jedyny minus to trochę cipowaty i powolny główny bohater, ale patrząc przez pryzmat filmu, ten drobny minus ujdzie.
nie wiem co jest w tym filmie wyjątkowego, niepowtarzalnego,nieprzeciętnego??? osobiście odebrałem go właśnie jako przeciętniaka, którego można spokojnie oberzeć bez wiekszych jakiś zachwytów czy też odwrotnie jechac po nim od różnych szyderstw.
Na plus - B.Kinlgley jako psychiatra Mistrz, Muzyka - hiphop z lat 90` cóż do dziś to KOCHAM, historia ukazujące relacje damsko-męskie ludzi ciut starszych ale ciągle potrzebujących miłości, zrozumienia i miłość młodych......no właśnie każdy chyba kiedys przeżył/przeżyje ten "pierwszy raz" jak i pierwszy zawód miłosny(odtrącenie)-jedno i drugie ma duży wpływ na człowieka
Na minus - tak jak post nademną uważam ze główny bohater był troche dziwnie pokazany, - jak taki ktoś został dilerem ( zamknięty w sobie, brak kumpli, samotnik)
mimo że jest kilka plusów w tym filmie niestety nie oczarował mnie-zabrakło "tego czegoś"
ps na drugim zdjęciu główny bohater w ciemnych okularach wygląda jak raper Mac Miller
widocznie nie zrozumiałeś go , ja miałem to szczęście i zrozumiałem, ma nieprzeciętne przesłanie którego nie uświadczys w innych filmach...
jakie to przesłanie?bo jestem bardzo ciekaw,
bo jeśli to " i tak warto żyć..." , to widziałem chyba wiele lepszych filmów:)
a ja tysiące gorszych niestety....i na pewno film nie zasługuje na 6, bo 6 to mają denne komedie romantyczne :(
Dalej jestem ciekaw jakie to przesłanie?
Film posiada plusy, oczywiście, ale wyżej bym go nie oceniał;)
Jak dla mnie nic specjalnego;)
a no przesłanie takie że tacy ludzie jak ty nie powinni go oglądać bo nie jest dla nich, widzę że film ten jest dla ciebie na poziomie -czasu sufrerów ,,, więc nie mamy o czym dyskutować....
Nie wiem co to ma do rzeczy;p
Czas surferów, całkiem inny film, historia, nie wrzucam wszystkich obrazów
do jednego worka, każdy oceniam inaczej, po za tym są to wyłącznie moje oceny,
wiec Ty i tak niczego po nich nie wywnioskujesz;)
Dalej idziesz w zaparte zamiast spróbować, pokazać dobra stronę tego filmu;)
Sam widziałeś film więc co ja mam jeszcze tobie opowiedzieć? Są ludzie którzy docenili film i widzą w nim dobre kino. Dla ciebie to nic specjalnego a dla mnie plusem jest chociażby to że film jest jednak inny niż wszystkie, inna opowieśc niż te wszystkie romansidła za 3 zł , komedyjki romantyczne i inne gówna do zarzygania. Ciekawy pomysł i cikawe wykonanie. Film inny niż wszystkie. Polecam.
Ta odpowiedź mnie bardziej satysfakcjonuję, oczywiście uważam że dla zainteresowanych jest to godny polecenia film,
choć nie każdemu przypadnie do gustu, jednak od komedii romantycznych za 3pln to na pewno jest lepszy.
Osobiście podobała mi się postać Dr.Squires'a , no i muzyka w filmie,
lecz liczyłem na większy związek z kulturą hh, czy też Notoriusem.
Nie dyskutuj z tym lamusem wyzej. Zapytales go o zdanie a ten nawet nie potrafil uzasadnic jakie to przeslanie ma ten film. Bez kitu jak taki koles moze byc dilerem jak ten chlopak w filmie. To sie kupy nie trzyma
Słodka Panno ludzie ja obejrze ten film dziś ,na pewno ale na prawdę sie qrwa ogarnijcie i szanujcie "w miare możliwości"nie dajcie se tak po ryjach=D
zgadzam sie z autorem tematu,film dosyc ciekawy,w ciekawej konwencji,ma swoj klimat ale ogolnie rewelacji nie ma, i nie widze w nim jakiegos glebokiego przeslania bo go tam po prostu nie ma. Aha i bardzo fajne zakończenie UWAGA SPOJLER
bardzo dobrze,ze pogonił ta dziwke, zal mi go było po tym co zrobila,niespodziewalem ze tak sie to zakonczy, dobrze ze nie bylo jakiegos happy endu i wybaczenia. To samo bym zrobil.